Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

WikiLeaks: Στο μικροσκόπιο της CIA η ελληνική κρίση, μέσω... Γαλλίας



Στο στόχαστρο της CIA βρέθηκαν όλα τα μεγάλα κόμματα της Γαλλίας για ένα 10μηνο, από τις 21 Νοεμβρίου του 2011 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2012, χρονικό διάστημα κατά το οποίο διεξήχθησαν προεδρικές εκλογές στη χώρα (Απρίλιος-Μάιος 2012).
Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει ο γνωστός ιστότοπος WikiLeaks, στο μικροσκόπιο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν τόσο ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, όσο και ο νυν επικεφαλής Φρανσουά Ολάντ, καθώς και η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Εκτός της αναμενόμενης παρακολούθησης των εσωτερικών ζητημάτων της Γαλλίας, οι άνθρωποι της CIA έδωσαν βαρύτητα σε θέματα όπως οι θέσεις των γαλλικών κομμάτων για την κρίση χρέους στην Ελλάδα, καθώς και ο ρόλος Γερμανίας και Γαλλίας στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.
Επίσης, εξέτασαν το πόσο τρωτές (ευπαθείς) είναι οι γαλλικές τράπεζες κι η κυβέρνηση της χώρας στο ενδεχόμενο μίας ελληνικής χρεοκοπίας, ενώ ασχολήθηκαν και με συγκεκριμένες προτάσεις και συστάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη. 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου