Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Πρωτιά για την ομάδα του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματολογίας (εικόνες & βίντεο)



Η ομάδα του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών νίκησε στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματολογίας. Τα παιδιά κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 500 μαθητές από 75 σχολεία.
Μαθητές και μαθήτριες δήλωσαν αμέσως μετά την μεγάλη τους επιτυχία:





Μ.Αγγελίδου: “Είναι μία άσκηση του λόγου που θα μας χρειαστεί στη ζωή μας ότι επιλέξουμε να ακολουθήσουμε”.








“Η νίκη ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα” μας λένε και τώρα δηλώνουν έτοιμοι να κυνηγήσουν τον επόμενο μεγάλο στόχο.


Α.Γιαντζή: “Το μεγάλο όνειρο είναι να καταφέρω να γίνω διπλωμάτης…. Αισιοδοξία, πιστεύω στα όνειρα, πιστεύω στις ελπίδες”.









Κ.Γιαλαμάς: “Θα ήθελα να μπω στο πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης στο τμήμα των ηλεκτρολόγων. Άμα κάποιος άνθρωπος προσπαθήσει πολύ και με το σωστό τρόπο μπορεί να καταφέρει αυτά που θέλει”.







“Αν προσπαθήσεις, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα” μας λένε με χαμόγελο.


“Και υπάρχουν περιθώρια και στη χώρα μας υπάρχουν περιθώρια, απλά και κάθε άνθρωπος που θέλει να πετύχει το στόχο του πρέπει να είναι διατεθειμένος να τον κυνηγήσει”.









Ο διαγωνισμός αντιλογίας διοργανώθηκε από το υπουργείο παιδείας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό πολιτιστικό κέντρο «Δελφών» και την χορηγία της Eurobank.


 
Ι.Γιαννακλής(Γενικός Διευθυντής): “Το επίπεδο των μαθητών που συμμετείχαν στην σημερινή διαδικασία ήταν πραγματικά εξαιρετικό και μας έδειξε ότι το να επενδύεις στους νέους είναι μία πραγματική επένδυση για το μέλλον”.




Π.Καλιγάς (Διευθυντής Ευρωπαϊκού Πολιτ/κου κέντρου Δελφών): Τα παιδιά εδώ μαθαίνουν να οργανώνουν την σκέψη τους, μαθαίνουν πώς να την παρουσιάζουνε με τρόπο που να είναι πειστικός και κατανοητός.






Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του ALPHA



Η διοργάνωση των αγώνων Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας αποσκοπεί στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, οι οποίοι διαγωνίζονται μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων και οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών αποδείχθηκαν δεινοί ρήτορες εφόσον κατάφεραν να κατακτήσουν την 1η θέση!
Στην τελική φάση των αγώνων διακρίθηκαν:
1ο βραβείο η Α΄ομάδα του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών.
2ο βραβείο το 4ο ΓΕΛ Βέροιας
3ο βραβείο η Β΄ομάδα του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών

Με την ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές: Αγγελίδου Μαρίζα. Γιαλαμάς Κωνσταντίνος. Γιαλαμάς Μιχάλης. Γιαντζή Νατάσα. Χατζησαββίδου Αναστασία.
Από την πρώτη φάση, τα σχολεία του νομού που συμμετείχαν, αποτελούνταν από πενήντα δύο μαθητές από  τα παρακάτω Λύκεια με ομάδες από 5 μαθητές έκαστη, ως εξής:

1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με δύο ομάδες
2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με μία ομάδα
3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με δύο ομάδες
ΓΕΛ Αξού με μία ομάδα
2ο ΓΕΛ ΄Εδεσσας με δύο ομάδες
ΓΕΛ Αριδαίας με μία ομάδα
ΓΕΛ Εξαπλατάνου με μία ομάδα





2 σχόλια: