Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πανικός στο Λονδίνο από τρομοκρατική επίθεση - Τέσσερις νεκροί 20 τραυματίες



Πυροβολισμοί έξω από το Κοινοβούλιο - Νεκρός ο δράστης - Αυτοκίνητο παρέσυρε ανθρώπους στη γέφυρα του Ουέστμινιστερ

Πανικός στο Λονδίνο από δύο επιθέσεις, της οποίας η Μητροπολιτική Αστυνομία - μέχρι νεωτέρας - τις θεωρεί τρομοκρατικές.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο περιστατικά. Το ένα αφορά πυροβολισμούς έξω από το Κοινοβούλιο. Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από το Κοινοβούλιο και ο δράστης δέχθηκε πυρά από την αστυνομία.


Παράλληλα αυτοκίνητο παρέσυρε αρκετούς ανθρώπους στη γέφυρα του Ουέστμινιστερ.

Ο επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων αναφέρει ότι αστυνομικός δέχθηκε επίθεση.

Οι Αρχές διέσωσαν επίσης μία γυναίκα που έπεσε στον Τάμεση. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή του Λονδίνου, η γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα.

Σύμφωνα με φωτογράφους τους Reuters υπάρχουν τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες στην περιοχή. Τουλάχιστον 10 από αυτούς έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία. Οπως ανακοίνωσε ο γάλλος πρωθυπουργός ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τρεις γάλλοι.

Το BBC επικαλούμενο πληροφορίες νοσοκομειακού ιατρού κάνει λόγο για μια γυναίκα νεκρή και για βαρύτατα τραυματίες.

Το κτίριο έχει αποκλειστεί, δήλωσε αξιωματούχος του Ουεστμίνστερ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η αστυνομία κάλεσε το προσωπικό του Κοινοβουλίου να μείνει στα γραφεία του. Η δημοσιογράφος του BBC Λόρα Κίνσμπεργκ είπε ότι βουλευτές άκουσαν «τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς».

Στις 7 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) όσοι είχαν παραμείνει στο Κοινοβούλιο, περί τα 500 άτομα - συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών - μεταφέρθηκαν στο Αββαείο του Ουσερμίνστερ όπου αναμένεται να δώσουν καταθέσεις.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως είδε τουλάχιστον δώδεκα ένοπλους αστυνομικούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Περισσότεροι εισέρχονταν, κρατώντας ασπίδες.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Νοσοκόμοι θεάθηκαν να προσφέρουν φροντίδα σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου.
Νωρίτερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί θεάθηκαν να τρέχουν προς την έξοδο της Βουλής, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Η Αστυνομία αναφέρει ότι το περιστατικό εξετάζεται ως περιστατικό όπου χρησιμοποιήθηκαν όπλα.

Στον λογαριασμό της στο Twitter, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αναφέρει ότι έχει γνώση των πληροφοριών για «περιστατικό» στο Κοινοβούλιο.

Ανεστάλησαν οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, σε δήλωσή του ευχαρίστησε την Αστυνομία και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που εργάζονται σκληρά για να κρατήσουν την πόλη ασφαλή. Εξέφρασε την συμπαράστασή του στα θύματα.

Το απόγευμα εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, στην επίσημη ενημέρωση σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη - πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια του Λονδίνου - αναπτύσσονται δυνάμεις της Αστυνομίας σε όλη την πόλη - έκκληση προς τον κόσμο για οποιαδήποτε πληροφορία, φωτογραφικό υλικό, βίντεο κοκ.

Επίσης, έκανε λόγο για «αριθμό απωλειών» χωρίς όμως να μπορεί να προβεί σε διευκρινήσεις.

Καταγραφή των εξελίξεων

22:00. Την επίθεση καταδίκασε και ο γγ του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι η Συμμαχία στέκεται δίπλα στη Βρετανία αυτές τις ώρες.

21:40. «Καταδικάζουμε αυτές τις φρικιαστικές πράξεις βίας, και είτε διαπράχθηκαν από πρόσωπα με ψυχολογικά προβλήματα είτε από τρομοκράτες, αυτό δεν έχει καμιά διαφορά για τα θύματα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

21:10. Περισσότερες πληροφορίες για τους τραυματίες. Σύμφωνα με το νοσοκομείο King's College, οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στα Επείγοντα, έξι άνδρες και δύο γυναίκες. Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και έξι σε σταθερή κατάσταση.

Πολλά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην ηρωική πράξη του βουλευτή των Εργατικών Τομπάιας Έλγουντ, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον φρουρό που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι.

20:15. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική επιχείρηση στο Λονδίνο, επιβεβαιώνει αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους του Λονδίνου.

20:10. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης ήταν ένας και επιβεβαιώνουν ότι ο ύποπτος ως δράστης είναι νεκρός.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων: Τέσσερις νεκροί, 20 τραυματίες.

Τη «φρικτή» επίθεση στο Λονδίνο καταδικάζει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε βρετανικά κτίρια στη Νέα Υόρκη.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Μέι για την επίθεση.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης.

19:40. Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι είναι νεκρός.

19:29. Τρεις γάλλοι μαθητές ηλικίας 15 ή 16 ετών από Λύκειο της Βρετάνης τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Πηγή της Daily Telegraph, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η αστυνομία αναζητά έναν ακόμα ύποπτο στο Κοινοβούλιο.







tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου