Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Χάνουν το επίδομα όσοι άνεργοι δεν ψάχνουν δουλειά



Xωρίς επίδομα ανεργίας, δίχως κάρτα ανεργίας και στο εξής χωρίς Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα μένουν όσοι άνεργοι δεν αποδέχονται τη θέση εργασίας που θα τους υποδείξει, ο εργασιακός σύμβουλος του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με το insider.gr με το νέο κανονισμό του Οργανισμού, προβλέπεται η διακοπή του επιδόματος ανεργίας και η διαγραφή από τα Μητρώα του όσων ανέργων δεν πηγαίνουν σε
καθορισμένα ραντεβού εύρεσης εργασίας.
Πλέον θα αποτελεί παρελθόν και το ΚΕΑ για όσους δικαιούχους είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ και δεν ανταποκρίνονται στις θέσεις εργασίας που θα τους προτείνονται.
Όπως δήλωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή κ. Θ. Καράογλου, το πρόγραμμα του ΚΕΑ προβλέπει ότι οι δικαιούχοι, εφόσον είναι άνεργοι, πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ, να επισκέπτονται, όποτε κληθούν, τα τοπικά Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση του ΟΑΕΔ για εργασιακή συμβουλευτική, καθώς και να αποδέχονται κάθε προτεινόμενη κατάλληλη θέση εργασίας ή δράση προώθησης στην εργασία.
Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω όρων, το επίδομα διακόπτεται. Αυτό θα ισχύει και για κάλεσμα από τα κέντρα κοινότητας, όταν αυτά λειτουργήσουν.
Με άλλα λόγια ο άνεργος θα πρέπει να αποδεικνύει όποτε του ζητηθεί την προθυμία του να ξαναμπεί στην αγορά εργασίας, ανεξαρτήτως αν δεν επιλεγεί από τον υποψήφιο εργοδότη του.
Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία «ποινών» που θα εφαρμόζει στο εξής ο ΟΑΕΔ σε ανέργους που δεν πηγαίνουν στα ραντεβού εργασίας, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ανεργία, σε μια περίοδο, μάλιστα, ιστορικής έξαρσης του φαινομένου.
Στο μεταξύ την Τρίτη 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή σε 142.087 δικαιούχους του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ, με κατ' εξαίρεση πίστωση όλου του ποσού που τους αναλογεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει. Στο εξής η πίστωση θα γίνεται εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου