Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

«Της Κακομοίρας»: Ο θρυλικός «Μπακαλόγατος» επιστρέφει... έγχρωμος



Ο μοναδικός και ξεκαρδιστικός Ζήκος, ο «Μπακαλόγατος» του παντοπώλη κυρ Παντελή, με τις αξεπέραστες ατάκες και τη μοναδική καπατσοσύνη του, έρχεται τώρα σε πρώτη έγχρωμη τηλεοπτική μετάδοση, στον ΑΝΤ1, το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ.
Η ταινία έρχεται στην τηλεόραση για πρώτη φορά επιχρωματισμένη, κάτι που προηγήθηκε και με την ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» (1965), η οποία επανακυκλοφόρησε έγχρωμη το 2016, προκαλώντας ωστόσο αντιδράσεις και σχόλια στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να σημειώνουν ότι δεν ήταν αυτή η έκδοση που θα προτιμούσε ο σκηνοθέτης.



Από τις πρώτες αντιδράσεις, και αυτή τη φορά, η έγχρωμη εκδοχή μιας τόσο χαρακτηριστικής ασπρόμαυρης ταινίας, εγείρει όχι κολακευτικά σχόλια από τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον κινηματογράφο.


Στην υπόθεση του έργου, o Ζήκος (Κώστας  Χατζηχρήστος) είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή Σκουφάντερου (Κώστας Δούκας) και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα (Νέλλη Παπά), η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, Λίτσα (Ντίνα Τριάντη).


Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες, σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ίδιας. Ο Παντελής με τον πατέρα της Λίτσας (Νίκος Φέρμας)  αποφασίζουν να ανακοινώσουν στη Λίτσα την ημέρα των γενεθλίων της ότι ο Παντελής και εκείνη θα αρραβωνιαστούν. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει τρομάζει και μόνο με την ιδέα, γι’ αυτό προσπαθεί να το αποφύγει.

Βασικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας παίζει, για άλλη μία φορά, ο έρωτας. Τον μεγάλο Έλληνα κωμικό, πλαισιώνουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί.




Συντελεστές
Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 1963, διάρκεια 81’
Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης (Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου), μουσική: Γιώργος Μουζάκης, διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Φιλίππου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Νίκος Ρίζος, Μαρίκα Νέζερ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παπά.

naftemporiki.gr

1 σχόλιο: