Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Νέα πρόκληση Ερντογάν.«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στο Αιγαίο»



Νέο προκλητικό σόου δίνει η Άγκυρα, με ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας να θέτει ανοιχτά θέμα Αιγαίου και να διαμηνύει ότι «δεν θα δεχτεί τετελεσμένα» στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που συνεδρίασε αργά το βράδυ της Τετάρτης, υποστήριξε την αποχώρηση του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί από τις συζητήσεις με τον ΟΗΕ και τη Λευκωσία. 
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ενώ η Τουρκία βρίσκεται πλέον μια ανάσα από το δημοψήφισμα για την επέκταση των εξουσιών του Ερντογάν στις 16 Απριλίου και ενώ ο «σουλτάνος» έχει ήδη πολλά ανοιχτά μέτωπα αντιπαράθεσης. 
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αναφέρει ότι η Άγκυρα προτιμά την «επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιστρέψει την δημιουργία τετελεσμένων». 
Μάλιστα, επισημαίνεται ότι κατά τη συνεδρίαση έγινε «περιεκτική αξιολόγηση των διαφορών στο Αιγαίο και των νόμιμων και ζωτικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο, σε σχέση με τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου