Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Όπλα και πυρομαχικά σε τζαμί στο νομό Ξάνθης



Συναγερμός σήμανε στις διωκτικές αρχές της Θράκης μετά τον εντοπισμό οπλισμού και πυρομαχικών σε τζαμί στον νομό Ξάνθης.
Μετά από πληροφορίες, η αστυνομία μαζί με εισαγγελέα έκαναν έρευνα στο τζαμί και βρέθηκαν κρυμμένα -μέσα στο μιναρέ του τζαμιού- ένα πιστόλι 22 χιλιοστών, ένα άλλο 38 χιλιοστών με προσαρμοσμένο σιγαστήρα, καθώς και 30 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, σε τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου. 


Στο τζαμί βρέθηκε ακόμη και ένα κυνηγετικό όπλο φλόμπερ.

Ο τοπικός ιμάμης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Όπως υποστήριξε, τα όπλα του ανήκουν.

Συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, με εντολή του εισαγγελέα, και ανακρίνεται για την υπόθεση.

Τα δύο πιστόλια αποστέλλονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης.

Αντιδράσεις

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες και αφού η υπόθεση πήρε έκταση σε ΜΜΕ τοπικά και εθνικής εμβέλειας, ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και η ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας, συμφώνησαν να διοχετεύσουν στον ελεγχόμενο τουρκόφωνο Τύπο Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή της FETO.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας, αφενός ενόψει δημοψηφίσματος και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα.

Σημειώνεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές επανειλημμένα ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου