Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Kάντο όπως η Ολλανδία...Συνέλαβαν τουρκάλα υπουργό.



Η ολλανδική αστυνομία αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στην Ολλανδία στο κονβόι των αυτοκινήτων που μετέφερε την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS μετέδωσε από την πλευρά του ότι η υπουργός έφθασε στο Ρότερνταμ και κρατείται.


Η Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα ταξιδέψει οδικώς προς το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αφού η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε την προσγείωση εκεί του αεροπλάνου που μετέφερε τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών.
Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων βρισκόταν στη Γερμανία και αποφάσισε να κατευθυνθεί προς την Ολλανδία παρά το γεγονός ότι ματαιώθηκαν εκδηλώσεις στις οποίες επρόκειτο να παραστεί εκεί.

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή του ολλανδού πρεσβευτή, που βρίσκεται σε άδεια, στην Αγκυρα «για κάποιο χρονικό διάστημα».

Παράλληλα, η ολλανδική πρεσβεία, το ολλανδικό προξενείο στην Αγκυρα, αλλά και οι κατοικίες του ολλανδού πρεσβευτή , του ολλανδού επιτετραμμένου και του γενικού προξένου έχουν αποκλεισθεί για λόγους ασφαλείας, δήλωσαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου