Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο 2017



Η «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο» είναι μια θεσμοθετημένη πλέον πρωτοβουλία του Δήμου Σκύδρας που εντάσσεται στο περίγραμμα της υποστήριξης, διάδοσης και προαγωγής της φιλοαναγνωσίας και του βιβλίου γενικότερα.
Πραγματοποιείται δε το μήνα Απρίλιο κάθε χρονιάς για να συνδυαστεί και να συμβάλλει αναλόγως στην υπενθύμιση και στην ανάδειξη των διεθνών ημερών που είναι αφιερωμένες στο βιβλίο. Δηλαδή, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου και την Παγκόσμια Ημέρα του βιβλίου και της κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων στις 23 Απριλίου.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της «ΣΚΥ- ΔΡΑσης για το βιβλίο 2017» που υλοποιεί ο Δήμος Σκύδρας μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Ενιαίου Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Πολιτικής& Παιδείας (Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.) προσκαλούνται με την παρούσα μικροί και μεγάλοι συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχουν σ΄αυτήν με τον εξής τρόπο: κάθε πολίτης μπορεί πάνω σ΄ένα λευκό χαρτί διαστάσεων 10Χ10 εκ, περίπου, αφού σημειώσει τα στοιχεία του, στη συνέχεια να γράψει τ΄ όνομα του αγαπημένου του ήρωα ή πρωταγωνιστή ή προσώπου που τον εντυπωσίασε από βιβλίο που έχει διαβάσει.
Το χαρτί αυτό που μπορεί να ζητηθεί, να συνταχθεί και να κατατεθεί την ίδια στιγμή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ή στο Δημαρχείο αποτελεί αυτόματα συμμετοχή – λαχνό που θα διεκδικήσει, κατόπιν δημόσιας κλήρωσης, ένα βιβλίο  απ΄αυτά που θα συγκεντρωθούν για το σκοπό αυτό.
Η κατάθεση των συμμετοχών αρχίζει από τη Δευτέρα 3 Απριλίου κι ολοκληρώνεται την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 κι ώρα 19:30΄στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας.
Για την κατάθεση των συμμετοχών, της προσφοράς βιβλίων από συμπολίτες μας ή φορείς και για κάθε σχετική πληροφορία είναι αρμόδια τα στελέχη: στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Ελένη Παπαδοπούλου τηλ. 2381351960 και στο Δημαρχείο, ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης τηλ. 2381351802.
Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ένα βιβλίο είναι πάντα μια καλή επιλογή δώρου, όπως για παράδειγμα για να συνοδεύσει την πασχαλιάτικη λαμπάδα των παιδιών.
Καλή Ανάσταση με υγεία, αισιοδοξία κι αλληλεγγύη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου