Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ο ΕΟΠΠΥ θα καλύπτει χάπια αντισύλληψης.



Το κόστος του χαπιού της αντισύλληψης θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, τόσο για τις ασφαλισμένες, όσο και για τις ανασφάλιστες γυναίκες στην Ελλάδα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.Μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής. Oπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στην επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Γυναικεία Υγεία- Σεξουαλική
και Αναπαραγωγική Υγεία», έχει κάνει ήδη μια διερεύνηση με τον ΕΟΠΥΥ και επί λέξει ανέφερε: «Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σύντομα στην ένταξη του χαπιού της αντισύλληψης στη θετική λίστα φαρμάκων που αποζημιώνονται και να αναλάβει φυσικά την ευθύνη της κάλυψης του ο ΕΟΠΥΥ και για τους ασφαλισμένους και για τους ανασφάλιστους πολίτες. Νομίζω ότι το κόστος είναι διαχειρίσιμο. Το αντισυλληπτικό χάπι δεν μπορεί να θεωρείται σήμερα μια υπόθεση lifestyle».

Ο Α. Ξανθός τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο περιορισμού των εκτρώσεων και προφανώς η χρήση του πρέπει συνοδεύεται από μια καμπάνια ενημέρωσης και σεξουαλικής αγωγής που πρέπει να ξεκινάει από το σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου