Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Λεπέν: Ιστορικό το αποτέλεσμα

Τις πρώτες της δηλώσεις μετά τα exit polls και την είσοδό της στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών έκανε η Μαρίν Λεπέν.
Χαρακτήρισε ιστορικό το αποτέλεσμα, δηλώνοντας «υποψήφια του λαού», αιχμή προς τον αντίπαλό της, τον οποίον τον χαρακτηρίζει άνθρωπο του κατεστημένου και της ελίτ.
 Το σστημα έψαξε όλους τους τρόπους θεμιτούς και αθέμιτους για να αποτρέψει αυτή την εκλογή», είπε η Λεπέν και πρόσθεσε:
«Η μεγάλη μάχη θα έρθει επιτέλους. Το διακύβευμα αυτής της εκλογής είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο το έθνος».
«Το σύστημα», είπε, «προσπάθησε με όλα τα μέσα να παίξει έναν μεγάλο ρόλο σ’ αυτή την μονομαχία. Τώρα, όμως, καλούνται οι Γάλλοι να αδράξουν αυτή την ευκαιρία κατά της παγκοσμιοποίησης».
Επιμένοντας στη γνωστή ρητορική, η Λεπέν ισχυρίστηκε ότι η χώρα απειλείται από την μαζική μετανάστευση και υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους μια Γαλλία προσηλωμένη στην ασφάλεια και την προάσπιση της εθνικής ταυτότητας.
«Ο στρατηγός Ντε Γκωλ το 1943 από την Καζαμπλάνκα μιλούσε για ένα περήφανο έθνος, τώρα σήμανε η ώρα μας», είπε η ακροδεξιά πολιτικός.
«Η επιβίωση της Γαλλίας είναι το διακύβευμα. Ζήτω ο λαός, ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία», κατέληξε η Μαρίν Λεπέν, ενώ την ώρα που έκλεινε την ομιλία της ακουγόταν ο γαλλικός εθνικός ύμνος.
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου