Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Έξι κινήσεις για λιγότερο άγχος.



Πηγαίνοντας για ύπνο νωρίτερα και βάζοντας προτεραιότητα στα «θέλω» σας είναι μερικοί από τους τρόπους που θα σας κάνουν να νιώσετε πιο χαλαροί 
Οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι από μόνοι τους πολύ κουραστικοί, ενώ οι πολλαπλές υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις δημιουργούν καταστάσεις έντονου άγχους και στρες. Παρ' όλα αυτά μικρές καθημερινές ενέργειες -που δεν κοστίζουν τίποτα- μπορούν αποδειχθούν σωτήριες και να μας κάνουν να νιώσουμε πολύ καλύτερα.


Ποιες, όμως, είναι αυτές;

1. Ξαπλώστε νωρίτερα και ξυπνήστε νωρίς

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος. Με το να επιλέγετε να κοιμηθείτε νωρίτερα και κατ' επέκταση να ξυπνήσετε νωρίτερα, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την ημέρα σας πιο σωστά. Αν τα πρωινά σας είναι χαοτικά, το πιο πιθανόν είναι αυτό να συνεχιστεί και όλη την υπόλοιπη ημέρα. Για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ξυπνήσετε νωρίς και να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο ώστε να προετοιμαστεί για την έναρξη της ημέρας.

2. Φτιάξτε μία λίστα

Ξεκινήστε την ημέρα σας φτιάχνοντας μία λίστα γι' αυτά που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να ταξινομήσετε καλύτερα τις δουλειές σας και να είστε πιο οργανωμένοι. Αν πιστεύετε ότι η λίστα είναι τεράστια, τότε σημειώστε μόνο αυτά που επείγουν και αφήστε τα υπόλοιπα για άλλη μέρα. Αυτό θα σας κάνει κατευθείαν να νιώσετε πιο χαλαροί και λιγότερο πιεσμένοι.

3. Μάθετε να λέτε «όχι»


Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να μειώσετε σημαντικά το στρες στη ζωή σας είναι να μάθετε να λέτε «όχι» σε πράγματα που πραγματικά δεν θέλετε να κάνετε. Αν αισθάνεστε άσχημα να πείτε όχι σ' αυτά που σας ζητάνε οι άλλοι τότε φορτώνεστε μ' αυτό τον τρόπο περισσότερα άγχη, γεγονός που σύντομα θα σας οδηγήσει σε αδιέξοδο. Γι' αυτό αφήστε χώρο για τα πράγματα που πραγματικά θέλετε να πείτε «ναι» και αφήστε όλα τ' άλλα.

4. Προσέξτε τη διατροφή σας

Μία κακή διατροφή δε βοηθά το σώμα σας και τον οργανισμό σας να αντιμετωπίσει δύσκολες και αγχώδεις καταστάσεις. Όταν όμως η διατροφή σας περιλαμβάνει υγιεινές τροφές, θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες τότε το σώμα σας θα είναι δυνατό, γεμάτο ενέργεια και έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Φυσικά μη ξεχνάτε το άφθονο νερό!

5. Μην ανησυχείτε για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε


Το να ανησυχείτε για πράγματα είναι κάτι που σας κοστίζει πολύτιμο χρόνο και διάθεση. Να θυμάστε ότι καμία ανησυχία δεν πρόκειται ν' αλλάξει την κατάσταση, γι' αυτό μη σπαταλάτε άλλο τον πολύτιμο σας χρόνο γι αυτό. Όταν σκέφτεστε ένα πρόβλημα, τότε αυτό διογκώνεται στο κεφάλι σας και έτσι γίνεται πιο περίπλοκο και πιο δύσκολο στη διαχείριση.

6. Να είστε ευγνώμονες γι αυτά που έχετε

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώσετε το άγχος σας είναι να νιώθετε ευγνώμονες για όλα τα υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας. Στο τέλος της κάθε μέρας φτιάξτε μία λίστα για τα ''7 πράγματα που είστε πιο ευγνώμονες'', αυτά μπορεί να είναι από το γεγονός ότι έχετε την υγεία σας μέχρι μία επαγγελματική σας επιτυχία. Απαντήστε στην ερώτηση ''ποιο ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη σήμερα'' και βάλτε και την οικογένεια σας ή το σύντροφο σας να απαντήσει αυτό το ερώτημα, καθώς είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου