Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ανάσταση και Εσπερινός της Αγάπης στην Έδεσσα (εικόνες)

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (15-16.4.17) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ μετά την μετάδοση του Αγίου Φωτός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης, μετέβη με επίσημη πομπή στο κέντρο της πόλεως, όπου κατά την παράδοση προέστη της τελετής της Αναστάσεως.

Στη συνέχεια επέστρεψε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, όπου τέλεσε 
τον Αναστάσιμο Όρθρο και την Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των εφημερίων του Ιερού Ναού και των διακόνων της Ι. Μητροπόλεως.

Την επομένη το πρωί (11.00 π.μ.), ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μητροπόλεως και όλο τον ιερό κλήρο της Έδεσσας τέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ι.Κ. Ναό της Αγίας Σκέπης, αφού μετέβη εν πομπή από το Μητροπολιτικό οίκημα στον Ιερό Ναό. Μετά την πολύγλωσση ανάγνωση του ιερού ευαγγελίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου. Η ακολουθία του Εσπερινού ολοκληρώθηκε με την επιστροφή της ιεράς πομπής στο Μητροπολιτικό οίκημα, όπου ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε κατά την παράδοση σε όλους τους πιστούς και διένειμε πασχαλινά αυγά.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου