Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη τα μέτρα



Προς ψήφιση με τη διαδικασία του επείγοντος ή κατεπείγοντος θα έρθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, έως τη Μεγάλη Τετάρτη τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα κλείσει η αξιολόγηση τις προσεχείς ημέρες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αργότερο έως τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των Θεσμών με στόχο το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων που απομένουν, προκειμένου
να υπάρξει η δυνατότητα για τελική συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν και εφόσον στο Eurogroup της Μάλτας επέλθει συμφωνία, οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Βάσει των παραπάνω εξελίξεων, αναμένεται να προσδιοριστεί και η ημέρα συζήτησης της πρότασης της πλειοψηφίας, που κατατέθηκε για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το χώρο της Υγείας.


Ντάισελμπλουμ

Να διαψεύσει τα αισιόδοξα σενάρια της κυβέρνησης για επικείμενη συμφωνία έσπευσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, ακόμα κι αν επιστρέψουν τη Δευτέρα οι θεσμοί στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε: «Η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup. Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να την εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς. Έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Είναι πάντοτε δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένει».


Κομισιόν: Δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής

Ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ.
Ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα από την έδρα των θεσμών.
«Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους», δήλωσε.


Κυβερνητικές πηγές

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές διαμήνυαν ότι το EuroWorking Group αποφάσισε να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA).

Και πρόσθεταν ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις».

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους, δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».


ΥΠΟΙΚ: Ο αριθμός των ανόητων δεν είναι άπειρος

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι «η φημολογία για τις δήθεν διαφωνίες του υπουργού Οικονομικών με τον Πρωθυπουργό βασίζονται στην ίδια στέρεη βάση με την επιστημονικότατη και εμπεριστατωμένη άποψη ότι «ο γάμος είναι η βασική αιτία των διαζυγίων».

«Είναι κάποια ανακούφιση για τον υπουργό ότι ενώ στο σύμπαν μπορεί ο άνθρωπος να είναι το μοναδικό νοήμον ον, στη γη ο αριθμός των ανόητων δεν είναι άπειρος», συμπληρώνουν οι πηγές του ΥΠΟΙΚ.

«Πρόκειται για γελοιότητες»
: Αυτή τη λακωνική απάντηση έδιναν κυβερνητικές πηγές σε δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, να έχουν μεταξύ τους ουσιαστικές διαφωνίες όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Τα ίδια δημοσιεύματα εμφάνιζαν τον κ. Τσίπρα να έχει διαφωνήσει με την κατ' αρχήν συμφωνία του κ. Τσακαλώτου με το κουαρτέτο στο θέμα του ασφαλιστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου