Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Οι αδικαίωτοι νεκροί της Μarfin.Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία.



Επαμεινώνδας Τσακάλης, Παρασκευή Ζούλια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Οι τρεις εργαζόμενοι της Marfin που έχασαν τη ζωή τους στις 5 Μαΐου 2010.Επτά χρόνια αργότερα η έρευνα για την τραγωδία παραμένει στο σκοτάδι, οι μαρτυρίες ωστόσο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, από καταθέσεις μαρτύρων, εξακολουθούν να συγκλονίζουν και γιατί είναι ο «φόρος τιμής» στα θύματα του εμπρησμού, αφού μέχρι σήμερα δικαιοσύνη
δεν έχει αποδοθεί.
Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση αθωώθηκαν ομόφωνα το 2016, σε αντίθεση με αυτούς που συνελήφθησαν για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Η δικαιοσύνη τους επέβαλε βαρύτατες ποινές που ικανοποίησαν το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας και η υπόθεση έκλεισε. Παρόλα αυτά , γύρω από τον θάνατο του δεκαπεντάχρονου παιδιού στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ένα κακόγουστο πανηγύρι  που –κατά την γνώμη μου – βεβήλωσε την μνήμη του και αποτέλεσε ιεροσυλία κατά της ίδιας της επαναστατικής θεωρίας και των Κινημάτων.
Αυτό, σε συνδυασμό με την κραυγαλέα αποσιώπηση του επίσης φρικτού γεγονότος της εν ψυχρώ δολοφονίας των τριών ανθρώπων της Marfin… από «λαϊκούς» κουκουλοφούρους «αγωνιστές»… επειδή εργάζονταν την ώρα της απεργίας και της μεγάλης πορείας στο κέντρο της Αθήνας… υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια και προκαλεί άσχημες σκέψεις.
Δεν θα επεκταθώ καταφεύγοντας σε συναισθηματισμούς . Απλά θα σημειώσω κάτι μικρό αλλά ιδιαίτερα σημαντικό για όσους απέμειναν να συναισθάνονται σε αυτόν τον κατεστραμμένο τόπο: κανένα μέλος της οικογένειας της αδικοχαμένης  εγκύου Αγγελικής δεν βρήκε καταφυγή στα λεγόμενα συστημικά  Μέσα, που τόσο βδελύσσονται οι επαναστάτες που σήμερα μας κυβερνούν … πιθανότατα εμφορούμενοι από γνήσιο λαϊκό ήθος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου