Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κάλεσμα Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας στην Γενική Απεργία



Όλες και όλοι στη Γενική Πανελλαδική απεργία
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Η Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία στην οποία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, καθώς και στην συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στον Πεζόδρομο της Έδεσσας, την Τετάρτη 17 Μάη στις 11:00 π.μ. Αμέσως μετά η Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας θα πραγματοποιήσει πορεία στην ΔΔΕ Πέλλας εκφράζοντας την αντίθεσή της στην αντι-εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και την ψήφιση του 4ου Μνημονίου.

Να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και στα νέα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει, στη βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους περιβόητους “θεσμούς”».
Η κυβέρνηση και κουαρτέτο έκλεισαν τη νέα συμφωνία - κόλαφο το λαό, την ώρα που χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωναν στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν: Τριπλό χτύπημα στις συντάξεις με μειώσεις έως και 18% και σε κύριες και σε επικουρικές. Μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, οριστική κατάργηση της Κυριακής αργίας. Διατήρηση όλου του αντεργατικού πλαισίου μέχρι το 2019. Διατηρούνται δηλαδή: Η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και οι εξευτελιστικοί κατώτεροι μισθοί των 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά για τους άνω και κάτω των 24 ετών αντίστοιχα. Νέα συρρίκνωση σε κοινωνικά επιδόματα όπως σε υγεία, πρόνοια, στο επίδομα θέρμανσης. Διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ενέργεια, στο Νερό και σε άλλες πρώην ΔΕΚΟ. Μέτρα που αφορούν τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της οργάνωσης των απεργιακών αγώνων.
Από κοινού όλοι μαζί, όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, στο οποίο γίνεται ρητή αναφορά στα ζητήματα της εκπαίδευσης, εκφράζοντας τη βαθιά επιθυμία του ΣΕΒ, ζητούν επιτάχυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην Παιδεία. Μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, αυτονομία της σχολικής μονάδας, αξιολόγηση του σχολείου και των εκπαιδευτικών, περιορισμός των δαπανών είναι μόνο μερικές από τις αναδιαρθρώσεις.
Όλες και όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!
Για να απαντήσουμε στους προκλητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι υπάρχει λαϊκή συγκατάθεση σ’ αυτή την πολιτική.

για το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

Πριβαρτιτσάνης Πέτρος                                               Τραπεζανίδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου