Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Γ.Καρασμάνης: “Διορθώστε άμεσα τη σωρεία λαθών σε βάρος των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ”



Καθημερινώς, έχουμε και μία απόδειξη της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού, με τον οποίο η Κυβέρνηση νομοθέτησε (Ν. 4387/2016) και επιχειρεί να εφαρμόσει τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με τις επιπτώσεις βέβαια να υφίστανται αποκλειστικώς οι ασφαλισμένοι.
Πρόσφατο – και, ασφαλώς, όχι τελευταίο – κρούσμα, το γεγονός ότι δεν  λειτουργεί  σωστά  το σύστημα/πλατφόρμα του ΕΦΚΑ:
Δεν έχει ¨ανοίξει¨ ακόμη ώστε  να δοθούν οι κλειδάριθμοι  που θα επιτρέπουν στους ασφαλιστικούς φορείς την πρόσβαση  για αλλαγές  στα  μητρώα των ασφαλισμένων. Αλλαγές απαραίτητες, για να διορθώνονται τα σωρηδόν λάθη που  παρατηρούνται, στις εντολές πληρωμής του ΕΦΚΑ   σε όλους τους ασφαλιστικούς κλάδους!
ΕΠΕΙΔΗ, κατ’ αρχήν είναι απαράδεκτο να επιχειρείται ερασιτεχνικά, βεβιασμένα πρόχειρα και αποσπασματικά η εφαρμογή ¨μεταρρυθμίσεων¨ σε έναν τομέα που αφορά στην ασφαλιστική κάλυψη – δηλαδή την ίδια τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών…
ΕΠΕΙΔΗ, είναι επιεικώς εξοργιστικό, να μην παρέχεται η δυνατότητα ΑΜΕΣΗΣ διόρθωσης εξόφθαλμων σοβαρών λαθών που συνεπάγονται τη χρέωση των ασφαλισμένων με υπέρογκες και εξωπραγματικές – μέχρι και διπλάσιες – εισφορές και μάλιστα σε καιρούς δεινής οικονομικής δυσπραγίας και φορολογικής αφαίμαξης…
ΚΑΛΕΙΤΑΙ ο αρμόδιος Υφυπουργός:
       Να δώσει εντολή να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για την διόρθωση της σωρείας των λαθών που καταταλαιπωρούν και αγανακτούν τους πολίτες.
       Να δρομολογήσει επίσης άμεσα τις διαδικασίες για την βελτίωση και την εύρυθμη λειτουργία του όλου συστήματος, ως έχει υποχρέωση να πράττει μια ευνομούμενη Πολιτεία.
        Ο Ερωτών Βουλευτής


Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου