Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη

Μαζί με τον βουλευτή επισκέφτηκαν τον Υπουργό ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μουράτογλου που επίσης ζήτησαν έκτακτη επιχορήγηση
Ο Υπουργός αντιμετώπισε με απόλυτη κατανόηση το αίτημα βουλευτή και δημάρχου για την ελάφρυνση των πληγέντων αγροτών και ζήτησε την διερεύνηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου τρόπου για να βοηθηθεί η δύσκολη κατάσταση.
Αναμένονται αποφάσεις.
Στο θέμα της εκλογής προεδρείων των Δημοτικών Συμβουλίων είπε ότι πράγματι είναι πρόβλημα που του μεταφέρθηκε από πολλούς Δήμους της χώρας και πρέπει άμεσα το Υπουργείο να διευκρινίσει σαφώς την νομοθεσία για να μην υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, κακή εικόνα της διοίκησης και αδικίες. Ζήτησε από την Νομική Σύμβουλο του Υπουργείου την επεξεργασία διάταξης που να λύνει το πραγματικό αυτό πρόβλημα.

Τόνισε την ανάγκη τέτοια θέματα να αντιμετωπίζονται με συναίνεση και να μην δυσχεραίνουν, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, την λειτουργία των ΟΤΑ στην προσπάθεια τους να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας προς όφελος των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου