Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ραντεβού Παυλόπουλου - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη



Σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη έως και κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω της προκλητικότητας της τούρκικης πλευράς και της αναζωπύρωσης ανιστόρητων διεκδικήσεων απ’ τους εξ ανατολών γείτονες, αποκτά πελώριο ενδιαφέρον η επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα μήνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει δεχτεί και κατ’ αρχήν αποδεχτεί, πρόσκληση να συμμετάσχει στη σύνοδο των χωρών της Παρευξείνιας Συνεργασίας, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μια συνάντηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, μέσα στην κρίσιμη συγκυρία που θα πραγματοποιηθεί και την οποία περιγράψαμε παραπάνω.
Μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού θα έχει προηγηθεί και συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, στο Πεκίνο, στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ στην κινεζική πρωτεύουσα.
Να σημειώσουμε ακόμα, ότι στην Παρευξείνια Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη θα παρευρίσκεται και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.
Και δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια συνάντηση Παυλόπουλου - Πούτιν, έστω ολιγόλεπτη, στα πλαίσια αυτής της Συνόδου που αποκτά ντε φάκτο ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας και όχι μόνο…

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου