Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Αντιπροσωπεία της ΝΔ στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές της Πέλλας.



Στελέχη της ΝΔ από την Τοπική και Νομαρχιακή Οργάνωση συνόδευσαν τον βουλευτή της ΝΔ Γ. Καρασμάνη στην πληγείσα από την τελευταία κακοκαιρία, περιοχή της Κρύας Βρύσης.Δυστυχώς, όπως και σε πολλές ακόμη περιοχές του Νομού μας η ‘μανία’ της φύσης άφησε πίσω της πολλές ανοιχτές πληγές και ανυπολόγιστες καταστροφές.Πολλοί αγρότες μετέφεραν την έκδηλη ανησυχία τους για τα δυσμενή αποτελέσματα στα οικογενειακά τους
εισοδήματα όχι μόνο για φέτος αλλά σε πολλές περιπτώσεις και για την επόμενη χρονιά αφού η χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημίες εκτός από τους καρπούς και στο φυτικό κεφάλαιο!
Το αίτημα των αγροτών για προσωρινό πάγωμα των φορολογικών τους υποχρεώσεων αλλά και η άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ φαντάζουν αυτή τη στιγμή ως μονόδρομος. Ο ΕΛΓΑ οφείλει να αυξήσει τον αριθμό των γεωπόνων για να γίνει ταχύτερα η καταγραφή των ζημιών και κατόπιν να καταβάλει της αποζημιώσεις. Αποζημιώσεις που θα τις περιμένει όχι μόνο η αγροτική κοινωνία αλλά και η τοπική αγορά!!
Ο αγροτικός κόσμος που αποτελεί το κινητήριο γρανάζι της τοπικής μας οικονομίας μετά την φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή που δέχτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να αντιμετωπίσει ένα ακόμη ανυπέρβλητο εμπόδιο. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να ενσκήψει αυτή τη φορά με μεγαλύτερη μέριμνα και να δώσει άμεσες, ξεκάθαρες και δίκαιες λύσεις!!
ΔΗΜΤΟ ΝΔ Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου