Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οχτώ Έλληνες με δύο τόνους κοκαϊνης στη Γαλλία.



Δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές Αρχές οι οχτώ Έλληνες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες που συνελήφθησαν από τις γαλλικές Αρχές για προσπάθεια εισαγωγής περίπου δύο τόνων κοκαΐνης.
Οι γαλλικές αρχές διαβίβασαν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων, ωστόσο οι αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες δεν διαπίστωσαν να έχουν απασχολήσει για παρόμοια ή άλλα αδικήματα στη χώρα μας, απάντηση που διαβιβάστηκε
στους Γάλλους συναδέλφους τους.
Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να πραγματοποιήσει έρευνες στις οικίες τους, προκειμένου να εντοπιστούν ευρήματα που σχετίζονται με την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης.
Ο εντοπισμός της μεγάλης ποσότητας και των συλληφθέντων έγινε στο πλαίσιο διάσωσης των επιβατών φουσκωτών σκαφών που βρίσκονταν σε κίνδυνο στα παράλια της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Οι αρχές κλήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης να διασώσουν τους επιβάτες φουσκωτών ανοικτά της Μιμιζάν, μιας περιοχής στη Λαντ, οι οποίοι κινδύνευαν. Αφού οι διασώστες τράβηξαν τα φουσκωτά ως την ξηρά, εντόπισαν στην παραλία δέματα γεμάτα με κοκαΐνη, τα οποία προφανώς είχαν ρίξει οι επιβάτες των πλοιαρίων. Συνολικά 11άνθρωποι συνελήφθησαν, όχι μόνο στη παραλία, αλλά και σε άλλα σημεία κοντά στη Μιμιζάν, και έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου