Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Γ.Καρασμάνης: Να παραμείνει η αστυνόμευση των Αθύρων στην ευθύνη του Α.Τ. Κουφαλίων



Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών - Προστασίας του Πολίτη, την επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Αθύρων για την επικείμενη κατάργηση της Αστυνόμευσης της περιοχής τους από το Α.Τ. Κουφαλίων.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, τα Άθυρα εξαιτίας της γεωγραφικής τους ιδιαιτερότητας, πέραν του γεγονότος ότι εδώ και 50 χρόνια υπάγονται στο Α.Τ. Κουφαλίων, εξυπηρετούνται γενικά από όλες τις υπηρεσίες των Κουφαλίων- Θεσσαλονίκης (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΟΑΣΘ ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ ).
Υπογραμμίζεται επίσης ότι η ενδεχόμενη κατάργηση της Αστυνόμευσης των Αθύρων από το Α.Τ. Κουφαλίων και η μεταφορά της αρμοδιότητας αυτής στο ήδη επιβαρυμένο  Α.Τ. Γιαννιτσών ( το οποίο εξυπηρετεί 65000 κατοίκους, έχοντας ακτίνα δράσης τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων ), είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους της συγκεκριμένης Τοπικής Κοινότητας σε ζητήματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας.
Ως εκ τούτου, ο Γιώργος Καρασμάνης με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να μεριμνήσει, ώστε να παραμείνει η Αστυνόμευση των Αθύρων στο ευρισκόμενο σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων Α.Τ. Κουφαλίων από την εν λόγω Τοπική Κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου