Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ένταση Τουρκίας -ΗΠΑ. "Θέλουν να μας διαμελίσουν" λέει ο Ερντογάν.



Πυρ και μανία με τον Τράμπ είναι ο Ερντογάν για το ζήτημα του εξοπλισμού των Κούρδων από τις ΗΠΑ.«Αυτοί που δίνουν όπλα στις τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν στόχο να διαμελίσουν την Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.Μιλώντας στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους Κοινοτάρχες της Τουρκίας στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού που έγιναν τα τελευταία
δύο χρόνια, σκότωσαν 10.000 τρομοκράτες, ενώ η Τουρκία είχε την ίδια περίοδο 945 νεκρούς. Στις ίδιες επιχειρήσεις, κατασχέθηκαν 8.300 όπλα, ένα 1.270.000 σφαίρες, 360 τόνοι εκρηκτικής ύλης, 18.000 χειροβομβίδες και χειροποίητα εκρηκτικά.
«Τώρα σας ρωτώ: Ποιος είναι ο σκοπός αυτών που δίνουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις αυτά τα πυρομαχικά, αυτά τα όπλα που εξοπλίζουν από πάνω έως κάτω ένα στρατό; Κανείς να μην κοροϊδεύει κανέναν. Είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να μοιράσουν την Τουρκία, να τη διαμελίσουν, όπως έκαναν με τις άλλες χώρες τις περιοχής μας, αφήνοντάς τις εκτεθειμένες» είπε ο Ερντογάν.
Για τους γκιουλενιστές, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι, «ενώ τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω, λένε ενώπιον του δικαστηρίου ‘δεν είδα, δεν άκουσα, δεν είπα’, παίζοντας τις τρεις μαϊμούδες. Το λέω καθαρά, δεν θα γλιτώσουν».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι ισχύει το ίδιο και για τις άλλες οργανώσεις. «Πλέον έμεινε πίσω η εποχή που έτρωγαν το ψωμί αυτής της χώρας, που εκμεταλλεύονταν τις δυνατότητες του λαού, που πρόδιδαν μυστικά τη χώρα» ανέφερε, προσθέτοντας πως εάν δεν έχουν στήριξη από το εξωτερικό μέχρι το τέλος του χρόνου, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να φέρει το ΡΚΚ και οι τρομοκρατικές οργανώσεις να μην μπορούν να κάνουν άλλες τρομοκρατικές ενέργειες».
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι για να προστατεύσουμε τη χώρα μας, θα πάμε μέχρι εκεί που πρέπει. Γι’ αυτό και είχα πει ότι ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά. Πότε και πού; Μάλλον αυτό δεν θα το ανακοινώσουμε».
Τα βέλη Ερντογάν είχαν στόχο τον Τραμπ καθώς όπως είναι γνωστό, την περασμένη Τρίτη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν τον εξοπλισμό των Σύρων Κούρδων μαχητών με στόχο την διασφάλιση της νίκης στην επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκας από το Ισλαμικό Κράτος, υλοποιώντας την απόφασή τους, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου