Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας καταδικάζει τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας



"Ο κ. Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχυ και πέρασε από κάτω", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον Alpha.
Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του Eurogroup, είπε: "Αποφύγαμε την καταστροφή με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά δεν πήραμε τίποτα για το χρέος και δεν φαίνεται να μπαίνουμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης".
"Και όλα αυτά, παρότι ο κ. Τσίπρας πήρε πρόσθετα μέτρα 5 δισ. για την περίοδο μετά το
τέλος του προγράμματος", είπε.

Αναφερθείς στην απόφαση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022, τόνισε ότι αυτό σημαίνει "περισσότερους φόρους και περισσότερη λιτότητα".

"Είμαστε καταδικασμένοι σε περισσότερη λιτότητα", είπε για να προσθέσει: "Θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, όπως ήταν ο κ. Τσακαλώτος".

Και σημείωσε ότι κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή "για να κάνουμε έναν απολογισμό". "Ο κ. Τσίπρας πρέπει να έρθει στη Βουλή και να πει στη χώρα τι κέρδισε από όλη αυτή τη διαπραγμάτευση", τόνισε.

"Για να βγούμε στις αγορές θα έπρεπε να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αυτό όμως δεν φαίνεται", είπε και υπογράμμισε ότι ένας ακόμα σημαντικός λόγος είναι ότι "η χώρα δεν έχει μεταρρυθμιστική αξιοπιστία με την παρούσα κυβέρνηση".

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει από "τον Φεβρουάριο του 2016. Φανταστείτε πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχαμε καθυστερήσει".

"Το κράτος πρέπει να μικρύνει ως προς την παρέμβαση του"
, είπε, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα μπορούσε να προτείνει εκείνος σε μία διαπραγμάτευση.

"Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο", δεσμεύθηκε, για να προσθέσει ότι θα γίνονται προσλήψεις ένας προς πέντε.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι κατόπιν σκέψεων κατέληξε στο ότι δεν συμφωνεί με την εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια, καθώς "προτεραιότητα μου είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης".

Πρόσθεσε ότι "αντιθέτως πρέπει να γίνει μια αστυνομική επιχείρηση για να καθαρίσουν τα Εξάρχεια, αλλά τέτοια εντολή δεν έχει δοθεί από αυτούς που πρέπει να τη δώσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου