Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Το κόλπο που θα σε σώσει από το ροχαλητό



Αν είστε από τους ανθρώπους που πέφτουν, κοιμούνται και δεν ξυπνάνε ούτε με κανόνια, δεν χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Αν όμως έχετε θέμα με το θόρυβο και δη αυτόν που προκαλείται από το ροχαλητό του συντρόφου σας (ή το δικό σας!), σας έχουμε μερικά tips για να μειώσετε τα ντεσιμπέλ.    Είναι ένας από τους λόγους να μείνετε ξύπνια το βράδυ και να σηκωθείτε εκνευρισμένη το πρωί. Φυσικά μιλάμε για το
ροχαλητό το οποίο είναι σαν το ενοχλητικό κουνούπι που δεν φεύγει ποτέ από το αυτί σας, εμποδίζοντας σας να έχετε ένα ήρεμο βράδυ και, τελικά, έναν ποιοτικό ύπνο. Αποτέλεσμα; Ξυπνάτε ακόμα πιο κουρασμένη απ' ότι ήσασταν όταν πέσατε στο κρεβάτι.
Είτε το πρόβλημα το έχετε εσείς (με αποτέλεσμα να ακούτε συνεχώς τα παράπονα του ανθρώπου με τον οποίο μοιράζεστε το κρεβάτι σας), είτε εκείνος (με αποτέλεσμα να έχετε αρχίσει να χάνετε την υπομονή σας), μπορείτε να εφαρμόσετε μερικά από τα παρακάτω tips.   
Είτε τις ακολουθήσετε εσείς, είτε τις υποδείξετε στον σύντροφο σάς, οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να μην σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε εντελώς από τον θορυβώδη αυτό ήχο, αλλά σίγουρα θα τον «απαλύνουν» και θα γίνουν o σύμμαχός σας για πιο ήσυχες νύχτες.  


1. Φροντίστε να ενυδατωθείτε επαρκώς πριν κοιμηθείτε 
Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην ημέρα χρειάζεται να πιείτε 11 ποτήρια νερό. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε τη ρινική σας κοιλότητα να είναι πιο «μαλακή» πράγμα που θα «μαλακώσει» και την αναπνοή σας και, κατ' επέκταση, θα μειώσει τις πιθανότητες ενός πολύ δυνατού ροχαλητού. 
2. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο 
Δεδομένου ότι η καθαρότητα της ρινικής σας κοιλότητας είναι καθοριστικός παράγοντας, ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικά αποτελεσματικό. Εκτός όμως από το ζεστό νερό, άλλο ένα κόλπο για να «διανοίξετε» τις ρινικές σας οδούς είναι να κάνετε πλύσεις στη μύτη σας με αλατόνερο. 

3. Αποφύγετε να πιείτε αλκοόλ τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι 
Το αλκοόλ μπορεί, προσωρινά, να σας φέρνει σε κέφι, αλλά μετά από λίγο ρίχνει τα επίπεδα της ενέργειάς σας, αποδυναμώνει τους μυς σας και κάπως έτσι αυξάνει τις πιθανότητες να δώσετε ένα ξεγυρισμένο ρεσιτάλ ροχαλητού κατά τη διάρκεια της νύχτας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου