Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

«Όχι» στην αξιολόγηση από 50.000 υπαλλήλους νοσοκομείων



Την άρνησή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, την οποία χαρακτηρίζουν «παρωδία», δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι καθολική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή ποσοστό 98%. Μέχρι τώρα 50.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν ασυμπλήρωτα τα Φύλλα Αξιολόγησης σε 100 νοσοκομεία και προνοιακές μονάδες της χώρας.

«Δεν συμμετέχουμε στην αξιολόγηση-παρωδία της κυβέρνησης που επιδιώκει τη χειραγώγηση της Δημόσιας Διοίκησης και την εφαρμογή νέων δυσμενών μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ. «Η αξιολόγηση κατηγοριοποιεί τους υπαλλήλους σε βαθμούς από το 1 (ακατάλληλος) έως το 100 (άριστος). Με το ισχύον μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο είναι το κριτήριο εφαρμογής δυσμενών και μόνο μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών» προσθέτει.
Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «δεν είναι κατά των αξιολογήσεων. Δεν φοβάται τις αξιολογήσεις. Οι ασθενείς αξιολογούν καθημερινά τους νοσηλευτές και τους άλλους επαγγελματίες υγείας και τους βάζουν βαθμό άριστα. Απόδειξη ότι έως το έτος 2010 οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι αξιολογούνταν χωρίς καμία αντίρρηση. Μάλιστα, διεκδικούσαν καλύτερο και αντικειμενικότερο σύστημα αξιολόγησης».
Αναφερόμενη στις συνθήκες εργασίας, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας εργάζονται σε συνθήκες «εργασιακής εξουθένωσης, 1 νοσηλευτής για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική στη βάρδια, τους οφείλονται 800.000 ρεπό, καλοκαίρι με το ζόρι παίρνουν κανονική άδεια πέντε ημέρες και για να την πάρουν εργάζονται ασταμάτητα χωρίς ρεπό έναν ολόκληρο μήνα προσθέτοντας οφειλόμενα ρεπό. Πώς, λοιπόν, με αυτές τις συνθήκες οι υπάλληλοι να εμπιστευτούν ότι θα τύχουν αντικειμενικής και αξιοκρατικής αξιολόγησης;».
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου