Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

7 +1 συνήθειες για να βιώσεις το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι



Η ελληνική κουζίνα έχει κατακτήσει εκατοντάδες χιλιάδες ουρανίσκους, το τζατζίκι και ο μουσακάς αποτελούν κομμάτι στο λεξιλόγιο πολλών Ευρωπαίων και η νοστιμιά των εκατοντάδων επιλογών  κάνει τον κόσμο να λαχταρά μια νέα δοκιμή! Η διασκέδαση και το πότο αποτελεί μεγάλο κομμάτι της κουλτούρας μας, από παραδοσιακή ρακί ως κοσμοπολίτικα κοκτέιλ και δροσερές ελληνικές μπύρες. Ποιες είναι όμως οι βασικότερες καλοκαιρινές συνήθειες στις διακοπές που καθορίζουν ένα χαρακτηριστικό καλοκαίρι στην Ελλάδα;


1 Φραπές
Ο αγαπημένος κρύος καφές όλων των Ελλήνων που δροσίζει τις καυτές μέρες του καλοκαιριού μας. Ιδανικά, ο φραπές θέλει θέα θάλασσα, πολύ πάγο και συχνό ανακάτεμα! Απολαύστε…




2 Εύρος γευστικών επιλογών
Θα ήθελες ελληνικό, κινέζικο, ιταλικό, μεξικάνικο ή απλά ένα burger; Εδώ θα τα βρεις όλα! Οι επιλογές στο φαγητό είναι εκατοντάδες, θα βρεις ότι και σε κάθε δυτική Ευρωπαϊκή χώρα. Προσωπικά, θα σου πρότεινα να δοκίμαζες τα τοπικά πιάτα της κάθε περιοχής, ιδανικά σε παραδοσιακές ταβέρνες. Είναι γεύσεις που δε θα βρεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης.


3 Πίτα-γύρος, σουβλάκι ή αλλίως καλαμάκι
Όσο δημοφιλές είναι το burger στην Αμερική άλλο τόσο (και λίγο παραπάνω) είναι ο γύρος στην Ελλάδα! Ένα γεύμα που απολαμβάνουμε είτε ως μεσημεριανό είτε ως βραδινό συνοδευμένο με πατάτες και τα συναφή. Καλοκαίρι χωρίς γύρο στο χέρι είναι σαν καλοκαίρι δίχως παγωτό χωνάκι! Αδιανόητο…


4 «Βουτιά» με… ψωμί
Ας το παραδεχτούμε, χωρίς ψωμί (και φέτα) το τραπέζι μας δείχνει άδειο. Οι ξενοι επισκέπτες συχνά απορούν όταν τους σερβίρουν –και φυσικά τους χρεώνουν- το ψωμί που δεν παρήγγειλαν ποτέ! Για μας από την άλλη πλευρά αποτελεί αγαπημένη συνήθεια η «βουτιά» στο ελαιόλαδό της σαλάτας μας.


5 Ταβέρνες
Λατρεύουμε το φαγητό, το ποτό και φυσικά την καλή παρέα! Οι Έλληνες περνάμε πολλές ώρες στις ταβέρνες, ακόμα κι αφού φάμε, παρέα με κρασί, μπύρα ή τσίπουρο συζητώντας και γελώντας δυνατά. Όλοι έχουμε να θυμόμαστε τραπέζια γεμάτα φαγητό που κάνεις δε μπορεί να φάει, το αλκοόλ να έρχεται με τις κανάτες και συζητήσεις κάθε λογής και ενδιαφέροντος.


6 Παραδοσιακά  κοκτέιλ
Ένα ρακίτο παρακαλώ! Κι όσο αγαπάμε το φαγητό άλλο τόσο αγαπάμε το ποτό, με κυρίαρχα το κρασί και τη μπύρα. Τα κοκτέιλ κλέβουν τις προτιμήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κι όπως ήταν φυσικό λόγω της δημιουργικότητας και της τάσης μας για καινοτομία δημιουργούμε τα δικά μας παραδοσιακά κοκτέιλ όπως το ρακίτο! Μη μου πεις ότι δεν το γνώριζες; Θέλεις τη συνταγή; Βρες τη στο blog της Λίλας. Rakito Cocktail time!



7 Σαββατόβραδο
Αν και δεν περιμένουμε το Σάββατο για να το ρίξουμε έξω είναι η μέρα που τα μπαρ και τα κλαμπ ασφυκτιούν από κόσμο. Η νύχτα είναι μεγάλη και δε σταματά ούτε καν όταν ο ήλιος κάνει την εμφάνιση του! Η νυχτερινή διασκέδαση ξεκινά μετά τα μεσάνυχτα, έτοιμοι για greek party?




7+1 Φλερτ
Αν για κάτι ακόμα είναι γνωστό το ελληνικό καλοκαίρι πέρα από υπέροχο φαγητό, το καλό ποτό και τις ξέφρενες νύχτες είναι και το φλερτ. Το καλοκαίρι, η ατμόσφαιρα είναι πιο ξένοιαστη, τα προβλήματα της καθημερινότητας δε μας απασχολούν τόσο έντονα και έτσι βρίσκουμε χρόνο και διάθεση να φλερτάρουμε. Ένας ακόμα λόγος που κάνει το ελληνικό καλοκαίρι να έχει έναν άλλο αέρα λίγο πιο ονειρικό!
Να γιατί αγαπάμε τόσο τούτη τη χώρα, γιατί μας δίνει όλους εκείνους τους -απλούς- λόγους που τελικά μας κάνουν ευτυχισμένους. Κι αν δεν σε συγκινούν οι παραπάνω απολαύσεις, τι να πω, ίσως δεν είσαι άνθρωπος με αδυναμίες. Όλοι οι υπόλοιποι ζήστε το με όποιον τρόπο σας ταιριάζει!
trivago.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου