Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Παγκόσμια διάκριση για το Γιαννιτσώτη κωπηλάτη Βασίλη Τσαλικίδη στη Λιθουανία.




Μεγάλη επιτυχία που γεννά τεράστιες ελπίδες για το μέλλον για τον συντοπίτη μας κωπηλάτη του ΝΟΓ Βασίλη Τσαλικίδη.Μέλος του πληρώματος στο τετραπλό  σκιφ κατέκτησε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στη Λιθουανία.Ο Βασίλης Τσαλικίδης είναι το νέο αίμα της ελληνικής κωπηλασίας και εκτός από  δυνατός αθλητής είναι και ένας εξαιρετικός χαρακτήρας νέου ανθρώπου.Έτσι από χθες στη Λιθουανία η Ελλάδα...
πανυγυρίζει για την κατάκτηση δυο μεταλλίων ενός ασημένιου κι ενός χάλκινου .
Ότι δεν κατάφεραν πέρυσι στο Ρότερνταμ οι Μαργαρίτα Γεωργούδη και Χριστίνα Μπούρμπου (ΦΩΤΟ) όταν είχαν τερματίσει στην 4η θέση του τελικού στη δίκωπο το πέτυχαν σήμερα . Το ελληνικό πλήρωμα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές παρουσίες του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τρακάι.
Τα δυο κορίτσια μπήκαν πολύ δυνατά στη κούρσα και πέρασαν πρώτες τα 500μ. Στη συνέχεια τα σκήπτρα πήρε η ρουμάνικη βάρκα που κρατήθηκε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος για να τερματίσει σε 7:35.83 για να ακολουθήσει η ελληνική βάρκα με 7:38.79 και στην 3η θέση να πέσει η Γερμανία με 7:40.95.
«Στο ξεκίνημα της κούρσας όλα τα πληρώματα ήμασταν μαζί. Στα μισά είχαμε ένα μικρό προβάδισμα. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένες από την κούρσα μας» δήλωσε στους διοργανωτές αμέσως μετά τον τελικό η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαργαρίτα Γεωργούδη.
Λίγο αργότερα ήρθε και το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα.Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που τα μετάλλια κρίθηκαν μέσα σε περίπου έξι δευτερόλεπτα οι Χρήστος Στεργιάκας και Χαράλαμπος Ντινενής χαρίζουν στην Ελλαδα ακόμη ένα μετάλλιο τερματίζοντας στην 3η θέση με 6:40.86 πίσω από την Αυστραλία που κατέκτησε το χρυσό με 6:34.05 και την Λευκορωσία που πήρε το ασημένιο με 6:37.07. Η ελληνική βάρκα ξεκίνησε από τη 2η θέση στα πρώτα 500μ. Και στη συνέχεια υποχώρισε στην 3η την οποία και υπερασπίστηκε μέχρι τη γραμμή τερματισμού για να δώσει το παρών στην τελετή απονομών και να φύγει με το χάλκινο από τη Λιθουανία.
Και για τους δυο μας ήταν μια τέλεια, μια σπουδαία κούρσα. Είναι πολύ όμορφο να κατακτάς μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμα πράγματα να διορθώσουμε αλλά τώρα είμαστε πολύ χαρούμενοι” τόνισε στους διοργανωτές μετά τον τελικό ο Χαράλαμπος Ντινενής
Η τρίτη ελληνική συμμετοχή σε μεγάλο τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τρακάι το τετραπλό σκιφ των εφήβων με τους Γκαϊδατζή Πέτρο- Σχιζοδήμο Γρηγόρη –Τσαλικίδη Βασίλη-Μαρόκο Γιάννη προσπάθησαν για το καλύτερο απέναντι σε πολύ καλούς αντιπάλους για να πάρουν τελικά την 6η θέση στον μεγάλο τελικό με χρόνο 6:16.39.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου