Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Ξεκινά τις πρόβες της η Χορωδία Παραδοσιακής μουσικής Γιαννιτσών



Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2013 και σκοπό της έχει τη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής της χώρας μας, τη συνεισφορά στη πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής και τη διεύρυνση της μουσικής παιδείας, ξεκινά τις πρόβες της την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 και ώρα 19.30'. Οι πρόβες πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά. 

  
  Η χορωδία αποτελείται από 40 περίπου μέλη, ανθρώπους κάθε ηλικίας, με έντονη την επιθυμία να εκφραστούν μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, στο δε ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται παραδοσιακά κυρίως τραγούδια της χώρας μας, αλλά και γειτονικών κρατών.  Άλλοστε είναι γνωστό ότι έχει ως στόχο την καλλιέργεια της φωνής και της ψυχής των συμμετεχόντων, τη γνωριμία τους με μουσικά είδη διαφορετικών εποχών, την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη σκηνή, καθώς και την ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης.
 
  Η χορωδία συνεργάστηκε κατά το παρελθόν με τις καλλιτέχνιδες Λιζέττα Καλημέρη και Ντιλέκ Κότς και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
   Έχει συμμετάσχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ, και συναυλίες της προβλήθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, εισπράτοντας κολακευτικά σχόλια.
  Μαέστρος  και δάσκαλος των μουσικών έργων της χορωδίας είναι ο μουσικός - θεολόγος Στέφανος ΚΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ.
   Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της,  μπορούν να προσέλθουν στις πρόβες (κάθε Παρασκευή ώρα 19.30' στην παραπάνω αίθουσα) ή να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: α. 6971569929 (υπευθύνου χορωδίας), β. 6985125919 (μαέστρου).
  Σας περιμένουμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου