Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Επείγουσα ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιο του Δυτικού Νείλου.



Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογράμμισε ότι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια, μέσω των οποίων μεταφέρεται με το τσίμπημα, ο ιός. Όπως είπε χαρακτηριστικά “πρέπει να γυρίσουμε στην κουλτούρα της προστασίας με σίτες στα παράθυρα, χρήση εντομοαπωθητικών και ει δυνατόν, μακριά μανίκια.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ σημείωσε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου συνήθως έχει ήπια μορφή -όπως έναν απλό πυρετό- δεν λείπουν όμως και τα σοβαρά συμπτώματα που εκδηλώνονται στο κεντρικό νευρικό σύστημα.


O κ. Ρόζενμπεργκ χαρακτήρισε συμπτωματικό  το γεγονός της εμφάνισης δύο θανατηφόρων περιστατικών από τον ιό του Δυτικού Νείλου, στην Αργολίδα, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής χειρουργικής, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ σε συνέντευξή του στον «Αθηνα 9.84».

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ στην εκπομπή με την Φρόσω Ζαγορίτου και τον Δημήτρη Τζιβελέκη, βρίσκονται σε εξέλιξη επιδημιολογικές έρευνες και εξετάζεται μία σειρά από υποθέσεις, για το λόγο που εμφανίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή και όχι αλλού, τα περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου