Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Πολιτική θύελλα για την απαλλαγή Γαβρόγλου από τη θητεία



ΝΔ: Δεν έχει πρόβλημα με την ελαστική συνείδησή του - Ποτάμι: Εξαργύρωσε με λεφτά τις υποχρεώσεις του - Λοβέρδος: Προκλητική η απάντησή του - Σε επίθεση στη ΝΔ αρκείται ο Γαβρόγλου
Πολιτική θύελλα έχει προκληθεί από την αποκάλυψη από το ΠΡΩΤΟ Θέμα ότι ο υπουργός Παιδίας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου είχε κάνει χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 της δικτατορίας για να μην στρατευθεί ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές.


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επισημαίνουν την αντίφαση των λεγομένων του υπουργού Παιδείας, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα σε δηλώσεις του για να υποστηρίξει το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση είπε ότι «στρατό δεν πάνε μόνο οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι», ενώ ο ίδιος απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία όταν πήρε την ελληνική ιθαγένεια και κάνοντας χρήση του νόμου την εξαγόρασε εν έτει 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές!

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου σε ανακοίνωση-απάντησή του προς της Νέα Δημοκρατία δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για το επίμαχο δημοσίευμα επιβεβαιώνοντας το με τον τρόπο αυτό.
ΝΔ: Δεν έχει πρόβλημα με την ελαστική συνείδησή του

Όπως σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας την αντίφαση λόγων και έργων του υπουργού Παιδείων, «προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

«Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είπε ότι στον Στρατό πηγαίνουν όλοι και όχι μόνο οι άριστοι.

Παρέλειψε να πει ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας.

Προφανώς για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα.

Ας πάψει, τουλάχιστον, ο κ. Γαβρόγλου να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και την δημοκρατική ελληνική κοινωνία».

Ποτάμι: Ο ιδεολόγος αριστερός Γαβρόγλου με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του
Ο ιδεολόγος αριστερός Γαβρόγλου με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος.

«Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ιδεολόγος αριστερός, αλλά με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα. Άλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». 
Λοβέρδος: Η απάντηση του κ. Γαβρόγλου είναι προκλητική
Ανακοίνωση για τα όσα υποστηρίζει στην απάντησή του ο υπουργός Παιδείας εξέδωσε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηρίζοντας την «προκλητική». Όπως τονίζει «φτάνει να θεωρεί νίκη «την ψήφιση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του νόμου του αναχρονισμού, της οπισθοδρόμησης, της γραφειοκρατίας και της ανομίας».

Η ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:

Δεν είχαμε σκοπό να εκδώσουμε ανακοίνωση για την περίπτωση του κ. Γαβρόγλου. Είμαστε, άλλωστε, συνηθισμένοι από τους ανθρώπους ενός συγκεκριμένου χώρου που συμβούλευαν κατά καιρούς όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, να μιλούν για κανόνες που αφορούν στους άλλους και όχι τους ίδιους. Αλλά η απάντηση του κ.Γαβρόγλου είναι προκλητική. Φτάνει μάλιστα να θεωρεί νίκη για την Ελλάδα την ψήφιση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του νόμου του αναχρονισμού, της οπισθοδρόμησης, της γραφειοκρατίας και της ανομίας.

 
Γαβρόγλου επιβεβαιώνει: Απηλλάγη από τη στρατιωτική του θητεία με διάταγμα της Χούντας
Στην απάντησή του ο υπουργός Παιδείας ουσιαστικά επιβεβαιώνει το περιεχόμενο του δημοσιεύματος από το ΠΡΩΤΟ Θέμα καθώς στην ανακοίνωσή του αρκείται σε επίθεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση αρκούμενος στη θέση ότι «η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα» με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση του κ. Γαβρόγλου έχει ως εξής:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία, και όχι μόνον, την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα. Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια σταματάει την απορρύθμιση των ΑΕΙ καθιερώνοντας ακαδημαϊκούς κανόνες. Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύθηκε επίσης το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα για τα Δημοτικά Σχολεία αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και 20 χρόνια, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους.

Αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των ρυθμίσεων, η Ν.Δ. θέλει να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο-συνώνυμο του κιτρινισμού. Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της.

Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις, τα είπε όλα ο Δαπόντες».

Το δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος: Ο Γαβρόγλου δεν υπηρέτησε τη σημαία
Του Μάκη Πολλάτου
«Στρατό δεν πάνε μόνο οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι», δήλωνε τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, ενώ ο ίδιος είχε κάνει χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 της δικτατορίας για να μην στρατευθεί ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές. Ο Κώστας Γαβρόγλου δείχνει να μην κατανοεί τον σεβασμό των Ελλήνων στη σημαία διότι ο ίδιος δεν χαιρέτισε ποτέ την ελληνική σημαία υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία. Oπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για την απόφασή του να καταργήσει την αριστεία ως κριτήριο επιλογής του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία, απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία όταν πήρε την ελληνική ιθαγένεια και κάνοντας χρήση του νόμου την εξαγόρασε εν έτει 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές!

Παρότι υπήρξε τέκνο της ελληνικής Διασποράς που παραδοσιακά γαλουχεί τα παιδιά της με σεβασμό απέναντι στα σύμβολα της πατρίδας, ο Κώστας Γαβρόγλου όταν έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία μόλις οκτώ μηνών, προτίμησε να την εξαγοράσει για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, χωρίς να αφιερώσει ούτε αυτό το μικρό κομμάτι της ζωής του για να ανταποκριθεί σε μια βασική του υποχρέωση απέναντι στη χώρα που τον αποδέχθηκε στην κοινωνία της. Πιθανώς έτσι να μπορεί να εξηγήσει κανείς την πολιτική που έχει ακολουθήσει από τον Νοέμβριο, οπότε ανέλαβε το κυβερνητικό  χαρτοφυλάκιο, καταργώντας διαδοχικά μερικούς από τους ηθικούς πυλώνες που διαπλάθουν τον χαρακτήρα των Ελλήνων στα πρώτα βήματα της εκπαίδευσής τους, όπως είναι η έπαρση της ελληνικής σημαίας στα δημοτικά σχολεία, η επιλογή των σημαιοφόρων και των παραστατών με κριτήριο τις βαθμολογικές τους επιδόσεις, αλλά και η διαγωγή τους που, κατά τον υπουργό Παιδείας, δεν χρειάζεται πια να είναι κοσμιωτάτη...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου