Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Περισσότερα χρέη παρά ακόλουθοι για τον ιταλό βασιλιά του Instagram



Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν σήμερα με ειρωνία τα βάσανα του Τζανλούκα Βάκι, ενός πλούσιου πλεϊμπόι με σχεδόν 11 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, τα γιωτ και τις επαύλεις του οποίου κατέσχεσε μια τράπεζα για ένα χρέος 10,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με κοντό λευκό γένι και σώμα μαυρισμένο από τον ήλιο, μυώδες και με τατουάζ, αυτός ο κληρονόμος ενός μεγάλου ιταλικού βιομηχανικού ομίλου σκηνοθετεί τη χρυσή ζωή του ιδιόρρυθμου εκατομμυριούχου, με χορευτικά βήματα μπροστά σε πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα και ιδιωτικά τζέτ για βραδιές στο Σεν-Τροπέ ή το Λας Βέγκας.


Ο Βάκι, ο οποίος γιόρτασε τα 50α γενέθλιά του την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζει πως εργάσθηκε σκληρά επί 20 χρόνια πριν αποφασίσει να πάρει τη σύνταξή του έπειτα από μια υπαρξιακή κρίση από την οποία άντλησε το σύνθημά του, «Enjoy» (Απόλαυσε), το οποίο αναγράφει σε καταχωρίσεις και στο ομώνυμο βιβλίο που εξέδωσε πέρυσι.

Στις φωτογραφίες του, οι ωραίες γυναίκες διαδέχονται η μια την άλλη. Αυτή τη στιγμή είναι η Αριάντνα Γκουτιέρες, πρώην Μις Κολομβία που τον Δεκέμβριο του 2015 έπεσε θύμα μιας τεράστιας τηλεοπτικής γκάφας, όταν της δόθηκε από λάθος το στέμμα της Μις Υφήλιος, που απονεμήθηκε τελικά στη Μις Φιλιππίνες.

Όμως σύμφωνα με την Quotidiano Nazionale, μια κοινοπραξία τοπικών εφημερίδων της βόρειας Ιταλίας, η ζωή του «Mister Enjoy» δεν είναι τόσο ανέμελη όσο την παρουσιάζει.
Τις τελευταίες ημέρες, η τράπεζα Banco BPM του κατέσχεσε πολλές επαύλεις, ένα γιωτ και το μερίδιό του σ' ένα γήπεδο γκολφ κοντά στην Μπολόνια (βόρεια Ιταλία), συνολικής αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Προηγουμένως η τράπεζα είχε παγώσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία του εξαιτίας ενός ισόποσου χρέους που δεν είχε αποπληρωθεί, ανακοίνωσε χθες η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν πιθανόν και άλλα χρέη.

«Δεν είναι παρά ένα μικρό παθητικό» σε σχέση με τον πλούτο του οικογενειακού ομίλου, αντέδρασε σήμερα ο ενδιαφερόμενος από τις στήλες της εφημερίδας, εξηγώντας πως αμφισβητεί τον υπολογισμό των τόκων του χρέους αυτού.

Η οικογένεια Βάκι είναι η κληρονόμος του ομίλου IMA, που ειδικεύεται στη βιομηχανική συσκευασία και τα φάρμακα και αριθμεί περισσότερους από 5.000 εργαζομένους. Τον όμιλο διαχειρίζονται πλέον οι εξάδελφοι του Τζανκάρλο, ο οποίος από την πλευρά του λαμβάνει μέρισμα 5 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με τον Τύπο.

Από χθες, ιταλοί χρήστες του Ίντερνετ μοιάζουν να απολαμβάνουν τα βάσανα του πλεϊμπόι, καθώς παρωδούν τις πόζες του και τις χορογραφίες του μπροστά από θαλάσσια ποδήλατα και πλαστικές πισίνες.

Μια σελίδα στο Facebook «Βρείτε μια δουλειά για τον Τζανλούκα Βάκι» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Όμως η συγκέντρωση χρημάτων για να πληρώσει τα χρέη του, την οποία άρχισε ένα χρήστης, δεν έχει προς το παρόν αποφέρει παρά 5 ευρώ...


ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου