Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Τρία γρήγορα τεστ για άνοια, θυρεοειδή, φραγμένες αρτηρίες



Λίγα λεπτά αρκούν για να κάνετε μερικά γρήγορα τεστ στο σπίτι σας και να πάρετε μια γενική ιδέα για την κατάσταση της υγείας σας πριν κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό.
Ο Αυστραλός γιατρός Δρ Μπραντ ΜακΚέι προτείνει τα παρακάτω τρία τεστ για την άνοια, την απόφραξη των αρτηριών στα πόδια και τις διαταραχές του θυρεοειδούς.

Άνοια

Πρόκειται για το γνωστό τεστ του ρολογιού, στο οποίο πρέπει να σχεδιάσετε έναν κύκλο, να βάλετε τους αριθμούς 1-12 στη σωστή θέση και τέλος να τοποθετήσετε τους δείκτες του ρολογιού στην ώρα 3:40.
Ένας συνήθης τρόπος βαθμολόγησης του τεστ είναι ο εξής:
1) Ένας βαθμός για το ρολόι με τη μορφή κλειστού κύκλου
2) Ένας βαθμός για την απεικόνιση και των 12 αριθμών
3) Ένας βαθμός για τη σωστή θέση των αριθμών
4) Ένας βαθμός για τη σωστή θέση των δεικτών του ρολογιού
Σύμφωνα με τον Δρ ΜακΚέι, αν η βαθμολογία είναι μικρότερη από 3 βαθμούς επιβάλλεται η επίσκεψη στον ειδικό για περαιτέρω αξιολόγηση.

Φραγμένες αρτηρίες

Ξαπλώστε ανάσκελα στο κρεβάτι και τοποθετήστε κάτω από τα πόδια σας ένα στήριγμα ώστε να σχηματίζουν γωνία 45 μοιρών. Μείνετε σε αυτή τη θέση για ένα λεπτό. Κατεβάστε τα πόδια και παρατηρήστε το χρώμα τους. Αν είναι πολύ χλωμά ή λευκά, τότε αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη απόφραξης των αρτηριών.
«Αυτό που αναζητάμε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η περιφερική αρτηριακή νόσος, ένα πολύ κοινό κυκλοφορικό πρόβλημα. Είναι κάτι που φαίνεται από το πόση ώρα χρειάζεται το αίμα να ανέβει προς τα πάνω και αν υπάρχει γενικότερα δυσκολία στην κυκλοφορία του αίματος» αναφέρει ο Δρ ΜακΚέι.

Θυρεοειδής

Το τελευταίο τεστ που προτείνει ο γιατρός σχετίζεται με τη λειτουργία του θυρεοειδούς και για να το κάνετε το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φύλλο χαρτί.
Τεντώστε τα χέρια σας στην ευθεία μπροστά σας με τις παλάμες να κοιτάζουν προς τα κάτω και τοποθετήστε το φύλλο επάνω από τα χέρια. Αν δείτε το χαρτί να «τρέμει», έστω και ανεπαίσθητα, καλό θα είναι να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις προς αξιολόγηση της λειτουργίας του θυρεοειδούς.
Πηγή: Mail Onine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου