Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Συμμετοχή Δημήτρη Γιάννου σε Συνέδριο για την Εξοικονόμηση Ενέργειας



Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με θέμα την Εξοικονόμηση Ενέργειας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου. Ο δήμαρχος παρουσίασε το έργο αντικατάστασης του συνόλου των κοινών λαμπτήρων του Δήμου Έδεσσας με λαμπτήρες led, αναφερόμενος εκτενώς στους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου.

Ο Δήμος Έδεσσας έχει υλοποιήσει και υλοποιεί μία δέσμη δράσεων που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, όπως είναι η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και δημοτικών κτηρίων, η κατασκευή δώματος στην ταράτσα του δημαρχείου και η επιλογή λιγότερο ενεργοβόρων ειδών εξοπλισμού, ενώ κορυφαία δράση στον τομέα αυτό αποτελεί η αντικατάσταση του συνόλου των λαμπτήρων οδοφωτισμού.
Επίσης, σχεδιάζει μία πρωτοποριακή πρόταση για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου σε δημοτικά ακίνητα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για δυνατότητα παραγωγής ενέργειας και συμψηφισμό με την καταναλισκόμενη από τον δήμο ενέργεια.
Η συμμετοχή μας στο Σύμφωνο των Δημάρχων για την μείωση των εκπομπών αερίου είναι το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσονται όλες αυτές οι δράσεις, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν χώρο μεταφοράς τεχνογνωσίας και διεκδίκησης πόρων για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου