Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Διεθνές ρεζιλίκι για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.



Μόνο αυτό δεν είχε συμβεί σε αυτή τη χώρα και έγινε! Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στον υποτίθεται καλύτερα φυλασσόμενο χώρο της χώρας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Τουλάχιστον 20 άτομα έφτασαν στην πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το μεσημέρι της Παρασκευής και σχεδόν ανενόχλητοι όχι μόνο πέρασαν τη φρουρά, αλλά κατάφεραν να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.Οι σκοποί στην είσοδο του Πενταγώνου αιφνιδιάστηκαν και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση με αποτέλεσμα τα μέλη
του Ρουβίκωνα να φτάσουν στα σκαλιά του ΓΕΕΘΑ.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του τα μέλη του Ρουβίκωνα όχι μόνο πέταξαν τρικάκια που έγραφαν «Λευτεριά στο λαό της Παλαιστίνης», αλλά σήκωσαν πανό, ενώ στη φωτογραφία οι αξιωματικοί του Πενταγώνου τους κοιτούν να δρουν ανενόχλητοι.

Είναι άγνωστο εάν τα μέλη του Ρουβίκωνα θέλησαν να σταματήσουν στα σκαλοπάτια του ΓΕΕΘΑ ή εκεί τους σταμάτησαν οι στρατονόμοι.
Οι στρατονόμοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τους συνέλαβαν, χωρίς τα μέλη του Ρουβίκωνα να αντισταθούν και εν συνεχεία τους παρέδωσαν στην αστυνομία.
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει σάλο και είναι σχεδόν σίγουρα πως πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για το γεγονός πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια, αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ "ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν".

Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση [ΕΔΕ] για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία.
Ανάρτηση από τον Ρουβίκωνα

Σε ανάρτησή τους στο indymedia αναφέρουν μεταξύ άλλων: «…Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών)».
ΝΔ: Η κυβέρνηση εξευτελίζεται

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα».
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία στον Ρουβίκωνα;

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες;» διερωτάται σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο στην εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, «η καλύτερα φυλασσόμενη στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραβιάστηκε από περίπου 20 άτομα, του Ρουβίκωνα που, αφού εισέβαλαν στον προαύλειο χώρο του υπουργείου, πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση».

Το ΠΑΣΟΚ διερωτάται «πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ;».

«Ευθύνονται πάλι τα στελέχη και οι στρατευμένοι πολίτες οι οποίοι παλεύουν με τις επιπτώσεις των παραλήψεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Δυτική Αττική και την Σύμη ή ο επικεφαλής του υπουργείου που θρηνεί για την τραγωδία των Ελλήνων πολιτών από τον Καναδά; Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες;», καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.
Η ΔΗΜΑΡ για την εισβολή Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

«Οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η ανεπιτυχής αντιμετώπισή τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες και την ίδια την χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και προσθέτει:

«Μετά την Ισπανική πρεσβεία, τα νοσοκομεία, την Βουλή των Ελλήνων, τώρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Αλλά πώς να μην φθάσουμε έως εδώ όταν ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων που είχαν εισβάλει στη Βουλή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες του Ρουβίκωνα είναι ακτιβιστικές! Έχοντας όμως δώσει κάλυψη σε αυτές τις παράνομες ενέργειες απέναντι στην ίδια την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου γίνονται οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί αυτών των επιθέσεων βίας που πλήττουν την ασφάλεια, βασικό δικαίωμα όλων των πολιτών. Για αυτό όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου δεν θα επιτρέψουμε "τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ζούγκλας". Επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική σε αυτό τον τόπο».
To Ποτάμι: Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα
Με ειρωνικό και αιχμηρό για την κυβέρνηση τρόπο σχολιάζει το Ποτάμι
«Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα» αναφέρει το Ποτάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου