Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

«Δώρο» Τσίπρα στον Ερντογάν η εκλογή μουφτήδων στη Θράκη.



Αναφορά στο θέμα των μουφτήδων της Θράκης έκανε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξητύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η συζήτηση για το πώς οι θρησκευτικοί ηγέτες που αναγνωρίζει η ελληνική Πολιτεία για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν θα αμφισβητούνται από τη μειονότητα ή μέρος της μειονότητας.
Πρόσθεσε επίσης ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με τη μουσουλμανική μειονότητα, να
καταλήξει το συντομότερο δυνατό σε συμπεράσματα και αποφάσεις και να δρομολογηθεί η αντίστοιχη νομοθέτηση, ώστε σε ένα βάθος χρόνου να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες εξελίξεις για να ξεπεραστούν τα σημερινά εμπόδια.
Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τι λέει ο Νόμος» στο Κανάλι της Βουλής, υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι «θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια την μουσουλμανική μειονότητα, ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων». Ο κ. Γαβρόγλου προσθέτει επίσης ότι θα πρέπει «να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις πάνω στο σοβαρό ζήτημα του προσδιορισμού του εκλεκτορικού σώματος».
ΝΔ: Οι κυβερνητικοί χειρισμοί προκαλούν εύλογη ανησυχία
«Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η Κυβέρνηση το ζήτημα των Μουφτήδων στη Θράκη προκαλεί εύλογη ανησυχία», αναφέρουν  σε κοινή δήλωσή τους ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, και η Τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Στην ανακοίνωσή τους οι τομεαρχες της ΝΔ κάνουν λόγο για «σπουδή της κυβέρνησης» λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη  Ερντογάν και υποστηρίζουν ότι «το θέμα ανακίνησε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος πριν από ένα μήνα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου χωρίς τότε να ανακοινωθεί το περιεχόμενό της».
Στην ίδια ανακοίνωση επικρίνεται και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος «σε άλλο μήκος κύματος, δηλώνει σήμερα ότι “δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία”, ενώ και ο ίδιος στις 24 Οκτωβρίου μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέτρεψε με τις δηλώσεις του να εκληφθεί ως ζήτημα διμερούς διαπραγμάτευσης ένα θέμα αποκλειστικής ευθύνης της ελληνικής Πολιτείας».
Μετά και την σημερινή αναφορά στο θέμα από τον πρωθυπουργό, η ΝΔ υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι «η εικόνα που εκπέμπει η Κυβέρνηση δεν είναι μόνο λυπηρή. Προκαλεί εύλογη ανησυχία για τον τρόπο με το οποίο διαχειρίζεται τόσο σημαντικά ζητήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου