Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Καστοριά: Ομολόγησε τη δολοφονία του οδηγού ταξί ο ειδικός φρουρός



Ομολόγησε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο 30χρονος αστυνομικός που συνελήφθη για τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί το βράδυ της Παρασκευής στη Λεύκη Καστοριάς.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην περιοχή, ο άνδρας είναι ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Ομιλία με θέμα: "Κινούμενα σχέδια, υποσυνείδητο και η ψυχή κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας "



Τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου και ώ­ρα 18.00,
στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. του Αγ. Δημητρίου,
θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:

"Κινούμενα σχέδια, υποσυνείδητο και η ψυχή κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας "

Ομιλήτριες θα εί­ναι οι:
Κρητίδου Αλεξία/Θεολόγος-Οικονομολόγος και
Λαζαρίδου Μαρία/Ψυχολόγος

Λύθηκε το μυστήριο με το χαμόγελο της Τζοκόντα;



Το μυστήριο πίσω από τον διασημότερο πίνακα όλων των εποχών, το τι κρύβει δηλαδή το αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντα, ισχυρίζονται πως έλυσαν επιστήμονες σε δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση Scientific Reports.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησαν μελετώντας τα στοιχεία από 12 εθελοντές, το χαμόγελο αυτό αποτυπώνει την έκφραση μια «ευτυχισμένης» γυναίκας.

Εσπερινή προηγιασμένη στα Γιαννιτσά



Την Τετάρτη 15 Μαρτίου, το απόγευμα, από τις 5.00 μ.μ. μέχρι τις 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στην πόλη των Γιαννιτσών στους Ιερούς ενοριακούς Ναούς: 


- Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) και
- Αγίου Γεωργίου.

Τα 12 φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα και τα 15 με τα λιγότερα [λίστες]



Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι φράουλες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας Dirty Dozen, με τα 12 φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα φυτοφάρμακα, όπως καθορίστηκε από την Environmental Working Group. Σπανάκι, νεκταρίνια και μήλα ακολουθούν στη λίστα του 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011 έως το 2015 στην κορυφή της λίστας βρίσκονταν τα μήλα. 

Νεκρός οδηγός ταξί στην Καστοριά

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καστοριά καθώς βρέθηκε νεκρός στην περιοχή της Νέας Λεύκης ένας οδηγός ταξί, ηλικίας 52 ετών, ο οποίος φέρεται να έχει πυροβοληθεί.
Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, η δολοφονία του οδηγού ταξί έχει προκαλέσει πανικό στην περιοχή και ιδιαίτερα στις τάξεις των επαγγελματιών οδηγών.

Tρόμος στη Γερμανία.Γιατί εκκένωσαν 5 πυρηνικά εργοστάσια.



Ήταν τουλάχιστον 22 λεπτά αβεβαιότητας και αγωνίας. Το πρωί αεροσκάφος της Air India με προορισμό το Λονδίνο έχασε την επαφή με σειρά πύργων ελέγχου στην κεντρική Ευρώπη.Η αντίδραση των γερμανικών αρχών ήταν άμεση. Από φόβο για πιθανή αεροπειρατεία και ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα εκκενώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ πέντε πυρηνικοί αντιδραστήρες στην κεντρική και βόρεια Γερμανία στα κρατίδια Κάτω Σαξονία και

Αγρυπνία Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Γιαννιτσά



Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, το βράδυ, από τις 8.30 μ.μ. έως 1.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, θα τελεσθεί Αγρυπνία για την Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού. 
Τελεσθούν οι ιερές ακολουθίες του Μ. Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς του Αγίου Λουκά, ο Όρθρος της εορτής, οι Ώρες και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Εσπερινά Κηρύγματα Κυριακής 13 Μαρτίου σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, 13 Μαρτίου 2017, στις 18.00, μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:

Ευχαριστήριο Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου προς Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας



Γεγονότα και καταστάσεις μ΄έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα και φορτίο που αναπόφευκτα βιώνουμε στο διάβα του επί γης ανθρώπινου οδοιπορικού, όπως είναι η απώλεια αγαπημένων προσώπων, ασκούν καθοριστική επίδραση και διαμορφώνουν περαιτέρω τη στάση μας απέναντι στη ζωή και δοκιμάζουν αποφασιστικά τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές.

"Λάβαμε σήματα από εξωγήινους και τα αγνοήσαμε"



Ένας εκ των κορυφαίων καθηγητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ο Avi Loeb, υποστήριξε ότι μπορεί στη Γη να λάβαμε μηνύματα από εξωγήινους, αλλά αυτά τα σημάδια αγνοήθηκαν.Βάσει των ερευνών του καθηγητή, οι περίεργες εκλάμψεις που φτάνουν στη γη τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από το 2007, είναι πιθανό να αποτελούν διαρροή από ένα τεράστιο πομπό προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκεται στα βάθη του σύμπαντος. Έναν πομπό που, μεταξύ άλλων, δίνει ενέργεια και στα διαστημόπλοια για διαγαλαξιακά ταξίδια.

Ομολογία Γιούνκερ: Έχουμε ήδη μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων



Μία Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων» που επιθυμούν ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά το Brexit, προς μεγάλη απογοήτευση των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, δεν έχει στόχο να δημιουργηθεί «ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα», υποστήριξε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Παρατήρησα, όχι χωρίς έκπληξη, πως αυτό θεωρείται από ορισμένους συναδέλφους

3ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας από την Ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



H ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και με τις ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας θα πραγματοποιήσει για 3η συνεχόμενη χρονιά ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ με θέμα: «Ελπιδοφόρο φως» (Απεικόνιση της ελπίδας στη φύση, τα τοπία και τους ανθρώπους). 

Επιβεβαιώθηκε κρούσμα ασθένειας των «τρελών αγελάδων»



Οι ισπανικές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκε ένα κρούσμα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (BSE), της γνωστής και ως «ασθένειας των τρελών αγελάδων» στην επαρχία της Καστίλης και Λεόν, στη βορειοδυτική Ισπανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE).Σε ιατρικούς ελέγχους ρουτίνας εντοπίστηκε ένα θετικό δείγμα της άτυπης BSE τύπου L σε ιστό ενός ζώου που

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για την επιλογή των διευθυντών στα σχολεία



Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄αριθμ. 711/2016 απόφασή της, έκρινε αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο του 2015 για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο το Ν. Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δ. Μακρή έκρινε ότι προσκρούει στο Σύνταγμα ο τρόπος επιλογής των

Σόιμπλε: Δεν αντιπαθώ, αλλά δεν είμαι και η Μητέρα Τερέζα για τους Έλληνες



Με ένα γλαφυρό τρόπο ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας , Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε για πολλοστή φορά την ανάγκη να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.Έδωσε το παρών σε εκδήλωση της Deloitte στη Γερμανία τονίζοντας ότι «δεν είναι ότι δεν συμπαθώ τους Έλληνες, αλλά θα έπρεπε να έχω τον χαρακτήρα της Μητέρας Τερέζας, για να μην πιέζω για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

"Η οικονομία δεν θα ανακάμψει αυτόματα"



Αυστηρή προειδοποίηση πως η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει αυτόματα εκφράζει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων του 2016, η οποία παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.«Αν δεν εξαλειφθεί η αβεβαιότητα για την κατεύθυνση της πολιτικής στο μέλλον και δεν αλλάξουν οι κανόνες διακυβέρνησης, η οικονομία δεν θα ανακάμψει» επισημαίνεται μεταξύ άλλων, στην έκθεση.
Μάλιστα, προσδίδεται ιδιαίτερη σημασία στην υλοποίηση των απαραίτητων

Τα Σκόπια ένα βήμα πριν τον διαμελισμό.



Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Μπόικο Νόεφ, εξέφρασε την άποψη ότι τα Σκόπια είναι «τελειωμένα» και το θέμα τώρα είναι εάν ο διαμελισμός θα γίνει βίαια ή ειρηνικά.«Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δεν έχει πια μέλλον ως ένα ενιαίο κράτος, στην πράξη η καντονοποίησή της έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το θέμα τώρα είναι εάν η οριστική διαίρεση θα γίνει βίαια ή ειρηνικά», δήλωσε στην συνέντευξή του για το Πρακτορείο

Γ.Καρασμάνης: Η κυβέρνηση εξαπατά το λαό για φέτα



Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν την επίσημη θέση της κυβέρνησης για τη συμφωνία ΕΕ-Καναδά την ονομαστή CETA  που αφορά την φέτα  και κάνουν λόγο για πρακτική εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Η Λαγκάρντ "δίνει" τον Τσίπρα..."Μου ζήτησε να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα."



Στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και στην προσπάθεια που κάνει, προκειμένου να πείσει επ' αυτού τους Ευρωπαίους ηγέτες, αναφέρεται σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Λε Παριζιέν».Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η κ. Λαγκάρντ, δηλώνει:«Για να δεσμευθούμε δίπλα στην Ελλάδα

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 11/3





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 11 Μαρτίου


 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ Πέλλας με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου και απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας



Την Τρίτη 7 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Έδεσσας συνάντηση της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας με το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου. Μετά τη  συζήτηση, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα και τη συμφωνία για το σεβασμό των διακριτών θεσμικών ρόλων της διοίκησης, των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού τους κινήματος, η Ε.Γ. του  Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας ευελπιστεί ότι το κλίμα αυτό θα αποτυπωθεί και στην πράξη το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης των αγροτών για τις οργανώσεις παραγωγών



Σύνδεσμος Εκπροσώπησης αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων Ν. Πέλλας ( ΣΕΑΣ) :
Σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης των αγροτών για τις οργανώσεις παραγωγών από τον Αλέξη Μπακούρο, σύμβουλο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
Ενημέρωση για τον ΕΛΓΑ από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Θανάση Ζανιά για θέματα Γεωργικής Ασφάλισης
Τη Νομική Σύμβουλο του Υπουργού για θέματα αλλοδαπών εργατών γης σχετικά με το εργόσημο και την ασφάλιση.

Ρεπορτάζ - κόλαφος του Guardian για τα χρήματα του προσφυγικού στην Ελλάδα



Στη διαχείριση των πόρων που χορηγήθηκαν για την προστασία προσφύγων στην Ελλάδα εστιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian, μέσα από ένα εκτενές ρεπορτάζ, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τα 803 εκατομμύρια δολάρια αντιπροσωπεύουν την πιο μεγάλη ανθρωπιστική ανταπόκριση στην ιστορία. Έστω ότι τα χρήματα δαπανιούνταν για τις ανάγκες των πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπων που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από το 2015, το κόστος ανά πρόσφυγα θα διαμορφωνόταν στα 780 δολάρια.

Ανοικτή επιστολή-πρόταση για να χαρακτηριστεί η Πέλλα ως ιστορική πρωτεύουσα της ΠΚΜ



Αξιότιμοι κύριοι κύριοι, Περιφερειάρχη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολε Τζιτζικώστα, (ΠΚΜ), Πρόεδρε Περιφερειακού Συμβούλιου, Παναγιώτη Σπυρόπουλε , Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχε Πέλλας ,Γρηγόρη Στάμκο, Πρόεδρε του Δημοτικού  Συμβούλιου Πέλλας Χρήστο Πασσαλή , και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
             Έχουμε την τύχη η Πέλλα, μία πόλη που έρχεται μέσα από τους αιώνες, να βρίσκεται μέσα στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειάς μας.

Περαιτέρω βοήθεια στη Ελλάδα για το προσφυγικό ανήγγειλε η Μέρκελ



Στο μεταναστευτικό και στην οικονομική κατάσταση της ΕΕ αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μετά την σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
Θα δώσουμε περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα ανέφερε η κ. Μέρκελ διότι όπως είπε και ο Έλληνας πρωθυπουργός η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω υποστήριξη στο προσφυγικό. Προχωράμε σιγά σιγά ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε μια σταθερή κατάσταση στο μεταναστευτικό.

Κοπή πίτας 2017 στον Όμιλο Σκακιστών Γιαννιτσών



Παρουσία των αθλητών του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πρόεδρο κύριο Σίμο Τοψή. Στον τυχερό της χρονιάς δόθηκε δώρο μια σκακιέρα.

Έπειτα ένας πλούσιος μπουφές με δημιουργίες των μαμάδων των αθλητών μας έδωσε την δυνατότητα να απολαύσουμε όλοι τα εδέσματα, να ανταλλάξουμε ευχές για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες την χρονιά, που ξεκινάει, και περισσότερες συμμετοχές σε σκακιστικά τουρνουά.

Προγραμματισμός προσλήψεων στη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



Την Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 18:00, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο -Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με τα παρακάτω θέματα της Ημερησίας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Απόφαση προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2017.
2. Απόφαση προγραμματισμού προσλήψεων καθηγητών Φυσικής Αγωγής περιόδου υλοποίησης προγραμμάτων 2017-2018.

"ΜΗΔΕΝ" ταινία μεσαίου μήκους



Δέκα στιγμές…
Μια αναδρομή στο «Μηδέν» μέσα από το φακό μου… Η αρχή, η μελέτη του σεναρίου, η αγωνία να βρω το σωστό φώς και παράλληλα να νιώσω τις αποχρώσεις του, η συνεργασία με τους συντελεστές πριν το γύρισμα και η σιωπηλή συμφωνία με τους ηθοποιούς κατά τη διάρκεια του, συνθέτουν την εικόνα του φιλμ, καθώς η αποτύπωση των πρόσωπων και η κίνηση των σωμάτων τους στις όχθες του Λουδία δημιούργησαν το «Μηδέν».
                                                                                                                                     Χρήστος Ηλιόπουλος

Αποχώρησαν οι Θεσμοί: Εμπόδια για συμφωνία εργασιακό, μέτρα - αντίμετρα



Εργασιακό, τα πρόσθετα μέτρα για το 2019 και τα αντισταθμιστικά μέτρα είναι τα τρία μέτωπα που μένουν ανοιχτά, με την αποχώρηση των δανειστών, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των απευθείας διαπραγματεύσεων, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα.
AdTech Ad
Οι επικεφαλής των ομάδων των δανειστών αποχωρούν, χωρίς να έχει υπάρξει τεχνική συμφωνία και παραπέμποντας την διαπραγμάτευση σε τηλεδιασκέψεις, που θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα και αφού πρώτα και οι δύο πλευρές έχουν νέα στοιχεία να παρουσιάσουν.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 10/3



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας