Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Εκπληκτικές φωτογραφίες: Η Γη και η Σελήνη όπως φαίνονται από τον Κρόνο

Μία μοναδική, ιστορικής σημασίας, όσο και εκπληκτική φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, δείχνοντας πώς φαίνεται πραγματικά η Γη και η Σελήνη από τον Κρόνο!

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε από το διαστημόπλοιο Cassini, το οποίο εξερευνά τις συνθήκες του μεγάλου πλανήτη και των φεγγαριών του, ένα εκ των οποίων είναι ο Εγκέλαδος, που, σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Διαστημικής Υπηρεσίας, είναι πολύ πιθανό να διαθέτει περιοχές με συνθήκες κατάλληλες για τη δημιουργία ζωής.

Το σχέδιο του Elon Musk για την Ανθρωπότητα ξεπερνά τα πιο τρελά σας όνειρα και ξεκινά σε 4 χρόνια

Στα τέλη του περασμένου μήνα σας ενημερώσαμε για τη Neuralink, το νέο εγχείρημα του αεικίνητου Elon Musk που έχει ως στόχο τη διασύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τους υπολογιστές. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τα σχέδια του Musk και της νέας εταιρείας μέσα από μια τεράστια ανάλυση της ιστοσελίδας WaitButWhy (αξίζει να τη διαβάσετε όλη εδώ).

Η υπερφορολόγηση έφερε το πρωτογενές πλεόνασμα, σχολιάζει η αντιπολίτευση

Η υπερφορολόγηση είναι η αιτία του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που πέτυχε η χώρα το 2016, είναι η θέση στην οποία συγκλίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της οικονομίας, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας για τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

ΣΥΡΙΖΑ για ΝΔ: Απόλυτη διάψευση της μεθοδευμένης κινδυνολογίας για τις συντάξεις του ΟΓΑ

Για «απόλυτη διάψευση της μεθοδευμένης κινδυνολογίας με στόχο την τρομοκράτηση των συνταξιούχων αγροτών, που συστηματικά καλλιεργεί ιδίως το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επί μήνες» κάνει λόγο το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη χθεσινή διευκρινιστική εγκύκλιο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσου Πετρόπουλου.

Φεβρουάριος με ρεκόρ προσλήψεων στο Δημόσιο

Ακάθεκτες συνεχίζονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο. Οι προσλήψεις μάλιστα έκτακτου προσωπικού έφτασαν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο υψηλότερο επίπεδο της πενταετίας.
Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι στα υπουργεία, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης A’ και Β’ Βαθμού (δήμοι -περιφέρειες) και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οι οποίοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες έφτασαν τον Φεβρουάριο του 2017 τους 74.879. Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις έργου, είναι ωρομίσθιοι ή μετακλητοί.

Τόμσεν: Θα πάρει πολλά χρόνια ακόμη για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

Επιμένει ότι δεν είναι  επιτεύξιμο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα- Επιβεβαίωσε την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου.

Γιάννης Σηφάκης: Αυτό είναι το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Πέλλας

Η Πέλλα υποδέχτηκε χθες τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.
Ο Υπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, στην πορεία της αξιολόγησης, στην πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης και στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, στην δίκαιη ανάπτυξη.

Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Τσοχατζόπουλος - δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 200.000 ευρώ της εγγύησης

Στις φυλακές Κορυδαλλού επιστρέφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος εξέρχεται σήμερα από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν επί ένα περίπου μήνα, και υποβλήθηκε σε επέμβαση για αποκατάσταση σε βλάβες των αρτηριών.

Επίσκεψη του Υπουργού Νίκου Παππά στο Δημαρχείο της Πέλλας

Το δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο επισκέφθηκε στο γραφείο του ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς στο πλαίσιο περιοδείας  του στο νομό Πέλλας.  Ο δήμαρχος κατέθεσε στον υπουργό τις προτάσεις της επιτροπής οργάνωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ στην οποία συμμετέχει ως μέλος καθώς και ένα υπόμνημα με πρόταση για την γεωργία στο δήμο Πέλλας και τις προοπτικές ανάπτυξής της μέσω νέων τεχνολογιών δορυφορικής τηλεπισκόπησης για την γεωργία ακριβείας.

Νέες οφειλές 1,14 ευρώ δημιουργεί το Δημόσιο για κάθε ευρώ που εξοφλεί

Συνεχίζει την τακτική της δημιουργίας χρεών η κυβέρνηση, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην αγορά, η οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις αλλά και τις νέες υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.
Αν και η κυβέρνηση έχει πληρώσει στο πρώτο τρίμηνο του έτους 432 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ μόνο στο πρώτο δίμηνο του έτους οι νέες οφειλές που δημιούργησε ανέρχονται στα 494 εκατ. ευρώ. Δηλαδή για κάθε 1 ευρώ χρέους προς τον ιδιωτικό τομέα που εξοφλεί, δημιουργεί νέες οφειλές ύψους 1,14 ευρώ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 22/4

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 22 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

«Έφυγε» πριν λίγο από τη ζωή ο μεγάλος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».
Όταν ο αγαπητός ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο βρισκόταν ήδη αντιμέτωπος με βαριά και προχωρημένη μορφή της νόσου, καθώς ο καρκίνος του πνεύμονα είχε γίνει ήδη μεταστατικός, γεγονός που δεν άφηνε περιθώρια βελτίωσης και αισιοδοξίας.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αλλεργική επιπεφυκίτιδα



Μπορεί η άνοιξη να είναι η αγαπημένη εποχή για τους περισσότερους από εμάς, όμως για κάποιους είναι η απαρχή μίας ταλαιπωρίας. Ο λόγος για αυτούς οι οποίοι υποφέρουν από αλλεργίες.
Τι σημαίνει για κάποιον ότι «έχει αλλεργία»;
Το αμυντικό σύστημα του οργανισμού είναι εκπαιδευμένο να αντιστέκεται και να αντιμετωπίζει βλαβερούς εισβολείς όπως τα μικρόβια και οι ιοί. Η αλλεργία είναι μία

Δήμος Έδεσσας: «Εαρινή εμφάνιση χορωδίας του ΚΑΠΗ»



Το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Έδεσσας «ΕΥ ΖΗΝ» σας προσκαλεί στην εαρινή εμφάνιση της χορωδίας του ΚΑΠΗ  Έδεσσας, που θα γίνει την Κυριακή 23 Απριλίου και ώρα 12:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (πρώην Νομαρχία)  με τον συντονισμό των Σωτήρη Δραγούμη,  Τάκη Γησάρη και Ραφαήλ Πολυχρονιάδη.

Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου η Βενεζουέλα



Στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου βρίσκεται η Βενεζουέλα, καθώς μετά τη "μητέρα όλων των διαδηλώσεων", η οποία άφησε πίσω της τρεις νεκρούς και βίαια επεισόδια, η ένταση κλιμακώνεται και η αντιπολίτευση καλεί σε νέες διαδηλώσεις στους δρόμους του Καράκας και των άλλων πόλεων.  Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση έως τώρα εναντίον της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, με κεντρικό σύνθημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Και κάπως έτσι, υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούμε σε πυρηνικό πόλεμο…



Του Βασίλη Τσίγκα
Ήταν ένα όμορφο απόγευμα, σε μια από τις πιο ειδυλλιακές ακτές των ΗΠΑ, λίγο έξω από το Παλς Μπιτς της Φλόριντα. Αξιωματούχοι δύο εκ των ισχυροτέρων χωρών στον κόσμο είχαν μόλις ολοκληρώσει τις μπριζόλες τους, συνοδευμένες από καρότα Θαμπελίνα και απολάμβαναν την σοκολατόπιτά τους, όταν οι στρατηγοί του ενός, τον ενημέρωσαν ότι 59 πύραυλοι τόμαχοκ είναι έτοιμοι προς εκτόξευση εναντίον του Ιράκ.

Ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να διασφαλίσει το ενδεχόμενο μεγάλου προσφυγικού κύματος σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ στην κορεατική χερσόνησο - Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κίνα, που μετέφερε 150.000 στρατιώτες στα σύνορά της

Δωρεά 14 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ΕΚΑΒ

Τις λεπτομέρειες της νέας δωρεάς ύψους 14 εκατ. ευρώ προς το ΕΚΑΒ στην οποία προχωρά, ανακοίνωσε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η δωρεά, η οποία καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον πρόεδρο του ΙΣΝ κ. Ανδρέα Δρακόπουλο τον Φεβρουάριο κατά την ομιλία του στην Τελετή Παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς την Ελληνική Κοινωνία.

Τα ποσά που θα λάβουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13 Μαΐου 2016



Η πλειονότητα των αποδοχών για όσους συνταξιοδοτήθηκαν και συνταξιοδοτούνται από 13/5/2016 και μετά θα βρίσκεται πάνω από τα 400 αλλά κάτω από τα 900 ευρώ.Όσοι φτάσουν ή ξεπεράσουν τα 1.000 ευρώ θα ανήκουν στα λεγόμενα «ρετιρέ» του νέου συστήματος.Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», οι υψηλές συντάξεις του νέου τρόπου υπολογισμού χτίζονται γύρω από τον πήχη

Πανελλαδικές: Έτσι θα εισάγονται σε ΑΕΙ-ΤΕΙ όσοι δίνουν επαναληπτικές τον Σεπτέμβριο

Κάθε Σεπτέμβριο επαναληπτικές εξετάσεις για όσους ασθενούν - Αυξάνονται κατά 0,5% οι εισακτέοι - Τροπολογία και και για την επαναφορά ποσοστού θέσεων των μαθητών των ΕΠΑΛ υποψηφίων για τα ΑΕΙ

'Διπλή” εξεταστική για τις Πανελλαδικές Εξετάσειςπροβλέπει τροπολογία που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Για τη διασφάλιση, της ισονομίας και της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τίθεται ως όρος για την εισαγωγή σε κάποιο τμήμα να έχει λάβει ο υποψήφιος των επαναληπτικών εξετάσεων βαθμολογία τουλάχιστον ίση με εκείνη του τελευταίου επιτυχόντα των κανονικών πανελλαδικών εξετάσεων στο συγκεκριμένο τμήμα.

«Άκυρο» από την Παγκόσμια Τράπεζα: Δεν έχουμε δάνειο για την Ελλάδα.



Η Παγκόσμια Τράπεζα δεν σκοπεύει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη χορήγηση δανείου 3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ απαντώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας δεν απέκλεισε ολοκληρωτικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά τόνισε ότι μια τέτοια απόφαση χρειάζεται και την σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Κίνηση σοκ από Μέι: Θα σταματήσει την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ προς Βρετανία

Τι αλλάζει για Ελληνες φοιτητές και εργαζόμενους, αν η βρετανική κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτό το βήμα

Μία ανακοίνωση που θα αλλάξει την Ευρώπη όπως τη ξέρουμε, αναμένεται να κάνει τις επόμενες ημέρες η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Λίγες μέρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση εκλογών για τις 8 Ιουνίου, η Μέι είναι έτοιμη για μία ακόμα κίνηση-σοκ καθώς έχει σκοπό να βάλει τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων από την ΕΕ προς τη Βρετανία!
 

ΔΕΗ: 2338 προσλήψεις για… αρχαιολογικές εργασίες



Το κόστος για τις αρχαιολογικές εργασίες και τις αμοιβές 2.338 ατόμων δεν θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό, αλλά από την ίδια την επιχείρηση.Δεν έφταναν τα οξυμμένα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, τώρα η ΔΕΗ θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη της και για τη μισθοδοσία 2.338 ατόμων για αρχαιολογικές εργασίες.Σύμφωνα με Τα Νέα, την απόφαση υπογράφει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, φέρει την επισήμανση «εξαιρετικά επείγον» και προβλέπει την πρόσληψη 2.338 ατόμων με σχέση

Εκδήλωση με θέμα: “Νευροδιδακτική: Οι Νευροεπιστήμες φωτίζουν τις διαδικασίες”



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δωδέκατη εκδήλωση της 21ης περιόδου 2016 – 2017 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
     την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

Ένας Πόντιος για πέμπτη φορά στο διάστημα: Ο κοσμοναύτης Φιοντόρ Γιουρτσίχιν στον ΔΔΣ



Ένας βετεράνος ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης, ο πολύπειρος Φιοντόρ (Θεόδωρος) Γιουρτσίχιν της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, ταξιδεύει για πέμπτη φορά στο διάστημα και θα παραμείνει για περίπου 4,5 μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).Ο 58χρονος Γιουρτσίχιν εκτοξεύθηκε σήμερα στις 10:13 το πρωί ώρα Ελλάδας με πύραυλο «Σογιούζ» από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μαζί με τον πρωτάρη

Τι μισθούς παίρνουν οι Ελληνες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό



Ετήσιους μισθούς από 20 έως 40 χιλιάδες ευρώ, εξασφαλίζει 1 στους 3 Ελληνες που μεταναστεύουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με έρευνα της ICAP. Παράλληλα, ο ένας στους 5 μπορεί να έχει ετήσιες απολαβές από 40 έως 60.000 ευρώ.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότεροι (35%) λαμβάνουν ετήσιο μικτό μισθό 21-40 χιλ. ευρώ, ενώ μεγάλη ομάδα (σχεδόν 20%) αποτελούν κι όσοι βγάζουν 41-60 χιλ. ευρώ. Επίσης

ΟΑΕΔ: Η ανεργία στην Ελλάδα θα επιστρέψει στο 7,3% το... 2036!!!



Το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα είναι τεράστιο και τα στοιχεία του ΟΑΕΔ το λιγότερο προκαλούν σοκ.Η χώρα μας εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μακροχρόνια ανεργία ξεπερνά το 70% του συνόλου της ανεργίας, η ποιότητα των θέσεων εργασίας υποβαθμίζεται, οι άτυπες και μη ηθελημένες μορφές μερικής απασχόλησης αυξάνονται, η αδήλωτη εργασία αφαιρεί πολύτιμους πόρους από το

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 21/4





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Έτοιμη να φιλοξενήσει ανθρώπινη ζωή η νέα Υπερ-Γη



Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν ακόμη εξωπλανήτη που έχει ομοιότητες με το δικό μας πλανήτη και ο οποίος θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή.
Μάλιστα, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι μέχρι σήμερα ίσως ο καλύτερος υποψήφιος πλανήτης για την ανίχνευση έμβιων όντων.
Ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) αναφέρει ότι ο νέος εξωπλανήτης είναι πιθανώς ο νέος κάτοχος του τίτλου «το καλύτερο μέρος να ψάξει κανείς για ίχνη ζωής πέρα από το ηλιακό μας σύστημα».

Αυτός είναι ο 39χρονος που ασελγούσε σε αγόρια στη Σταυρούπολη



Ελεγε ότι είναι προπονητής μπάσκετ - Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Δημήτρη Κατσαρή, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή μετά τη σύλληψή του τον Μάρτιο.Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας του 39χρονου που συνελήφθη τον Μάρτιο στην Σταυρούπολη μετά την καταγγελία δύο 11χρονων αγοριών ότι ασελγούσε κατ' εξακολούθηση σε βάρος τους έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ μετά από εισαγγελική διάταξη.

Πότε ο πόνος στην κοιλιά δείχνει σκωληκοειδίτιδα



Σκωληκοειδίτιδα είναι η φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, ενός μικρού «σάκου» που κρέμεται ανάμεσα στο λεπτό και στο παχύ έντερο στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιάς και έχει μέγεθος όσο ένα δάχτυλο.
Αν και η σκωληκοειδίτιδα κατά κανόνα εκδηλώνεται στις ηλικίες 10 έως 30 ετών, το 5-7% των κρουσμάτων εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.Συνήθως αντιμετωπίζεται με εγχείρηση, σε μερικές περιπτώσεις, ωστόσο, η πάθηση αντιμετωπίζεται με φάρμακα.

Nέα μεγάλη απάτη στο Facebook με δώρο τρία αυτοκίνητα Audi – Τι λέει επίσημα η αντιπροσωπεία



Για ακόμα μία φορά κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα όνειρα και φυσικά την ανέχεια των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου προς ιδίον όφελος.Αυτή τη φορά ασχολήθηκαν με την εταιρία  Audi βάζοντας μάλιστα στην ψεύτικη σελίδα που έχουν δημιουργήσει το λογότυπο της εταιρείας (σε παλιότερη εκδοχή του) και τον τίτλο «AUDI Ελλάδα».Η σελίδα στο FB λοιπόν υπόσχεται ως δώρο τρία (!) RS7 αρκεί να κάνετε like, share κλπ.Μάλιστα χιλιάδες Ελληνες έχουν κάνει like και κοινοποίηση, ενώ κάποιοι μάλιστα

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες και αυθαίρετες οι μειώσεις στις συντάξεις



Παράνομες και αυθαίρετες μειώσεις επιβάλλονται μετά το νόμο Κατρούγκαλου σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη.Ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιεύει έγγραφο της Αρχής με ημερομηνία 28 Μαρτίου 2017, στο οποίο ο Συνήγορος του Πολίτη απευθύνεται τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και στο ΕΤΕΑ και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και επισημαίνει ότι ο επανυπολογισμός τους έγινε με λάθος τρόπο επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους δικαιούχους.

Παραβίασε... ολόκληρο τον ΚΟΚ! Οδηγούσε κλεμμένο αμάξι, με πλαστές πινακίδες, χωρίς δίπλωμα



Μετά από καταδίωξη συνελήφθη ένας 44χρονος στην εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης.Αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Κομοτηνής που πραγματοποιούσαν ελέγχους έκαναν σήμα στον 44χρονο καθώς διαπίστωσαν ότι είχε παραβιάσει τον ερυθρό σηματοδότη. Ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητο που οδηγούσε και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη αλλά ο 44χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο ακινητοποιήθηκε σε χωράφι. Ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να φύγει

Δια Οργανωτικού…μάθηση» για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας

Πάνω από 100 στελέχη της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Ελλάδα θα επιμορφωθούν το ερχόμενο Σάββατο 22/04 στα γραφεία της στο Μοσχάτο. Η Οργανωτικού….εκπαίδευση πραγματοποιείται στα πλαίσια μιας σειράς επιμορφωτικών δράσεων, που αποτελούν επένδυση της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ στην πολιτική γνώση και την επικοινωνιακή κατάρτιση των στελεχών της.

"Ξηλώνει" τον "Καλλικράτη".Τα πάνω-κάτω στις αυτοδιοικητικές εκλογές.



Η σημαντικότερη από τις αλλαγές που επιχειρεί να επιφέρει είναι αυτή στο εκλογικό σύστημα, με την καθιέρωση απλής αναλογικής για την εκλογή των δημοτικών συμβουλίων.
Δικαιολογητική βάση αποτελεί η αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις βουλευτικές εκλογές και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, η οποία υπαγορεύει τη λογική των συμμαχιών για να σχηματιστεί κυβέρνηση – παρότι, λόγω του Συντάγματος, θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη

Λογαριασμοί «φωτιά» από απάτη με sms – Xρεώσεις έως και 1.000 €!



Βροχή από καταγγελίες δέχονται το τελευταίο διάστημα ενώσεις, καταναλωτών, όπως το ΙΝΚΑ και η ΕΚΠΟΙΖΩ, από αγανακτισμένους πολίτες που διαμαρτύρονται για φουσκωμένους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, εξαιτίας του βομβαρδισμού τους με sms και τηλεφωνικές κλήσεις από τετραψήφιους / πενταψήφιους αριθμούς ή εταιρίες «φαντάσματα» που φαίνονται να έχουν συσταθεί σε γειτονικές χώρες.

Aπό 400 μέχρι 900 ευρώ οι νέες συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου.



Στη ζώνη των 400-900 ευρώ κινείται η μεγάλη μάζα των νέων συντάξεων. Η πλειονότητα των αποδοχών για όσους συνταξιοδοτήθηκαν και συνταξιοδοτούνται από 13/5/2016 και μετά θα βρίσκεται πάνω από τα 400 αλλά κάτω από τα 900 ευρώ. Εκεί τοποθετούν οι ειδικοί την πλειοψηφία των νέων συνταξιούχων που θα αποχωρήσουν με το σύστημα του νόμου Κατρούγκαλου.Οσοι ξεφύγουν από αυτή την... πρέσα και φτάσουν ή ξεπεράσουν τα 1.000

Τί κατέθεσε η 25χρονη που εγκατέλειψε δύο παιδιά σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης



Σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, η 25χρονη που εγκατέλειψε το μεσημέρι της Τρίτης τα δύο ανήλικα ανίψια της, έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά.Η -σερβικής καταγωγής- κατηγορούμενη που ζει στις Σέρρες και -κατά δήλωσή της- εργάζεται ως ιερόδουλη, κρίθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, κατά συρροή, ενώ μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου άσκησε έφεση και

Ο Γιάννης Σηφάκης σε Αρσένι και Εξαπλάτανο με αγρότες και κτηνοτρόφους για την ίδρυση οργανώσεων και ομάδων παραγωγών

Συνεχίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης τις συστηματικές επαφές του σε χωριά της Πέλλας με αγρότες και κτηνοτρόφους προωθώντας την εκ νέου οργάνωση τους σε οργανώσεις παραγωγών στους αγρότες και ομάδες παραγωγών στους κτηνοτρόφους.
Συναντήθηκε με αγρότες στο Αρσένι και με αγρότες και κτηνοτρόφους στον Εξαπλάτανο.

Βασιλική Πλεξίδα: «Πετούσαμε χαμηλά - Ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του»



Τελικά η χαμηλή πτήση, η ομίχλη, η πρόσκρουση στα σύρματα της ΔΕΗ, η μετέπειτα απώλεια στήριξης και η βίαιη προσγείωση αποκόλληση της μηχανής που καταπλακώνει τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες ήταν ο φονικός συνδυασμός που προκάλεσε το χθεσινό δυστύχημα και έφερε την θλίψη στις ΕΔ αλλά και σε όλη την Ελλάδα.Έτσι περιέγραψε τη χθεσινή τραγωδία με το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού στην πρώτη μαρτυρία της η επιζήσασα, Βασιλική Πλεξίδα.

Τροχαία την περίοδο του Πάσχα: 26 νεκροί και 417 τραυματίες



Μακρύς είναι για ακόμα μία φορά ο κατάλογος των θυμάτων σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα την περίοδο των εορτών του Πάσχα.Παρά την επικοινωνιακή εκστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και την εμφανή αστυνόμευση στους δρόμους, καταγράφηκαν πολλά δυσάρεστα περιστατικά.Τα στοιχεία δείχνουν μικρή μείωση των ατυχημάτων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο αλλά και φέτος τα θύματα ήταν πολλά.Το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων τροχαίων, περίπου 75%-80%, σημειώθηκε σε μεγάλα αστικά κέντρα και

Στο ναδίρ το καταναλωτικό κλίμα στην Ελλάδα



Σε χαμηλά επίπεδα παρέμειναν οι οικονομικές προσδοκίες των Ελλήνων καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα της GfK για το α’ τρίμηνο του 2017.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος υποχώρησε στις -52,3 μονάδες, σημειώνοντας πτώση επτά μονάδων έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2016.
Μάλιστα, η επίδοση των -52,3 μονάδων είναι η χειρότερη από τον Οκτώβριο του 2012.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της GfK, η συνεχιζόμενη τεταμένη κατάσταση στην ελληνική

Έρχονται βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό



Βελτιωτικές τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Ανέφερε ειδικότερα ότι το υπουργείο σκοπεύει να διευκρινίσει ότι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους, θα μπορούν να ενταχθούν στον μηχανισμό, εφόσον προηγουμένως έχουν υποβάλει δήλωση επανέναρξης εργασιών.

Θρήνος για τους 4 νεκρούς του Χιούι -Πώς σώθηκε η αρχιλοχίας.



Η συντριβή του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού βύθισε στο πένθος τις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ οι οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους πενθούν τους δικούς τους ανθρώπους.Νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.Εκτός κινδύνου είναι η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα η οποία μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 20/4


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 20 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Αλτσχάιμερ: Προσοχή στα 10 πρώιμα συμπτώματα



Ανησυχείτε για την πνευματική σας διαύγεια; Μήπως κάποιος δικός σας άνθρωπος δείχνει σημάδια γνωστικής εξασθένησης, αλλά δεν είστε σίγουροι για το τι ακριβώς συμβαίνει; Η ήπια λήθη είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Αν έχετε πρόβλημα να θυμάστε το όνομα κάποιου ατόμου, αλλά σας έρχεται αργότερα, αυτό δεν είναι σοβαρό πρόβλημα μνήμης.

Ο Νίκος Παπάς σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση αύριο Πέμπτη 20/4 στα Γιαννιτσά

Αγαπητές/οί φίλες και φίλοι,
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών-Δ. Πέλλας σας προσκαλεί την Πέμπτη 20 Απριλίου και ώρα 19.00, σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με ομιλητή τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.