Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «Ραντεβού του Γεωργίου Σουρή με την Κεντρική Σκηνή»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρόβες για την παραγωγή που θα παρουσιάσει στο θεατρόφιλο κοινό η Κεντρική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με κείμενα του Σουρή.
Ο ιδρυτής της σύγχρονης ελληνικής σάτιρας Γεώργιος Σουρής δε χρειάζεται συστάσεις. Ευφυέστατος, πρωτοποριακός, δημιουργικός, θαυμαστός για την καυστικότητα, την φαντασία, την μοναδική μυθοπλασία του, την ξεχωριστή θεατρικότητα και παραστατικότητα.

10ο Αντικαπνιστικό τουρνουά μπάσκετ-αγώνας στο ΔΑΚ Αριδαίας

Σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη 30/05/2017 και ώρα 20:00 στο Δ.Α.Κ. Αριδαίας , στα πλαίσια του  10ου (Επετειακό) Αντικαπνιστικού Τουρνουά Μπάσκετ που συνδιοργανώνεται από την Π.Ε. Πέλλας, το Δήμο Έδεσσας και το Κέντρο Πρόληψης «Όραμα», για τον  εορτασμό  της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου), θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ των ομάδων BBALL JUNKIES – ΚΕΡΑΥΝΟΣ.

10 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια -Φυσικά αντικουνουπικά



Καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει οι... ενοχλητικοί εισβολείς του καλοκαιριού κάνουν την εμφάνισή τους. Ο λόγος για τα κουνούπια. Η εξαφάνισή τους, η απώθησή τους μακριά μας παραμένει μόνιμος εφιάλτης και κυρίαρχο θέμα συζήτηση από τώρα και για όλο το καλοκαίρι. Πέρα από τις λύσεις που μπορεί να βρει κανείς στα ράφια του σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία, πάντως, υπάρχουν και άλλες, πιο οικολογικές, οι

Ένα "έξυπνο" κολάν γυμναστικής από το MIT



Κολάν γυμναστικής που «αναπνέει». Ερευνητές στο MIT δημιούργησαν ύφασμα το οποίο ακούει στο όνομα BioLogic: Ανοίγει μικρά πτερύγια «εξαερισμού» –σε μέγεθος νυχιού ή δαχτύλου–, ανταποκρινόμενο στη θερμοκρασία και τον ιδρώτα στο σώμα του αθλητή.
 Βασίζεται σε βακτήρια, τα οποία φέρεται να ανακαλύφθηκαν πριν από 1.000 χρόνια, από έναν Ιάπωνα σαμουράι. Έκτοτε, ο μικροοργανισμός Bacillus Subtilis χρησιμοποιείται, στην

Ο.Μ.Γ. ΄΄ Run Greece Ιωάννινα ΄΄

Την περασμένη Κυριακή 21 Μαΐου έγινε στα Ιωάννινα ο 4ος αγώνας της χρονιάς από τους επτά συνολικά που περιλαμβάνει η σειρά των αγώνων Run Greece για το 2017.
  Η πρωτεύουσα της Ηπείρου συγκεντρώνει πολλές τιμητικές διακρίσεις στο θεσμό. Ήταν η πρώτη πόλη που διοργάνωσε τους αγώνες το 2013 που έκτοτε καθιερώθηκαν και έγινε ο πιο επιτυχημένος θεσμός αγώνων δρόμων εκτός σταδίου στη χώρα μας.

Η συγκινητική εκδήλωση για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τον δημοσιογράφο Ν.Ασλανίδη στην PELLA TV

Την Κυριακή 28-5-2017 και ώρα 15.00' θα προβληθεί στη Pellatv η εκδήλωση της 22-5-2017 που διοργανώθηκε στα πλαίσια της επετείου μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από τον Δήμο Πέλλας και την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο Φίλιππος", όπου ο Νίκος Ασλανίδης , δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ανέπτυξε το ενδιαφέρον και επίκαιρο θέμα: «Η γενοκτονία των Ποντίων μέσα από ζωντανές αφηγήσεις-μαρτυρίες».

Εκδρομή του ΚΑΠΗ Έδεσσας στη Σιάτιστα Καστοριάς

Το «ΕΥ ΖΗΝ» του Δήμου Έδεσσας, διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του ΚΑΠΗ στη Σιάτιστα και στην Καστοριά στις 17/05/2017.
Τα μέλη του ΚΑΠΗ ξεναγήθηκαν στο ¨Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων¨ στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Τα κέρινα ομοιώματα  απεικονίζουν γεγονότα της καθημερινής και κοινωνικής ζωής του τόπου τους, κατά τους τελευταίους αιώνες, που άνθιζε το εμπόριο των γουναρικών και ευημερούσε όλη η περιοχή.

ΕΦΚΑ: Τα πρώτα... τριάντα χρόνια είναι δύσκολα για το μητρώο ασφαλισμένων



Την εκτίμηση ότι τα λάθη στα μητρώα του ΕΦΚΑ θα συνεχίσουν να εμφανίζονται για τα επόμενα 30 χρόνια, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ.Η παραδοχή έγινε από τον Αναστάσιο Τάγαρη έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», στο μητρώο του ΕΦΚΑ δεν μεταφέρθηκαν τα στοιχεία από την πιο πρόσφατη ενημέρωση των ανά ταμείο μητρώων, αλλά κάποια προγενέστερη, άγνωστης

Ντόναλντ Τραμπ: Oι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί!



Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες αναφερόμενος στο γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα, φέρεται να είπε: «The Germans are bad, very bad», οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί.«Κοιτάξτε τα εκατομμύρια των αυτοκινήτων τα οποία πουλάνε στις ΗΠΑ. Είναι τρομερό. Αυτό θα το σταματήσουμε» συνέχισε ο κ. Τραμπ.
Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Süddeutsche Zeitung" η πλευρά της Ευρωπαϊκής

Η φωτογραφία της χρονιάς!!! Εννέα Πρώτες Κυρίες – ένας gay Πρώτος Κύριος.



Πρόκειται για μία από τις ειδήσεις που απασχόλησε την ειδησεογραφία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ίσως και περισσότερο από την ίδια τη Σύνοδο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.Οι σύζυγοι πολλών ηγετών, ενώ εκείνοι βρίσκονταν σε συναντήσεις, συγκεντρώθηκαν για μια «οικογενειακή» – αναμνηστική φωτογραφία.Από τα αριστερά φαίνεται -στην παρθενική της εμφάνιση σε κάτι ανάλογο- η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν, δίπλα της η Εμινέ Γκουλμπαράν Ερντογάν, τρίτη στη σειρά η Μελάνια

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 85χρονος ασελγούσε σε βάρος 14χρονου.Του δινε χαρτζιλίκι!!!



Η υπόθεση έφτασε στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελίες γειτόνων του 85χρονου στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και ακολούθησε η σύλληψή του. Οι εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις τελέστηκαν από τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά, ενώ, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται να έδινε κάθε φορά «χαρτζιλίκι», από 5 έως 10 ευρώ, στον ανήλικο. 

Κορύφωση εκδηλώσεων των Ανθεστηρίων Έδεσσας

Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων με μουσική, χορό, βραβεύσεις και διαγωνισμούς στην Πλατεία Στουγιαννάκη.
Οι εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων θα κορυφωθούν την Κυριακή, 28 Μαΐου και ώρα 18:00, με την μεγάλη παρέλαση των πολύχρωμων αρμάτων και των πεζοπόρων τμημάτων στον κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας.

Σας προσκαλούμε στην μεγάλη γιορτή της πόλης μας που αναβιώνει μετά από 50 χρόνια.   

Πάνω από το 80% των κατοίκων στην Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμό!



Ένας στους τρεις ανθρώπους στον πλανήτη μας είναι εκτεθειμένος στον κίνδυνο σεισμού, σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με πριν από 40 χρόνια. Ο σεισμός είναι ο κίνδυνος που απειλεί τους περισσότερους ανθρώπους στη Γη
Επίσης, περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε 155 χώρες κινδυνεύουν από πλημμύρες, ενώ 414 εκατομμύρια ή το 6% του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν κοντά σε ένα από τα 220 πιο

Μακελειό.28 χριστιανούς εκτέλεσαν οι τζιχαντιστές στην Αίγυπτο.



Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε προσκυνητές σε ένα χριστιανικό μοναστήρι στη νότια Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Υγείας.Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου. Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια επίθεση δέχθηκαν δύο λεωφορεία. Στο ένα επέβαιναν Χριστιανοί

Με επιτυχία η εκδήλωση «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» στα Γιαννιτσά

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος, διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών των ΠΕ Πέλλας & Κιλκίς σε συνεργασία με την ΔHEA. Πέλλας, στα Γιαννιτσά. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο υποψήφιος Διδάκτορας του Α.Π.Θ. και συγγραφέας της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ», Κωνσταντίνος Κότιος.

Η ελληνική γη υποδέχθηκε τα λείψανα των 17 στρατιωτικών που έπεσαν στην Κύπρο



Τα λείψανα 17 Ελλήνων αξιωματικών και υπαξιωματικών που έπεσαν κατά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 και στα γεγονότα του 1964 με την ακταιωρό ΦΑΕΘΩΝ, υποδέχθηκε χθες το απόγευμα η ελληνική γη.Στην 123η σμηναρχία τεχνικής εκπαίδευσης στην αεροπορική βάση Δεκελείας στο Τατόι, προσγειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα το C-130 της πολεμικής Αεροπορίας, που μετέφερε τα λείψανα των Ελλήνων στρατιωτικών και συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΣ

Κατατέθηκε στη Βουλή νέο φορολογικό νομοσχέδιο - Τι προβλέπει



Μεσημέρι Παρασκευής, στον έντονο απόηχο του Eurogroup όπου ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε να τακτοποιήσει και τα τελευταία 25 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης, έφτασε στη Βουλή νομοσχέδιο- σκούπα, με φορολογικές και τελωνειακές διατάξεις επί παντός επιστητού.
Αυτό που ξεχωρίζει, αναμφίβολα, είναι η εξαίρεση των αγροτεμαχίων από το Συμπληρωματικό Φόρο του ΕΝΦΙΑ για μια ακόμα διετία. Η επίσημη αιτιολογία είναι ότι

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων



Πιλοτικά σε εφαρμογή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μέσα στον Ιούνιο – Τι θα ισχύει για την ομπρέλα προστασίας του «νόμου Κατσέλη» - Πώς θα αντιμετωπίζονται οι «μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες»
Μέσα στις πρώτες 15 μέρες του Ιουνίου θα ξεκινήσουν πιλοτικά οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και άλλων κινητών στοιχείων της περιουσίας οφειλετών με κόκκινα χρέη.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 27/5


 
\

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 27 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Παράκλησις υπέρ των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Γιαννιτσών

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 5 Ιουνίου, στις 6.30 μ.μ. μαζί με την ακολουθία του Εσπερινού θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανών προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό για την επιτυχία των μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών.


Εμφάνιση της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Έδεσσας στην Ανθοέκθεση

Σε ανοιξιάτικο τοπίο εμφανίστηκε η χορωδία του ΚΑΠΗ Έδεσσας, του Νομικού Προσώπου «ΕΥ ΖΗΝ» του Δήμου Έδεσσας, στο πάρκο των καταρρακτών, στα πλαίσια της Ανθοέκθεσης 2017.
Μπορεί το μουσικό πρόγραμμα να μην ολοκληρώθηκε, λόγω καιρικών συνθηκών ωστόσο η χορωδία χειροκροτήθηκε ένθερμα από τους θεατές.

Παράσταση Καραγκιόζη στο Αμφιθέατρο Νομαρχίας Έδεσσας



Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»  παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Τρεις Καλές Συμβουλές» στην Έδεσσα, το Σάββατο 27 Μαΐου στις 20:15 στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας. Η παράσταση θα δοθεί στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου Παραμυθιού και θα έχει ελεύθερη είσοδο.

Ανοιχτή εκδήλωση για τις επιπτώσεις του 4ου μνημονίου στον αγροτικό τομέα από την ΔΗΣΥ στα Γιαννιτσά

Καλούνται όλοι οι φορείς του Νομού που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, σε ανοικτή  εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 27/5/2017 και ώρα 19.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας-Γιαννιτσά.
   Στην διάρκεια της συνάντησης κλιμάκιο Βουλευτών, θα ενημερώσει τους φορείς για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στον αγροτικό τομέα η νέα συμφωνία- 4ο μνημόνιο, που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση.
   Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν:

Τον Αύγουστο ξεκινά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων

Στις 3 Αυγούστου του 2017 τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος 4469/2017 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που προβλέπει  μία  διαδικασία  ρύθμισης  όλων  των  οφειλών  μιας επιχείρησης προς το σύνολο των πιστωτών, δηλαδή τράπεζες, εφορίες, τελωνεία, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές).

Το χάρο με τα μάτια τους είδαν μαθητές Δημοτικού.Ανατράπηκε το λεωφορείο τους.



Τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές δημοτικού σχολείου ανατράπηκε στις 8.50 το πρωί, ανετράπη στο 39ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών - Καβάλας στο ύψος της Αγγίστας
Πρόκειται για ένα από τα δύο λεωφορεία που μετέφερε 13 μαθητές, 18 γονείς και 4 εκπαιδευτικούς από το Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοφύτου με προορισμό πιθανότατα την Αλεξανδρούπολη.

Δημοσκόπηση κόλαφος για Τσίπρα.Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα υπερ της ΝΔ



Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της Pulse μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, για λογαριασμό του Action24.Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε απόψε στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά η ΝΔ συγκεντρώνει 30% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας την διαφορά των δύο κομμάτων κατά μία μονάδα συγκριτικά με τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα. Ακολουθεί η ΧΑ με 7%, η Δημοκρατική

Ανακοίνωση εγγραφών νηπίων μέσω ΕΣΠΑ για τον Δήμο Πέλλας

Το ΚΕΚΑΠΠΑ Δήμου Πέλλας ενημερώνει τις μητέρες οι οποίες επιθυμούν να εγγράψουν τα νήπιά τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Πέλλας ότι έχει δημοσιευτεί η υπ’ αριθμών 5122/2017 προκήρυξη – πρόσκληση προς τους γονείς σύμφωνα με την οποία:
«Προσκαλεί

Ωμότητα Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε νέο επώδυνο συμβιβασμό



«Ας μην έχουμε αυταπάτες. Πρόκειται για μια μεγάλη αποτυχία. Το αφήγημα ήταν ότι σήμερα χρειαζόμασταν σαφήνεια, κάποιοι άλλοι το είχαν πει αυτό, όχι εγώ.
Το 2016 είχαμε μια καθαρή δήλωση και το αφήγημα ήταν ότι σήμερα θα λαμβάναμε απόφαση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα – όχι όσα συμφωνήσαμε τον Μάιο του 2016. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν, ότι θα φτάσουμε σε καλύτερη λύση απ’

Ήθελαν νεκρό τον Παπαδήμο.Έσκασε στα χέρια του παγιδευμένος φάκελος.



Εκτός κινδύνου και σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στον "Ευαγγελισμό" ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης όταν σημειώθηκε έκρηξη από παγιδευμένο φάκελο, στις 18.40, στο εν κινήσει αυτοκίνητο του, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου "μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 26/5


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 26 Μαϊου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Δολοφονήθηκε η Μέριλιν επειδή γνώριζε για τα UFO;



Ένα νέο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εκδοχή ότι η Μέριλιν Μονρόε δολοφονήθηκε, επειδή είχε σκοπό να αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με εξωγήινους και την ύπαρξή τους.
Η ταινία «Unacknowledged» σε σκηνοθεσία Μάικλ Ματζόλα παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης μιας που δίνει ενδεχόμενη εξήγηση για τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε - ότι γνώριζε για τα UFO και ότι απειλούσε να αποκαλύψει

Φιλικοί αγώνες «Ικάρων» Γιαννιτσών – Γαλλικής Σχολής «Καλαμάρι» Θεσσαλονίκης

Συνδυάζοντας την πετυχημένη συνεργασία με τον πρωταθλητή -προπονητή της ανδρικής ομάδας Κώστα Ντουβαλέτη οι υπεύθυνοι προπονητές των "Ικάρων" Γιαννιτσών Σπόντης Νίκος και Σερέτης Θεολόγος διοργάνωσαν φιλικό αγώνα για τα αγόρια γεννημένα 2007-08 που αντιμετώπισαν το αντίστοιχο ηλικιακό τμήμα της Γαλλικής Σχολής "Καλαμαρί" Θεσσαλονίκης, του οποίου κόουτς είναι ο πρωτοαναφερόμενος τεχνικός.

Συγχαρητήρια στους πρωταθλητές των πρωταθλημάτων της Πέλλας από τον Αλμωπό Αριδαίας

Το Δ.Σ. του Aλμωπού συγχαίρει τον Εδεσσαϊκό (πρωταθλητής α1) για την άνοδο του στην Εθνική τον Ακρίτα Σωσάνδρας (πρωταθλητής), τον Όλυμπο Άψιλου, την Δόξα Π. Μυλοτοπου(πρωταθλήτρια), τον Μ.Α. Εσωβάλτων για την άνοδο τους στην α1 την Θύελλα Σαρακηνών(πρωταθλήτρια) , τον Άρη Υδραίας, τον Εθνικό Αριδαίας τον Άρη Λιπαρού(πρωταθλητές), την ποντιακή νεολαία Κρ. Βρύσης  για την άνοδο τους στην Α κατηγορία και εύχεται καλή δύναμη την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ούτε τα «ελαφριά» τσιγάρα είναι αβλαβή



Μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη δείχνει ότι τα λεγόμενα «ελαφριά» (light) τσιγάρα δεν έχουν οφέλη υγείας για τους καπνιστές, αντίθετα πολύ πιθανώς συμβάλλουν σε μια συχνή μορφή καρκίνου βαθιά μέσα στους πνεύμονες, το αδενοκαρκίνωμα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ογκολόγο Πίτερ Σιλντς του Ολοκληρωμένου Κέντρου Καρκίνου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, εξέτασαν γιατί η πιο κοινή μορφή καρκίνου των πνευμόνων, το αδενοκαρκίνωμα, εμφανίζει αυξητική τάση κατά τις τελευταίες

Google: Με φωνητική υπαγόρευση και αναζήτηση στα ελληνικά

Διαθέσιμη πλέον και στα ελληνικά είναι η δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης στην πλατφόρμα της Google, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες, μέσω της τεχνολογίας Text-to-Speech να λαμβάνουν απαντήσεις σε θέματα που κυμαίνονται από τον καιρό μέχρι το ποδόσφαιρο.
Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές που ενσωματώνουν το Android, όσο και για iOS. Το χαρακτηριστικό Text-to-Speech χρησιμοποιεί το προηγμένο νευρωνικό δίκτυο αυτόματης αναγνώρισης φωνής που έχει αναπτυχθεί από την ομάδα ομιλίας της Google.

Έλληνες αναρχικοί πολεμούν τζιχαντιστές στο Κουρδιστάν



Έλληνες αναρχικοί πολεμούν τζιχαντιστές στο δυτικό Κουρδιστάν, στην «αναρχική γη» της Ροζάβα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».
Πρόκειται για μία περιοχή που βρίσκεται στη βόρεια Συρία και αυτονομήθηκε χάρη στη συνεχιζόμενη κουρδική εξέγερση. Εκεί αναρχικοί από διάφορες χώρες του κόσμου καταφτάνουν για να πολεμήσουν τον ISIS και να εκπαιδευτούν δίπλα σε έμπειρους

Η Σκύδρα παραδίδει μαθήματα έλλειψης πολιτισμού!

"Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα, αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ", είχε πει κάποτε η Μελίνα Μερκούρη μα φαίνεται πως ήδη είμαστε ο ΚΑΝΕΙΣ που είπε.

Η αγάπη και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο έχουν πάει περίπατο και στη θέση τους έχουν έρθει η αγένεια κι η αδιαφορία. Τουλάχιστον αυτό μπορούμε να συμπεράνουμε στην περίπτωση της Σκύδρας, δυστυχώς όμως όχι μόνο σ' αυτή, βγαίνοντας απλά μια βόλτα έξω στην όμορφη κατά τα άλλα πόλη.

Το MEGAΛΟ παζάρι της νέας διαπλοκής.



Η βόμβα έσκασε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ της πλευράς Σαββίδη από τη μια και της πλευράς Βαρδινογιάννη από την άλλη για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕGA αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού STAR.
Όμως όλα είχαν ξεκινήσει δύο ημέρες πριν όταν η πλευρά Σαββίδη αποκτούσε το 19,6% τις εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ εξαγοράζοντας μη δεσμευμένες- ιδιωτικές μετοχές του Φώτη

Μακρίδου Αγαθή: Δυσοίωνο για ακόμα μία φορά το μέλλον των αγροτών της Πέλλας.

Για ακόμη μια φορά οι αγρότες στο βόρειο τμήμα του νομού μας είδαν τον κόπο μιας ολόκληρης  χρονιάς, μέσα σε λίγα λεπτά, να καταστρέφεται από το πρωτοφανές χαλάζι που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Άρνισσας, σε σημείο να καταστραφούν και αντιχαλαζικές προστασίες.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας κτίζει τη δική του διαπλοκή



Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τόσο για το γεγονός ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο τελευταίο Eurogroup, όσο και με αφορμή της εξελίξεις στον χώρο των μέσων ενημέρωσης.   
 

Χάνουν έως 688 ευρώ το χρόνο 800.000 συνταξιούχοι (πίνακας)



Αντιμέτωποι με ένα ακόμη σοκ βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι καθώς μια ανατροπή αποκαλύπτεται. Αν και η υπόσχεση της κυβέρνησης ήταν πως δεν θα πειραχτούν οι συντάξεις όσων έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής ως 1.300 ευρώ με το νέο μνημόνιο γίνεται η ανατροπή και πλέον 800.000 συνταξιούχοι χάνουν ως και δύο επικουρικές συντάξεις τον χρόνο με βάση τη νέα μείωση της τάξης του 18% που θα επιβληθεί από

Πρόγραμμα Πανελλήνιων Αγώνων Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων στη Βεγορίτιδα

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, διοργανώνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά τους Πανελλήνιους Κολυμβητικούς Αγώνες Μεγάλων Αποστάσεων στην πανέμορφη Βεγορίτιδα.
Το πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων, που θα πραγματοποιηθούν στη λίμνη Βεγορίτιδα στις 2, 3 & 4 Ιουνίου 2017, έχει ως εξής:

Στόχος της Εφορίας οι μικροφειλέτες.Θα κυνηγήσουν όσους χρωστούν μέχρι...500 Ευρώ.



Μόλις 11,4 δις. από τα 92 δις. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία θεωρεί εισπράξιμα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ).
Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι πιθανότητες είσπραξης είναι μεγαλύτερες στους μικροοφειλέτες. Όπως λένες στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όσο πιο μικρό είναι το χρέος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εισπραχθεί, σε αντίθεση με τα πολύ μεγάλα χρέη, τα οποία θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, καθώς προέρχονται από παλαιά

Έναρξη παράλληλων εκδηλώσεων των Ανθεστηρίων

Χθες Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, ξεκίνησαν οι παράλληλες εκδηλώσεις των Ανθεστηρίων στην Πλατεία Γρανικού στις 18:00 μ.μ.
Η έναρξη του προγράμματος δίνει έμφαση στους μικρούς φίλους των Ανθεστηρίων μέσα από δημιουργικές εκδηλώσεις.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Με την όπισθεν ο Τσίπρας.«Ίσως δεχθούμε την πρόταση Σόιμπλε»



Βήματα πίσω από τον διακηρυγμένο στόχο του για «νυν υπέρ πάντων» αγώνα προκειμένου να υποχρεώσει τους πιστωτές της Ελλάδας να δεσμευτούν σε συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έκανε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πώς μπορείτε να πετύχετε «κούρεμα» στα δάνεια μέσω δικαστηρίων



Στα Ειρηνοδικεία στρέφονται και πάλι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στις τράπεζες. Φέτος αλλά και το 2018 εκτιμάται ότι θα εκδικαστούν πάνω από 100.000 υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη και αναμένεται ότι θα ρυθμιστούν δάνεια συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα ποσοστό 60% – 70% επιτυγχάνει διευθέτηση των δανειακών

ΝΟΔΕ Πέλλας: Πολιτικό ναυάγιο το Eurogroup με θύμα την Ελληνική κοινωνία

Εφιάλτης τελικά το Eurogroup, αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής Κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ. Θύμα, η ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί την πατρίδα μας να μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας.
Η Κυβέρνηση λοξοδρομεί, καθυστερεί, και ψάχνει δικαιολογία, ώστε οι αποφάσεις να μην ληφθούν άμεσα. Τα λάθος μηνύματα και οι θολές πολιτικές της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου να μην δώσουν αφορμή σε κάποιους να μεταθέσουν τη ρύθμιση του χρέους ξανά σε απώτερο χρόνο. Γιατί σήμερα, αυτό που προέχει για τη χώρα, για όλους μας, είναι να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα.

Έρχεται χαράτσι και για το πότισμα στα χωράφια



Κανόνες κοστολόγησης και τιμολόγησης για όλες τις χρήσεις νερού, πλην της υδροηλεκτρικής ενέργειας και πηγαδιών-φρεατίων υιοθετεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, στοχεύοντας στο νερό ύδρευσης και άρδευσης που μέχρι σήμερα αντιμετωπιζόταν με σπάταλο και άναρχο τρόπο. Με το νέο πλαίσιο, υιοθετείται το περιβαλλοντικό τέλος, που αντιστοιχεί στην οικονομική συνεισφορά του τελικού χρήστη ανά κυβικό μέτρο ύδατος και κλίμακες τελών ογκοχρέωσης με στόχο να αποτρέπεται η υπερβολική κατανάλωση νερού. Η