Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για τον Ιούλιο 2017



Οι βιβλιοπροτάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας για το μήνα Ιούλιο είναι οι εξής:   

Για τους ενήλικες:
1)«Ούτε η μάνα μου», Έφη Καγξίδου – Λίνα Σπεντζάρη, μυθιστόρημα,
2) «Η κυρία Κούλα», Μένης Κουμανταρέας, νουβέλα,
3) «Χειμώνας της Ανατολής», Ελπίδα Οικονομοπούλου, μυθιστόρημα,

Γενική Συνέλευση και εκλογή νέου Δ.Σ. στον Αλμωπό Αριδαίας



Ο Αλμωπός Αριδαίας καλεί τα μέλη του στην πιο κρίσιμη Γενική Συνέλευση των τελευταίων ετών που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου, στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας, τη Δευτέρα 3 Ιουλιου και ώρα 19.30 μ.μ.

Τα θέματα της ημερησίας Διάταξης είναι τα ακόλουθα:

Οδηγός για το πώς να συμπληρώσετε σωστά το Μηχανογραφικό σας



Ελάχιστες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων 2017 σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, έρχεται το επόμενο βήμα για τους περίπου 105.000 υποψηφίους, που δεν είναι άλλο, από την κρίσιμη οριστικοποίηση των μηχανογραφικών δελτίων. Αυτό μπορεί να γίνει εντός των προθεσμιών, 6 Ιουλίου έως 14 Ιουλίου, με την online πλατφόρμα για τη συμπλήρωση να έχει "ανοίξει" ήδη από τις 21 Ιουνίου.

Ο Γιάννης Σηφάκης σε Ριζό, Καλύβια και Λουτροχώρι ενημέρωσε τους αγρότες για τον συνεταιρισμό «ΑΘΗΝΑ»



Στις συσκέψεις συμμετείχαν πολλοί αγρότες που είναι άδικα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή. Άκουσαν με προσοχή τον βουλευτή να τους αναλύει τις συναντήσεις του με την Υφυπουργό Οικονομικών και Διευθυντές της ΑΑΔΕ και τις πιθανές θετικές εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση που αφορά πάνω από 1000 αγρότες και πολίτες της Πέλλας.

Κάτω από τη βάση το 90% των υποψηφίων στα Μαθηματικά



Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες σε όλα τα σχολεία της χώρας, χωρίς διαρροές, αλλά και στατιστικά επιδόσεων. Πόσοι υποψήφιοι διεκδικούν πόσες θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ιστορικά χαμηλές επιδόσεις σε Μαθηματικά και αριστούχοι που δεν έγραψαν πάνω από 15 στη Βιολογία. Ο Γ. Χατζητέγας αναλύει
Χωρίς διαρροές και χωρίς καμία ανακοίνωση βαθμολογιών νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα και ημερομηνία, αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2017, σήμερα Παρασκευή και ενώ ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και ο εξεταστικός μαραθώνιος των ειδικών μαθημάτων, με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στα Ιταλικά.

Και νέα απάντηση της ΝΟΔΕ Πέλλας προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη



Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, για ακόμη μια φορά, ο κύριος Σηφάκης γίνεται ο κριτής των πάντων, υποδεικνύει συμπεριφορές και απαιτεί χειροκρότημα. 
                        
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σηφάκης με ανακοίνωση του κατηγορεί τη ΝΟΔΕ Πέλλας για σύνταξη δήθεν φασιστικών διαγγελμάτων, απειλεί πολιτικούς αντιπάλους με δικαστήρια και αποκηρύσσεται σωτήρας του Νομού Πέλλας. Έλεος!

Αυτός είναι ο αριστούχος των αριστούχων στις Πανελλήνιες



Όπως διαμορφώνεται ο χάρτης των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2017, ο Άγγελος Νικομάνης κερδίζει την πρωτιά με τα υψηλότερα βαθμολογικά "σκορ" σε όλη την Ελλάδα. Τι λέει στο News 24/7 για τον εξεταστικό Γολγοθά, τα δύσκολα Μαθηματικά, το brain drain και την κομματοκρατία στην Γ' βάθμια εκπαίδευση

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2017: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες σε όλα τα σχολεία



Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2017 σε όλα τα σχολεία. Πώς μπορεί ο κάθε υποψήφιος να ενημερωθεί για τις σχολικές του επιδόσεις. Τι ισχύει με τα αποτελέσματα σε Λέσβο και Χίο. Πώς υπολογίζονται τα μόρια και πού περίπου θα κυμανθούν οι βάσεις 2017.

Πληρωμή φόρου εισοδήματος σε έξι δόσεις




Για δηλώσεις που θα υποβληθούν έως τις 17.7.2017, η πρώτη δόση θα καταβάλλεται μέχρι τις 31.7.2017
Σε 6 μηνιαίες δόσεις θα εξοφληθεί ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατόπιν της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων

Όλοι οι επαγγελματίες που πρέπει να έχουν POS έως τις 27 Ιουλίου



Από δικηγόρους και αρχιτέκτονες μέχρι ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, κουρεία και λούνα παρκ, αναλυτικά οι 75 ειδικότητες
Οι υπόχρεοι εγκατάστασης τερματικής μηχανής POS και αποδοχής ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες, βάσει του ΦΕΚ 1445, Β', 27-04-2017 (ΥΑ: Αριθμ. 45231 Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016,

Καμπάνα σε 9 τεχνικές εταιρείες που «έστησαν» διαγωνισμό στην Πέλλα.



Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με απόφασή της, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού σχετικά με τη νόθευση του διαγωνισμού «Περιβαλλοντική Αποκατάσταση – Ανάπλαση Χ.Α.Δ.Α. Νομού Πέλλας», διαπίστωσε ότι επιχειρήσεις συμμετείχαν σε συμφωνία ή/και εναρμονισμένη πρακτική με στόχο τη χειραγώγηση του επίμαχου διαγωνισμού, κατά παράβαση του άρθρου 1 του Ν.3959/2011.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, από τη συνεκτίμηση των διαθέσιμων στοιχείων

Ρέγκλινγκ: Χάσατε 100 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015



Στην εκτίμηση ότι η απώλεια των πρώτου εξαμήνου του 2015 για την ελληνική οικονομία ήταν 100 δισ. ευρώ προχώρησε εκ νέου ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.
«Γνωρίζω ότι η ελληνική Κεντρική Τράπεζα έχει δημοσιοποιήσει αυτό το νούμερο, των 83

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 1/7



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 1 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση ΚΕΚΑΠΠΑ Δ.Πέλλας σχετικά με τις υψηλές θερμοκρασίες σε χώρους συνάθροισης μελών του ΚΑΠΗ



Ο Πρόεδρος του ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α. Δήμου Πέλλας ανακοινώνει ότι εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών από σήμερα, Παρασκευή, 30 – 06- 2017 έως Κυριακή, 02- 07 - 2017 οι χώροι συνάθροισης των μελών του Κ.Α.Π.Η. Πέλλας στις εκάστοτε Δημοτικές Ενότητες θα παραμείνουν ανοιχτοί και θα κλιματίζονται από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Νέα απάντηση Γιάννη Σηφάκη προς την ΝΟΔΕ Πέλλας της ΝΔ



«Ομαδική παράκρουση της ΝοΔΕ Πέλλας, ίσως λόγω της ζέστης.. Όλοι έχουμε οφθαλμαπάτη και δεν βλέπουμε το καλό που μας έκαναν..»
Ειλικρινά και μόνο το επίπεδο της «απάντησης» της ΝοΔΕ σε δημοσίευμα μου προκαλεί μειδίαμα, απαραίτητο στις μέρες μας, τους ευχαριστώ για αυτό!!
Πρώτον καλύπτουν πλήρως τον ανεκδιήγητο Ν. Θωμαϊδη, τον «ταμτάκο» της πολιτικής στην Πέλλα, χάρισμα τους, εξάλλου είναι εξέχων στέλεχος της Νομαρχιακής τους. Δεν αξίζει ούτε στον εισαγγελέα να πάω για αυτόν..

Θερμοπληξία: Mέτρα αντιμετώπισης στα παιδιά



Η θερμοπληξία,  αποτελεί ιδιαίτερα επείγουσα κατάσταση.  Στη χώρα μας,  που το κλίμα ευνοεί υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια είναι ακόμη πιο εύκολο να εκτεθεί ένα παιδί σε αυτό τον κίνδυνο, που είναι μεγαλύτερος για   ένα  βρέφος  ή  νήπιο.  Ένα παιδί μπορεί να υποστεί θερμοπληξία μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο αν κάποιος δεν  σκεφθεί απλά, να ανοίξει την πόρτα ή το παράθυρο…

Το "ξανθό γένος" αδειάζει πάλι την Ελλάδα.Ο Πούτιν δίνει πυραύλους S-400 στον Ερντογάν.



Αργά χθες το βράδυ η ρωσική τηλεόραση διέκοψε το πρόγραμμα της και ανακοίνωσε ότι η συμφωνία Τουρκίας -Ρωσίας για τους S-400 , τελικά έκλεισε με όλες τις πτυχές και του οικονομικού ζητήματος το οποίο ήταν το πιο «καυτό κομμάτι» της συμφωνίας , για το οποίο φέρονταν ότι συνομιλούσαν εδώ και πολλούς μήνες οι δύο χώρες.Πρόκειται για μπόνους που παίρνει η Τουρκία για την επικείμενη τουρκική εισβολή στην πόλη Αφρίν.

Τα επαγγέλματα που ζητάνε κόσμο αλλά δε βρίσκουν



Κι’ όμως, το 2017 της παγκόσμιας κρίσης και ανεργίας, υπάρχουν κλάδοι που «στενάζουν» να βρουν ανθρώπινο δυναμικό
Δεν έχουν κορεστεί  όλα τα επαγγέλματα και υπάρχουν ακόμα αρκετές ειδικότητες στις οποίες κάποιος θα μπορούσε σήμερα άνετα να βρει δουλειά, όσο απίστευτο και δύσκολο και αν φαντάζει.

Ποιοι θα πληρώσουν διπλές εισφορές στον ΕΦΚΑ τους επόμενους μήνες



Διπλές εισφορές θα κληθούν να πληρώσουν τους επόμενους μήνες 55.000 ασφαλισμένοι, λόγω λαθών στον ΕΦΚΑ. Πρόκειται για τους νεώτερους ασφαλισμένους, οι οποίοι ξεκινούν τώρα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και οι εισφορές τους δεν χρεώθηκαν από την αρχή του χρόνου λόγω λαθών του ΕΦΚΑ είτε γιατί δεν καταχωρήθηκαν οι μεταβολές τους στο μητρώο είτε γιατί ο Φορέας απέτυχε να τους στείλει εγκαίρως τα ειδοποιητήρια για την

Πώς επέβαλαν το πρόστιμο των 6,5 εκατ. ευρώ σε σουβλατζίδικο



Εκτεταμένες συζητήσεις έχει προκαλέσει το βαρύτατο πρόστιμο ύψους περίπου 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, επιβλήθηκε σε σουβλατζίδικο στα Χανιά για φορολογικές παραβάσεις. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε πως η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει περίπου 16.000 αποδείξεις και μάλιστα είχε υποπέσει άλλες δύο φορές σε παρόμοιες παραβάσεις.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε στο ιδιοκτήτη το περασμένο Φεβρουάριο.

Ευχαριστήριο Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Σκύδρας



Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Σκύδρας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών της κ. Καλλιπολίτου Χριστίνας με έδρα τη Σκύδρα, για την ευγενική χορηγία ηλεκτρικών συσκευών και μικροσυσκευών στο σχολείο μας. Η δωρεά αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική για  το σχολείο μας, γιατί θα δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας της  κουζίνας του σχολείου μας, από την επόμενη σχολική χρονιά.

Επτά αλλαγές στους δασικούς χάρτες ζητά ο συνήγορος του πολίτη



Σε λιγότερο από μήνα εκπνέει η τελευταία προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών (που αφορούν το 35% της χώρας) και οι αντιδράσεις για το έργο ολοένα και πληθαίνουν.
Πιο συγκεκριμένα, ζητήματα αντισυνταγματικότητας έρχεται να θίξει και ο Συνήγορος του Πολίτη, εντοπίζοντας κυρίως το πρόβλημα στις οικιστικές πυκνώσεις και στην αγροτική

Συνεδρίαση πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ ΝΔ Πέλλας



Η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πέλλας πραγματοποίησε την τακτική της συνέλευση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, υλοποιώντας τη δέσμευσή της για εξωστρέφεια και παρουσία στις Καλλικρατικές πρωτεύουσες των Δήμων του Νομού μας.

Η νομαρχιακή της ΝΔ Πέλλας απαντάει στο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Συφάκη.



Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, για ακόμη μια φορά, ο κύριος Σηφάκης γίνεται ο κριτής των πάντων, υποδεικνύει συμπεριφορές και απαιτεί χειροκρότημα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σηφάκης με ανακοίνωση του κατηγορεί τη ΝΟΔΕ Πέλλας για σύνταξη δήθεν φασιστικών διαγγελμάτων, απειλεί πολιτικούς αντιπάλους με δικαστήρια

Σηφάκης σε σύσκεψη του Υπουργού Β.Αποστόλου με Ομάδες παραγωγών από την Πέλλα



Διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησης των ποσοτήτων επισιτιστικής και (με στοιχειοθέτηση της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών) διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης απευθείας στον παραγωγό. 

Σε πέντε δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ που ...θα καταργούσαν.



H κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιηθεί σε 5 δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο, δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους υπάρχει η δέσμευση να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες. Επισήμανε πως σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εμπορικές, για να συμπληρώσει πως

Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών – Που θα κινηθούν οι βάσεις



Τέλος στην αγωνία για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς σήμερα μέχρι το μεσημέρι αναρτώνται οι βαθμολογίες με τα αποτελέσματά τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι βαθμολογίες θα αρχίζουν να αναρτώνται στις σχολικές μονάδες κατά τις 11 το πρωί. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους, από το μεσημέρι και έπειτα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς.

120.000€ από την Π.Ε. Πέλλας για τον ηλεκτροφωτισμό κόμβων στο οδικό δίκτυο



Εντός των επόμενων ημερών και μετά τις απαραίτητες δοκιμές θα ηλεκτροδοτηθούν οι τρείς κόμβοι Δωροθέας, Σεβαστειανών και Λουτροχωρίου που κατασκευάστηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 120.000€ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας.

Δόθηκε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.Κανονικά η πρώτη δόση του φόρου.



Η προθεσμία για φυσικά και νομικά πρόσωπα παρατείνεται έως τις 17 Ιουλίου μετά την «απροθυμία» των φορολογούμενων να τις υποβάλλουν - Παραμένει ως καταληκτική προθεσμία πληρωμής της Α' δόσης η 31/7
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε και επισήμως πλέον η παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος που έληγε αύριο. Η παράταση ήταν πρακτικά επιβεβλημένη με δεδομένο ότι σήμερα, μία μόλις μέρα πριν την λήξη του

Σούπερ πρόκληση από Τσαβούσογλου: 'Έλληνες και Κύπριοι ονειρεύεστε'



“Αυτή είναι η τελευταία διάσκεψη. Δεν θα συζητάμε το Κυπριακό για μια ζωή”

Ειδικότερα, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε, ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί ποτέ την πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, ούτε την άρση των εγγυήσεων.
"Έλληνες και Ελληνοκύπριοι ονειρεύονται, πιέζοντας για άρση όλων των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί", είπε σύμφωνα με τη Hurriyet.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 30/6



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας