Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

«Η Οικογένεια Μπελιέ» στο θερινό κινηματογράφο της Έδεσσας



Ο Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της  ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ., την Δευτέρα  7 και την Τρίτη 8 Αυγούστου   2017 και ώρα 21:15, στον χώρο του θερινού σινεμά (περιοχή Μύλοι, πάρκο Καταρρακτών) του Δήμου Έδεσσας θα προβάλλει την ταινία:

Η Οικογένεια Μπελιέ (2014)

Σκηνοθεσία: Eric Lartigau
Ηθοποιοί:  Louane Emera, Eric Elmosnino, François Damiens
Διάρκεια: 105 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραμεντί

Πρόγραμμα «ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ» του ΚΑΠΗ Έδεσσας



Στα πλαίσια των δράσεων του Ευ ζήν του τμήματος ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ξεκίνησε και λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία, από τις 3 Ιουλίου 2017, το πρόγραμμα «ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ». Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται στα μέλη του Κ.Α.Π.Η Έδεσσας, στα πλαίσια της γυμναστικής για την Τρίτη ηλικία.

Στον Αλμωπό Αριδαίας ο 26χρονος αμυντικός Κώστας Σαμαρόπουλος



Η διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 26χρόνου αμυντικού Κώστα Σαμαρόπουλου. Ο νέος μας ποδοσφαιριστής, πέρσι αγωνίστηκε στον ΦΑΣ Νάουσα, ενώ παλαιότερα αγωνίστηκε στην Κ20 Ολυμπιακός, Αετό Σκύδρας, Πανιώνιος, Άρης Θεσσαλονίκης, Αστέρας Μαγούλας, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Απόλλων Καλαμαριάς ,Real Cioudad Ισπανία. Η διοίκηση τον καλωσορίζει στην οικογένεια του Αλμωπού και του ευχόμαστε υγεία και δύναμη με πολλές επιτυχίες.

Mε "κόλπα" αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ.



Με τρία παράνομα «κόλπα» που εφαρμόζονται κατά τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών κατορθώνει κάθε χρόνο να εισπράττει από εκατομμύρια φορολογούμενους επιπλέον ποσά φόρου από αυτά που θα έπρεπε να χρεώσει στην πραγματικότητα.
Την τριετία 2014-2016 όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες κτισμάτων πλήρωσαν κύριο ΕΝΦΙΑ με

Με 40άρια από σήμερα ο καύσωνας στην Ελλάδα – Φόβοι για τον «Εωσφόρο» που… ψήνει την Ευρώπη



«Καρφωμένος» στο… κόκκινο θα παραμείνει από σήμερα και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος. 
Όπως ανέφερε  o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα από σήμερα αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιποι χώρα θα δεν θα πέσει κάτω από τους 35°C. Αύριο, Κυριακή, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου

Διαψεύδει η κυβέρνηση την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία



Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διαψεύδοντας τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη, ότι καταργείται με Διάταγμα η πρωινή προσευχή στα σχολεία.
Νέο πεδίο καλοκαιρινής αντιπαράθεσης ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της πρωινής προσευχής. Την «είδηση» έσπευσε να επιβεβαιώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει τον κ. Κακλαμάνη με μία αιχμηρή ανακοίνωση.

Τρίκαλα: Ετοιμοθάνατος ζήτησε πέντε μέρες παράταση ζωής για να πάρει σύνταξη η σύζυγός του



Είναι από τις στιγμές που το μεγαλείο της ψυχής δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!Ετοιμοθάνατος καρκινοπαθής από τα Τρίκαλα ζήτησε μια μικρή… παράταση ζωής για να διασφαλίσει ότι η σύζυγός του θα προλάβει να κλείσει τα 55 έτη για να πάρει τη σύνταξή του.Το περιστατικό γνωστοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας και υπεύθυνος Δημόσιων Σχέσεων του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κ. Απόστολος Παπαπαρίσης.
Ειδικότερα, ετοιμοθάνατος καρκινοπαθής ζήτησε να τον κρατήσουν σε μηχανική

Σχολεία: Τέλος ο εθνικός ύμνος και η έπαρση της σημαίας



Μετά τις κληρώσεις για τους σημαιοφόρους και το τέλος στην αναγραφή της διαγωγής, σταματάει και η έπαρση της σημαίας.Οπως γράφει η Καθημερινή σύμφωνα με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου τα σχολεία θα ακολουθούν πλέον το τελετουργικό που υπάρχει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με το Π.Δ. Του κ. Γαβρόγλου ορίζεται στο άρθρο 3 παράγραφος 7 μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».

Κοροϊδία η χαλάρωση των capital controls: Αντί για €21.840 το χρόνο, τώρα θα μπορείς να βγάζεις 21.600!



Τα μαθηματικά του ΣΥΡΙΖΑ: Βαφτίζουν χαλάρωση ότι από Σεπτέμβριο θα κάνεις ανάληψη 1.800 ευρώ x 12μήνες=21.600 ευρώ, ενώ τώρα βγάζεις (αν έχεις στη τράπεζα) 420x 52= 21.840!
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν άγχος. Μεγάλο άγχος να δείξουν ότι η ελληνική οικονομία και η χώρα ολόκληρη επανέρχεται σε φυσιολογική κατάσταση. Για το λόγο αυτό ενημέρωσαν χτυπώντας τα... νταούλια ότι με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα capital controls χαλαρώνουν περισσότερο...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 5/8



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 5 Αυγούστου

Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Η σκευωρία και η βλακεία πάνε μαζί. Ποιοι ενοχλήθηκαν από το Πέλλα Δώθε;




Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε η σκευωρία 
εις βάρος του Πέλλα Δώθε
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο βγήκε στην επιφάνεια δια του επονομαζόμενου Άγη Περατικού μια ακόμη προσπάθεια σπίλωσης του «ενοχλητικού» Πέλλα Δώθε. Βρέθηκε ένας /μια να αναλάβει χρέη σκευωρού και κάποιοι χάρηκαν που ο/η εντεταλμένος/η φάνηκε στην αρχή να «τρέχει» καλά το σχέδιο της σκευωρίας. Σκευωρία και βλακεία ,στην περίπτωση του/της , όμως ήταν σε ανάλογες δόσεις. 

Ελληνας επιστήμονας ανακάλυψε τον «διακόπτη» στον εγκέφαλο που καίει το λίπος.



Οι ερευνητές εντόπισαν για πρώτη φορά στον εγκέφαλο ένα «διακόπτη λίπους», που ρυθμίζει πόσο λίπος καίει ένας άνθρωπος μετά το φαγητό και ο οποίος στους παχύσαρκους είναι «κολλημένος» και μένει συνεχώς ενεργοποιημένος.Η χειραγώγηση του εν λόγω «διακόπτη» στο μέλλον θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο της παχυσαρκίας. Η ανακάλυψη φωτίζει ένα χρόνιο αίνιγμα που απασχολούσε τους επιστήμονες: πώς το σώμα αποφασίζει αν θα κάψει ή θα αποθηκεύσει το λίπος του και πώς επιλέγει να χρησιμοποιήσει την ενέργεια που

Μισθοί πείνας για εργαζόμενους μερικής απασχόλησης- Κάτω από τα 400 ευρώ



Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) που υποβλήθηκαν για τον Νοέμβριο του 2016 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας, όπως δημοσίευσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Επιχειρήσεις-ασφαλισμένοι
Υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν ΑΠΔ από 235.129 κοινές επιχειρήσεις και 12.083 από

Φιλική αναμέτρηση Αλμωπού - Θύελλας Σαρακηνών στην Αριδαία


Πρόσκληση στην μνήμη του Δημήτρη Διμηνά



 
Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας προσκαλεί τα μέλη της για να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του ξεχωριστού συναδέλφου και αγαπητού φίλου Δημήτρη Διμηνά.
  Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Έδεσσας το Σάββατο 5 – 8 – 2017 08:30 το πρωί.

Φτηνές κουτοπονηριές σε βάρος του «Πέλλα Δώθε»



Εφτά και πλέον χρόνια που το «Πέλλα Δώθε» υπάρχει στην «μπλογκόσφαιρα» έχει περάσει διάφορες φάσεις και σε συγκεκριμένες περιόδους πολιτικής φόρτισης δέχθηκε επιθέσεις, οι περισσότερες εξ αυτών από «επιφανής» που ενοχλημένοι από τη δυναμική μας έκαναν τα πάντα για να μας πλήξουν. Μία δυναμική η οποία όπως προαναφέραμε μεταφράζεται σε 7 χρόνια ανελλιπούς καθημερινής ενημέρωσης με πάνω από 40.000 αναρτήσεις και περισσότερο από 7 εκατομμύρια επισκέψεις χιλιάδων αναγνωστών καθημερινά.

Πώς ρυθμίζεται το ακατάσχετο για τους αγρότες



Με αφορμή πολλών ερωτημάτων προς το ΥΠΑΑΤ από φυσικά και νομικά πρόσωπα του αγροτικού χώρου, το Υπουργείο σταχυολόγησε τις διατάξεις που αφορούν το ακατάσχετο και βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα νομοθετήματα.
Πιο αναλυτικά, η παρούσα οικονομική συγκυρία αλλά και η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του αγρότη, καθιστά απολύτως αναγκαία την προστασία των οικονομικών ενισχύσεων που προορίζονται για επενδύσεις, καθώς και των ενισχύσεων και

Διατροφικό σκάνδαλο.Αποσύρουν εκατομμύρια αυγά από τα σούπερ μάρκετ.



Κατά χιλιάδες μαζεύουν οι αρχές τα αυγά από τα ράφια στην Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο λόγω των φόβων ότι είναι τοξικά μετά από έλεγχο που έδειξε υψηλά επίπεδα του εντομοκτόνου fiproni.
Περίπου 180 αγροκτήματα έκλεισαν προσωρινά στην Ολλανδία καθώς οι αρχές παλεύουν να εξακριβώσουν την έκταση του σκανδάλου, ενώ ένα εκατομμύριο αυγά με προορισμό την Γερμανία ανακλήθηκαν στα ολλανδικά σύνορα στις αρχές της εβδομάδας.

Πανήγυρις Μεταμορφώσεως στην Γαβγαλιώτισσα



Την Κυριακή 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Γαβαλιώτισσα, παρεκκλήσιο της ενορίας Αγίων Πάντων Εδέσσης.


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ανοιχτή επιστολή Εργατοϋπαλλήλων Εδέσσης & Αλμωπίας προς τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας κ. Γιώργο Κίρκο



Κύριε Διοικητά,

Σας είχαμε αποστείλει επιστολή στις 10-7-2017 αναλύοντας σας τα προβλήματα του Μ.Υ ΠΕΔΥ Έδεσσας.
Δεν θέλουμε να γίνουμε κουραστικοί και επαναλαμβανόμενοι απλώς θα θέλαμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα επιπλέον από αυτά που σας γράψαμε για να μπορέσετε να μας βοηθήσετε.

Ιδρύεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα -Ο ρόλος της και πώς θα χρηματοδοτεί



Την απόφαση για ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας και τη δημιουργία εκσυγχρονισμένου πλαισίου για την Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων έλαβε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). 
Το ΚΥΣΟΙΠ συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
1. Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΑΕ

Γ.Καρασμάνης:«Αφήστε συσκέψεις και επιτροπές και δώστε αποζημιώσεις και στρεμματική ενίσχυση για τα ροδάκινα»!



Μέσα στην απόγνωσή τους και το θέατρο του παράλογου που βιώνουν οι πληγέντες από τις τριήμερες βροχοπτώσεις του Ιουλίου ροδακινοπαραγωγοί, παρακολουθούν τώρα με έκπληξη και τις ¨οβιδιακές μεταμορφώσεις¨ κυβερνητικών στελεχών…
 Από κει που γύριζαν επί δυόμιση χρόνια από χωρίου εις χωρίον και ισχυρίζονταν ότι οι ενισχύσεις που είχαν δοθεί το 2015 επί υπουργίας Καρασμάνη για το χαμένο εισόδημα του 2014 λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία ήταν… παράνομες, έρχονται τώρα και ομολογούν δημόσια ότι ήταν νομιμότατες!

Ηλεκτροσόκ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.



Νέο «ηλεκτροσόκ» περιμένει τους καταναλωτές από τις αρχές του 2018 και μέχρι το 2022, καθώς έχουν προγραμματιστεί νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Οι πολίτες θα δουν να παίρνουν «φωτιά» τα τιμολόγια ρεύματος, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος  των 375 εκατ. ευρώ που κατέβαλε η ΔΕΗ για υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ΥΚΩ) την περίοδο 2012-2015.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» στο ποσό αυτό φέρεται να καταλήγει η ΡΑΕ, που εδώ και

Τσίπρας: Αριστεία δεν είναι ποιος θα κρατάει τη σημαία - Κυριάκος: Αντίπαλός σας η Ελλάδα του καλύτερου



Δεν είναι αριστεία ποιος θα κρατάει τη σημαία στα 7-8 του χρόνια γιατί το εθνικό σύμβολο ανήκει σε όλους, είπε ο πρωθυπουργός - Πάτε τη χώρα στο πουθενά, απάντησε ο πρόεδρο της ΝΔ
Το σύνολο σχεδόν του περιεχομένου που περιλαμβάνεται στο success story της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχείρησε να αποτυπώσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας (Δείτε παρακάτω Live εικόνα από Βουλή).

Ασφαλτοστρώσεις στο δήμο Πέλλας



Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο δήμο Πέλλας. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε μεγάλο τμήμα εντός του οικισμού της Καρυώτισσας, στο Μελίσσι καθώς και στα Γιαννιτσά όπου έγινε διάνοιξη και ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού Καράιτση.
Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Κρύας Βρύσης- Ακρολίμνης και σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία για ασφαλτόστρωση καίριων τμημάτων της αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Κύρρου.

Ένας στους τρεις δεν μπόρεσε να πληρώσει ούτε την α' δόση του φόρου.



Τρεις στους δέκα φορολογουμένους εγκατέλειψαν «από τον πρώτο γύρο» κιόλας, την κούρσα της πληρωμής τoυ φόρου εισοδήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία εισπράξεων που έστειλαν οι τράπεζες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι 31 Ιιουλίου που έληγε η διορία πληρωμής της πρώτης δόσεως του φόρου εισοδήματος, 671.000 φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν τα περίπου 360 εκατομμύρια ευρώ (ή 536 ευρώ κατά μέσο όρο) που ανέμενε το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος.

Δεύτερος θάνατος στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου



Για ακόμη έναν θάνατο γυναίκας άνω των 80 ετών, ο οποίος αποδίδεται σε επιπλοκές από τη νόσο του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το νέο θύμα διέμενε στον ίδιο νομό όπου έχασε τη ζωή της πριν από αρκετές ημέρες και άλλη 90χρονη γυναίκα, η οποία έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού εμφάνισε εγκεφαλίτιδα και κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιβεβαίωση της μόλυνσης που προκάλεσε την εγκεφαλίτιδα και το θάνατο της άτυχης γυναίκας, η οποία ας σημειωθεί είχε επιβαρυμένη υγεία, έφτασε στο ΚΕΕΛΠΝΟ τις τελευταίες 20 ημέρες.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 4/8

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 4 Αυγούστου

Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ο sexy τρόπος να φορέσεις το κόκκινο κραγιόν



Η Krysten Ritter σου δείχνει πώς να φορέσεις το κόκκινο κραγιόν.

Το κόκκινο κραγιόν είναι φετίχ για πολλές γυναίκες και έχει τη μαγική ικανότητα να είναι θηλυκό, sexy, σαγηνευτικό, ρομαντικό, ρετρό αλλά και girly. Πάντα όμως, όπως κι αν έχεις επιλέξει να το συνδυάσεις, το κόκκινο κραγιόν έχει έναν sexy χαρακτήρα που είναι στο χέρι σου σε ποιο βαθμό θα τον αναδείξεις.

Αυτή κι αν είναι δελεαστική αγγελία! Η NASA ζητεί υπεύθυνο πλανητικής προστασίας - «Μισθός πολύ καλός»



Το νέο στέλεχος θα πρέπει να φροντίσει, ώστε αφενός να μη φθάσουν στη Γη τυχόν εξωγήινοι και δυνητικά επικίνδυνοι μικροοργανισμοί - Γενναιόδωρες ετήσιες απολαβές της τάξης των 124.400 έως 187.000 δολαρίων, ανάλογα με τα προσόντα.

Νέο «υπεύθυνο πλανητικής προστασίας» αναζητά, μέσω αγγελίας, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA). Αντικείμενο της δουλειάς του θα είναι κυρίως «να αποτρέψει τη βιολογική μόλυνση στη διάρκεια της ανθρώπινης και ρομποτικής διαστημικής εξερεύνησης».

Πότε ανοίγουν τα σχολεία από τις διακοπές του καλοκαιριού



Σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Εκτροχιάστηκε τρένο στη Λάρισα - Δεν υπάρχουν τραυματίες


φώτο αρχείου

Κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών Θεσσαλονίκης στο ύψος της Καλλιπεύκης Λάρισας, λόγω εκτροχιασμού εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Έτσι τα τρένα σταματούν στη Λάρισα και η μεταφορά των επιβατών γίνεται με μισθωμένα λεωφορεία από Θεσσαλονίκη προς Λάρισα και αντίστροφα.

Η προέλευση των Μινωιτών – Έρευνα DNA ανατρέπει τα δεδομένα!



Μια εξαιρετικά σημαντική έρευνα διεθνούς φήμης πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, με τη συμβολή και Κρητικών επιστημόνων, αποκαλύπτει νέα δεδομένα για την καταγωγή των σημερινών Κρητικών, αλλά και την απώτερη προέλευση των αρχαίων πληθυσμών που κατοίκησαν στο νησί και στην Ελλάδα, δηλαδή Μινωιτών και Μυκηναίων.
Πρόκειται για έρευνα του DNA, η οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αποκαλύπτει την προέλευση Μινωιτών και Μυκηναίων και τη στενή γενετική συγγένεια Μινωιτών, Μυκηναίων και σύγχρονων Ελλήνων.

Ακύρωση της παιδικής θεατρικής παράστασης «Πίτερ Παν & Τίνγκερμπελ στην Χώρα του Ποτέ» στα Γιαννιτσά



Δεν θα πραγματοποιηθεί η Παιδική Θεατρική παράσταση «Πίτερ Παν & Τίνγκερμπελ στην Χώρα του Ποτέ» που ήταν προγραμματισμένη να φιλοξενηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Δευτέρα 7 Αυγούστου. Η ακύρωση της παράστασης γίνεται από τους ίδιους τους διοργανωτές λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της καλοκαιρινής τους περιοδείας.