Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Τεχνητή ίριδα αντιδρά στο φως όπως το ανθρώπινο μάτι.Ελπίδα για εκατομμύρια ανθρώπους.



Μία τεχνητή ίριδα, κατασκευασμένη από «έξυπνο», ελεγχόμενο με το φως, πολυμερές υλικό, μπορεί να αντιδρά στο φως με τον ίδιο τρόπο που το κάνει το ανθρώπινο μάτι.
Την ίριδα δημιούργησαν ερευνητές του Tampere University of Technology (ομάδα έρευνας Smart Photonic Materials) και η σχετική έρευνα έχει δημοσιευτεί στο Advanced Materials.
Η ίριδα στο ανθρώπινο μάτι είναι ένας ιστός ο οποίος ρυθμίζει την ποσότητα φωτός που μπαίνει στο μάτι αλλάζοντας το μέγεθος της κόρης.

O Τσάκ Νόρις νίκησε τον θάνατο δυο φορές!



Προσοχή, δεν πρόκειται για ένα ακόμη ανέκδοτο με πρωταγωνιστή τον Τσακ Νόρις. Ο ηθοποιός κατάφερε να νικήσει τον θάνατο, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, όταν στις 17 Ιουλίου κατέρρευσε, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, και έπαθε δύο καρδιακές προσβολές - η πρώτη στο ασθενοφόρο και η δεύτερη στο νοσοκομείο. 

Απίστευτος εργοδότης.Με τι πλήρωσε τα μεροκάματα των εργατών του



Σε… είδος πληρώθηκαν το μεροκάματό τους τέσσερις Πακιστανοί, που εργάστηκαν σε αγροτική καλλιέργεια σε περιοχή του δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα.Συγκεκριμένα, ο εργοδότης τους που τους πλήρωσε με… χασίς, αντί χρημάτων, για τη δουλειά τους στις καλλιέργειες, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν ύστερα από πληροφορίες που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, προχώρησαν στην σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών από το

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημήτρη Γιάννου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση



Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και κατάφεραν να εισαχθούν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Σίγουρα οι εξετάσεις είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της ζωής τους και μία σημαντική στιγμή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Όταν βλέπουμε σημαντικές επιτυχίες και πρόσωπα νέων ανθρώπων που λάμπουν από χαρά για τη μεγάλη τους επιτυχία στην πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής τους, είμαστε όλοι μας χαρούμενοι!

Το "βιολί" του ο ΚΙμ Γιονγκ Ουν. Εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους



Την επιθετική πολιτική συνεχίζει η Βόρεια Κορέα η οποία εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς.  Από αυτούς οι δύο καταστράφηκαν εν πτήσει λόγω βλάβης, ενώ ο τρίτος «φαίνεται πως εξερράγη σχεδόν αμέσως» όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, οι οποίες διεξάγουν το τρέχον διάστημα κοινά γυμνάσια, που η Πιονγκγιάνγκ καταγγέλλει πως αποτελούν προετοιμασία νέου πολέμου.

Γ.Σηφάκης: Μέσα στο Σεπτέμβριου ανακοινώνεται η ίδρυση Κέντρων Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών σε Έδεσσα & Γιαννιτσά



Ήδη η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους έχει συνεννοηθεί με τους Δήμους Έδεσσας και Γιαννιτσών για τους χώρους που θα λειτουργήσουν τα Κέντρα.
Στην Έδεσσα θα λειτουργήσει μέσα στο ΚΕΠ ( Περδίκα15) και στα Γιαννιτσά δίπλα στην Πολεοδομία ( Μητροπόλεως 31)

«Επική» ανακοίνωση της Θύρας 4 κατά Σαββίδη



Ένα εικοσιτετράωρο μετά τον ντροπιαστικό Ευρωπαϊκό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Έστερσουντ η Θύρα 4, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φίλων του Δικεφάλου, πήρε θέση για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.
Με μία επική (ως προς τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί) αλλά και μακροσκελέστατη ανακοίνωση 1200 λέξεων οι οπαδοί του Δικεφάλου καταδεικνύουν ως μοναδικό υπεύθυνο της κακής αγωνιστικής κατάστασης του ΠΑΟΚ τον Ιβάν Σαββίδη και τον περίγυρο του (τον

Συγχαρητήριο μήνυμα δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου



Αγαπητά μου παιδιά,
σας συγχαίρω για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εύχομαι κάθε επιτυχία και καλή σταδιοδρομία.
Γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η επιτυχία αυτή και για εσάς και για τους γονείς σας, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό σας και μοιράστηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες σας.  Συγχαρητήρια  επίσης, αξίζουν στους καθηγητές σας, η συμβολή των οποίων είναι πάντοτε καθοριστική.

Γιατί χτύπησαν οι σειρήνες πολέμου σε όλη τη χώρα;



Αναστάτωση και ερωτηματικά προκάλεσε σήμερα το πρωί ο ήχος των σειρήνων που ακούστηκε σαν απειλή σε όλη τη χώρα.Τα αίτια παραμένουν άγνωστα και η ΕΛΑΣ διεξάγει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πως ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες το πρωί της Παρασκευής.Όπως επισημαίνει, στο πλαίσιο περιοδικών τεχνικών δοκιμών του συστήματος ηχητικής ειδοποίησης της υπηρεσίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ που γίνονται κάθε Παρασκευή, χωρίς να ακούγονται οι σειρήνες, ενεργοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από αίτια που διερευνώνται,

Χωράφια με στέβια στα Γιαννιτσά διαπραγματεύονται στη... Wall Street



Δύο χωράφια 24 στρεμμάτων περίπου, στα Γιαννιτσά, μπήκαν στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές και συγκεκριμένα στα pink sheet,s δηλαδή τις μετοχές που δεν πληρούν τα προβλεπόμενα από πλευράς υποχρέωσης ενημέρωσης. Ειδικότερα, σύμφωνα με το bankingnews.gr, στις 12 Αυγούστου του 2017 ιδρύεται στο νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στα Γιαννιτσά η Μονοπρόσωπη ΙΚΕ Stevva Ltd  με κεφάλαιο 1.000 ευρώ και μέτοχο τον κ. Κερασίδη Θεόδωρο του Ηλία και αντικείμενο την παραγωγή, επεξεργασία και

Ποντίκια έφαγαν χιλιάδες ευρώ που άφησε κληρονομιά 90χρονη



Απίστευτο σοκ περίμενε τους κληρονόμους (σχεδόν) μιας 90χρονης γυναίκας που έφυγε από τη ζωή, στο χωριό Βασιλική του Δήμου Γόρτυνας στην Κρήτη.Χωρίς να το γνωρίζει κανείς, η 90χρονη είχε μαζέψει κομπόδεμα 30.000 ευρώ στο στρώμα.Η 90χρονη είχε κρύψει το ποσό σε ένα σημείο του σπιτιού της για να το διαφυλάξει από τυχόν εισβολή διαρρηκτών.
Και αντί για τους διαρρήκτες, τα

Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά τέτοια σκλαβιά



Η γνωστή ψυχολόγος και αρθρογράφος Ειρήνη Αγαπηδάκη θέλησε να εκφράσει την αγανάκτηση της για την πρώτη φορά αριστερά. Ή μάλλον την πρώτη φορά τόση σκλαβιά…
Συγκεκριμένα, η κα. Αγαπηδάκη ξεσπά μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τονίζοντας μέσα σε όλα πως: “Ο Τσίπρας σου παίρνει τα λεφτά που δούλεψες στην κακοπληρωμένη δουλειά με τις υπερωρίες και σε ρίχνει στη φτώχεια όχι για να

Ελλάς το μεγαλείο σου! Κλείδωσαν το Μουσείο κι άφησαν μέσα τουρίστρια



Θα θυμάται για πολύ καιρό την επίσκεψή της στα Γιάννινα, τουρίστρια από το εξωτερικό, καθώς συνοδεύτηκε από περιπέτεια, την οποία δεν είχε ξαναζήσει!
Η τουρίστρια αργά το μεσημέρι της Πέμπτης επισκέφθηκε το Δημοτικό Μουσείο Ιωαννίνων στο Κάστρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος, λίγο πριν λήξει το ωράριο του, προχώρησε στη σχετική ενημέρωση των επισκεπτών και με τη λήξη κλείδωσε το Μουσείο

Η Ευρώπη στέλνει τους πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα!



Τα κράτη της ΕΕ θα στείλουν πίσω τους αιτούντες άσυλο που πρώτη φορά κατεγράφησαν στην Ελλάδα, αποκάλυψε  η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στον Guardian είπε ότι οι πρώτες επιστροφές θα γίνουν αμέσως: «Η διαδικασία έχει αρχίσει και πιστεύουμε ότι οι πρώτες επιστροφές θα ξεκινήσουν το επόμενο μήνα. Θα αρχίσει με έναν συμβολικό αριθμό, σαν μια πράξη φιλίας (απέναντι στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη). Η Ελλάδα έχει ήδη υποδεχθεί τόσους πολλούς

Τρίκαλα.Σκότωσε με καραμπίνα τον αδερφό του.



Συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε τον αδερφό του για οικογενειακές διαφορές.
Εγκλημα στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων το πρωί της Παρασκευής όταν συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε τον αδερφό του για οικογενειακές διαφορές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  τα δυο αδέρφια είχαν διαφορές για πολλά χρόνια και όπως οι γείτονες αναφέρουν «βρίσκονταν συνέχεια σε διαμάχη και όποτε έρχονταν εδώ μάλωναν» (σ.σ. διέμεναν στην Αθήνα).

Η απόλυτη φτώχεια.Μόνο ένας στους τρεις πλήρωσε το φόρο εισοδήματος



Τα ανησυχητικά σημάδια με βάση τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, για τα έσοδα του Ιουλίου, επιβεβαιώθηκαν με τα χθεσινά αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που δείχνουν τους «υπαιτίους»: κυρίως τους φορολογουμένους που δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, τον Ιούλιο το σύνολο των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 4,931 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 756 εκατ. ευρώ σε σχέση με

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 26/8


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 26 Αυγούστου


 


Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Πύργος: Τετράδυμη επιτυχία – Οι τέσσερις αδερφές θα σπουδάσουν στην ίδια πόλη



Γεννήθηκαν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά. Δεν χωρίστηκαν ούτε για μια στιγμή στη ζωή τους και δε θα το κάνουν ούτε τώρα, αφού οι τετράδυμες Αιμιλία, Μαριάνα, Νικολία και Χριστίνα Καρυανού, φοιτήτριες από χθες το πρωί, θα σπουδάσουν μεν σε διαφορετικές σχολές, αλλά θα είναι και πάλι όλες μαζί, στην Αθήνα.
Τα τέσσερα κορίτσια, μαθήτριες του 2ου Λυκείου Πύργου μέχρι πρότινος, από την πρώτη στιγμή της ζωής τους, πορεύονται μαζί…στο νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο, στο Λύκειο, στις δραστηριότητες, στις εκδρομές, στις παρέες.

H γυμναστική που καίει περισσότερες θερμίδες



Τα οφέλη της γυμναστικής για τη συνολική υγεία είναι αδιαμφισβήτητα. Όταν όμως ο στόχος είναι η απώλεια βάρους η άσκηση από μόνη της δεν αρκεί, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι οι διατροφικές αλλαγές.
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο πιο δραστήριοι είναι, τόσο περισσότερες θερμίδες καίνε καθημερινά.
Όπως προκύπτει ωστόσο από σχετικές έρευνες, δεν πρόκειται για δοσοεξερτώμενη σχέση,

Λοίμωξη από σταφυλόκοκκο – Πώς θα την αναγνωρίσετε (φωτο)



Περίπου το 25% των ανθρώπων φέρουν στον οργανισμό τους το βακτήριο του σταφυλόκοκκου (Staphylococcus).
Η μύτη, το στόμα, τα γεννητικά όργανα, είναι σημεία στα οποία υπάρχει το βακτήριο, ενώ το πόδι είναι επίσης ένα πολύ επιρρεπές σημείο του σώματος για μόλυνση από σταφυλόκοκκο, επειδή έρχεται σε επαφή με βακτήρια από το πάτωμα.
Η λοίμωξη συνήθως ξεκινά με μια μικρή πληγή στην επιδερμίδα, η οποία μολύνεται από το

To oυδέτερο φύλο υιοθετείται επισήμως στον Καναδά



Στις ταυτότητες των προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες ή άνδρες θα μπορεί πλέον να υπάρχει απλώς ένα «Χ» στη θέση του φύλου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά.Σε πρώτο στάδιο θα μπορεί να προστεθεί στα επίσημα έγγραφα των «προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες (F) ή άνδρες (M)» το γράμμα «Χ, δηλαδή μη συγκεκριμένο φύλο», εξήγησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι πολίτες να εκδίδουν διαβατήρια, ταξιδιωτικά

Επιδότηση πρόσβασης στο Internet για 72.000 πρωτοετείς φοιτητές



Τη μηνιαία επιδότηση για την παροχή πρόσβασης στο Internet σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές, που θα εγγραφούν φέτος στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ανακοίνωσαν από κοινού ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στην αίθουσα «Έλλη Παππά», του υπουργείου Παιδείας.Η πρωτοβουλία για τη μηνιαία επιδότηση παροχής

Capital Controls: Τι αλλάζει από 1η Σεπτεμβρίου στις αναλήψεις



Ανανεώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής το όριο αναλήψεων μετρητών των 840 ευρώ για τους καταθέτες όλων των τραπεζών.
Από 1η Σεπτέμβρη ισχύουν οι νέες διατάξεις της απόφασης.
‘Έτσι, οι καταθέτες θα μπορούν να κάνουν ανάληψη οποτεδήποτε μέσα στον μήνα και μέχρι τα ποσά των αναλήψεων να φτάσουν σωρευτικά το όριο των 1.800 ευρώ.

Γονάτισαν τα νοικοκυριά.Μειωμένα εισοδήματα για 8 συνεχόμενα χρόνια.



«Τρύπες» στον προϋπολογισμό προκαλεί η σημαντική υστέρηση στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων (375 εκατ. ευρώ) και τις ιδιωτικοποιήσεις (343 εκατ.ευρώ) που κατεγράφησαν στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017.Η υστέρηση δεν οφείλεται στο ότι  «οι φορολογούμενοι πήγαν… διακοπές», όπως ειπώθηκε από κυβερνητικό στέλεχος αλλά αποτελεί ένα ακόμη δείγμα ότι έχει προ πολλού εξαντληθεί η

ΗΠΑ: Μια 53χρονη κέρδισε τα 758,7 εκατ. δολάρια!



Η Μέιβις Βάντζικ από την Μασαχουσέτη κέρδισε το τζακπότ στο Powerball των ΗΠΑ και έχει να λαμβάνει το αστρονομικό ποσό των 758,7 εκατομμυρίων δολαρίων που αποτελεί ρεκόρ για έναν και μοναδικό νικητή στην ιστορία της συγκεκριμένης λοταρίας.
Η νικητήτρια του μεγαλύτερου τζάκποτ της ιστορίας της Βόρειας Αμερικής -758,7 εκατομμύρια δολάρια- δεν έχασε χρόνο και με το που ανακοινώθηκαν τα νούμερα πήγε να παραλάβει την επιταγή της. Η Μέιβις Βάντζικ, 53 ετών, αγόρασε το εισιτήριο σε ένα

Μήνυμα της δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017



Η δημοσιοποίηση  από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του πίνακα των επιτυχόντων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων φέρνει στο προσκήνιο νέους πρωταγωνιστές.
Είναι τα παιδιά μας που κατάφεραν μέσα από την κοπιώδη και συστηματική, μαθητική προσπάθεια να πετύχουν στις εξετάσεις και γίνουν, πλέον, οι πρωτοετείς φοιτητές των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από την Εφορία με εμπορική αξία ακινήτων



Μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα) οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, που έχουν κατασχεθεί από την Εφορία, για ανεξόφλητα χρέη φορολογουμένων.Οι πλειστηριασμοί ακινήτων γίνονται – μέχρι τώρα- στην αντικειμενική αξία του ακινήτου, κάτι που συχνά οδηγεί σε διαδικασία (πλειστηριασμού) χωρίς αποτέλεσμα αφού οι εμπορικές αξίες των ακινήτων έχουν μειωθεί σημαντικά τα χρόνια της κρίσης και οι αντικειμενικές αξίες δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική αγορά του real

Γιάννης Σηφάκης: 10.000 τόνοι ροδάκινα επιπλέον για την επισιτιστική βοήθεια με απόφαση της Κομισιόν



Επιτυχία της κυβέρνησης και του αγώνα των αγροτών Πέλλας και Ημαθίας
Συνεχίζουμε την διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης των παραγωγών
Σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης της χώρας και του ενωμένου αγώνα των αγροτών η σημερινή απόφαση της Κομισιόν για σημαντική ενίσχυση των ποσοτήτων επισιτιστικής βοήθειας κατά 10000 τόνους στα ροδάκινα προς 26,90  λεπτά το κιλό καθαρά στον παραγωγό ( εκτός των εξόδων συσκευασίας και μεταφοράς).

Ποιοι κερδίζουν εκπτώσεις και απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ



Μείωση 50% ή και πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μπορούν να προσδοκούν φέτος περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και τις δηλώσεις Ε9.
Όσοι είχαν λάβει πέρυσι απαλλαγές και εκπτώσεις αλλά και όσοι φορολογούμενοι είδαν το

Δήμαρχος Βενετίας: «Όποιος φωνάζει στην πόλη μου Αλλάχ Άκμπαρ, θα πυροβολείται»



Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του δημάρχου Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, να δώσει εντολή στους αστυνομικούς της πόλης του να πυροβολούν οποιονδήποτε φωνάξει τη φράση «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).
«Σε αντίθεση με τη Βαρκελώνη, εμείς έχουμε παντού φρουρά. Εάν κάποιος τρέχει φωνάζοντας Allahu Akbar στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα τον πυροβολήσουμε»,

Πανελλαδικές 2017: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα για τους μαθητές



Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 74.511 υποψήφιοι…
Βάσεις δύο ταχυτήτων είναι οι φετινές βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με την ανάλυση στοιχείων σε κάποια τμήματα όπως τα Παιδαγωγικά έχουμε θεαματική άνοδο  ενώ σε κάποια άλλα είδαμε «βουτιά» στις βάσεις, όπως  στο τμήμα

Τίτλοι τέλους για το "Ποτάμι" .Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποψήφιος στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς.



Ευρεία σύσκεψη έγινε στα γραφεία του Ποταμιού, το απόγευμα της Πέμπτης, στην οποίοι συμμετείχαν βουλευτές και άλλα στελέχη του Κινήματος κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι διεργασίες για την συγκρότηση νέου ενιαίου κομματικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής του Ποταμιού φάνηκε έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα και να διεκδικήσει κι αυτός την ηγεσία του νέου φορέα.

Πληρωμή φόρων με κάρτα απευθείας μέσω Taxisnet



«Πρεμιέρα» το Σεπτέμβριο κάνει η πληρωμή φόρων με πλαστικό χρήμα απευθείας μέσω του Taxisnet.Η αρχή θα γίνει με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι δεν θα  χρειάζεται να μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσω του e-banking κάθε τράπεζας για να εξοφλούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων

Τέλος στις πρόωρες συντάξεις δημοσίου πριν τα 62 έτη.



Οριστικό τέλος στις πρόωρες συντάξεις του Δημοσίου πριν τα 62 έτη βάζει η κυβέρνηση.
Αυτό θα γίνει με διάταξη που θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας λίγο μετά την ΔΕΘ.
Η νέα νομοθετική παρέμβαση Αχτσιόγλου, τροποποιεί το νόμο 4336/2015 και θα προβλέπει ότι οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται με μειωμένο όριο ηλικίας δεν θα παίρνουν σύνταξη αν η διαφορά από το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι μεγαλύτερη από πέντε χρόνια.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 25/8





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου


 


Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Πρώτη των πρώτων στη Δυτική Μακεδονία η Ελευθερία Βλάχου - «Επιασε» την Ιατρική



Γνωρίστε την καλλονή από το Βελβεντό που συγκέντρωσε 19.667 μόρια - Ο Θεός της χάρισε απλόχερα μυαλό και ομορφιά 

Στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης εισάγεται, η πρώτη των πρώτων στη Δυτική Μακεδονία Ελευθερία Βλάχου, απόφοιτη του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης.
Η βαθμολογία της είναι από τις υψηλότερες σε ολόκληρη τη χώρα για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις καθώς συγκέντρωσε 19.667 μόρια.

Λιγούρα για ανθυγιεινές τροφές: Αυτός είναι ο τρόπος να τη νικήσεις



Προσπαθείτε να βρείτε τρόπο να ελέγξετε τις λιγούρες σας; Η στρατηγική να ενδίδετε καταναλώνοντας έστω και μια μικρή ποσότητα από το αγαπημένο σας σνακ, κάθε φορά που το επιθυμείτε, δεν βοηθά καθόλου να μειωθούν οι λιγούρες σας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν 367 άτομα που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος, από τα οποία ζήτησαν να κρατούν ημερολόγιο για να δουν αν οι λιγούρες τους άλλαξαν ανάλογα με

Οι έφηβοι γυρνούν την πλάτη στο Facebook



Κακά αναμένονται φέτος τα μαντάτα για το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως αφού οι αναλυτές προβλέπουν πτώση των χρηστών του αλλά και μια γενιά που αναμένεται να απαρνηθεί το μέσο θεωρώντας το πλέον ξεπερασμένο. Υπό αυτή την οπτική, η Facebook Inc. είναι τυχερή που έχει το Instagram…
Φέτος, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο αναμένεται να καταγράψει πτώση μεταξύ των εφήβων χρηστών των ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη πρόβλεψη του EMarketer.

Το Σεπτέμβριο το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»



Έρχεται εντός του Σεπτεμβρίου το νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον, μέσω του οποίου αναμένεται ότι θα ωφεληθούν 40.000 νοικοκυριά. Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένει η αγορά για να κινηθεί, εισάγει την καινοτομία της κατάθεσης ηλεκτρονικής αίτησης σε ειδική online πλατφόρμα, ενώ ήδη το ΕΤΕΑΝ έχει καλέσει στις τράπεζες σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στη δημιουργία ταμείου δανείων και την προσχώρηση σε συνεργασία με σκοπό την από κοινού επένδυση κεφαλαίων για την παροχή δανείων στα πλαίσια του

Λαθρεμπόριο καυσίμων.Τα "στραβά μάτια" κάνει η κυβέρνηση.



Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους ελέγχους  λαθρεμπορίου καυσίμων, ασκεί η ΝΔ με ανακοίνωσή της.Σε αυτή τονίζεται ότι χάνονται εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από τον μη έλεγχο της λαθρεμπορίας καυσίμων και κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν εφαρμόζει νόμους που έχουν ψηφιστεί από το 2012. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση του Ποταμιού όπου αναφέρει πως» η πάταξη των λαθρεμπόρων είναι δύσκολο σπορ για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Βάσεις 2017, η πρώτη ανάλυση: Σε ποιες σχολές εκτοξεύτηκαν, πού έπεσαν



Λίγο πριν τις 10 σήμερα το πρωί μπήκε επιτέλους τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων. Οι Βάσεις ανακοινώθηκαν από το υπουργείο. 
Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη σχολή στην οποία πέρασαν στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:
1.      τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
2.      τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα

Κρυφά τεκμήρια-κόφτες σε επιδόματα φτωχών του ΟΓΑ



Κρυφά τεκμήρια-κόφτες για τα επιδόματα των φτωχών αποκαλύπτονται πίσω από τις χιλιάδες απορριπτικές αποφάσεις που βγάζει ο ΟΓΑ σε όσους άνω των 67 ετών με πενιχρά εισοδήματα υποβάλλουν αίτηση για να πάρουν το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων το οποίο ανέρχεται ως 360 ευρώ το μήνα.Στα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος υπολογίζονται και τα τεκμήρια διαβίωσης με αποτέλεσμα χιλιάδες ανασφάλιστοι άνω των 67 ετών να μην μπορούν να πάρουν τα 360 ευρώ, στην

2ος Γύρος ARIDEA CUP 2017



Με πολλές ελληνικές νίκες συνεχίστηκαν σήμερα οι αγώνες του Aridea Cup, το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενείται στον Ο.Α. Αριδαίας. Στα προημιτελικά θα συνεχίσουν οι Κωνσταντίνος Ράπτης, Δημοσθένης Ταραμονλής, Βαγγέλης Κυπριώτης, Γιώργος Νουχάκης, Νίκος Μανόπουλος, Δημήτρης Χούμης, Pablo Luis Mπαλάφας, Δήμητρα Παύλου, Μάρθα Μακαντάση, Βάλια Σαμαρά, Αναστασία Παρασκευούδη, Μαρία Γεωργιάδου και Ιωάννα Ζαχαράκη.

11 μετάλλια ο φετινός απολογισμός των αθλητών του ΟΦΚΑ σε διεθνείς και πανελλήνιους αγώνες



   Έπειτα από μια πετυχημένη περσινή αγωνιστική χρονιά, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της 2ης Παγκόσμιας Σχολικής νίκης Λυκείων στον ακοντισμό  από τον Δημήτρη Τσίτσο, ακολούθησε μια ακόμα πιο πετυχημένη φετινή χρονιά με την κατάκτηση από τους αθλητές του ΟΦΚΑ 11 συνολικά μεταλλίων σε διεθνείς και πανελλήνιους αγώνες!

Έκθεση Eurobank: Γιατί η Ελλάδα παραμένει στα μνημόνια επί οκτώ χρόνια



Πολιτική σταθερότητα, αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους δανειστές της χώρας και ταυτόχρονη εφαρμογή ενός εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με ευρύτερες συναινέσεις είναι σύμφωνα με έκθεση της Eurobank η απάντηση στην ερώτηση τί πρέπει να γίνει για να βγει η χώρα από τα μνημόνια.

Πώς θα πάρουν 1.000 τυχεροί από 1.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο



Αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο θα κερδίζουν ηλεκτρονικούς λαχνούς όσοι έχουν κάνει πληρωμές με πλαστικό χρήμα ή με άλλο ηλεκτρονικό τρόπο.Μέσω της λοταρίας θα γίνονται κληρώσεις και θα δίνονται 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς κάθε μήνα!Όλα θα ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο μόλις υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ΑΑΔΕ.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας εφημερίδας «Δημοκρατία», συνολικά κάθε χρόνο

«Λυσιστράτη» με τους Φιλιππίδη – Μπέζο στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών!



Η ξεχωριστή θεατρική παράσταση της παγκόσμιας κωμωδίας «Λυσιστράτη», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο, τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τη Ναταλία Τσαλίκη, θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Αδιόρθωτοι οι κονσερβοβιομήχανοι προκαλούν τους αγρότες."Δεν έχετε ποιότητα γι'αυτό παίρνουμε τζάμπα τα ροδάκινά σας"



Χωρίς να επιβεβαιώνονται οι ελπίδες της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας για τη βελτίωση της ποιότητας των συμπύρηνων ροδάκινων ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η ποικιλία Άντρος και ακολουθεί η Έβερτ, με την περίοδο να ολοκληρώνεται περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μιλώντας στον «Λαό» ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου τόνισε ότι η μη βελτίωση της ποιότητας ασφαλώς δεν θα σηκώσει και τη τιμή του προϊόντος στον παραγωγό (0,24 ευρώ). Παράλληλα εστίασε και στη μείωση των εργατών στις βιομηχανίες