Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΥΑ Έδεσσας



Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Έδεσσας ανακοινώνεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, στο πλαίσιο του νόμου υπ’ αριθμ. 4483/2017, γνωστού και ως πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ.
Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση, με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:

Ανακοινώσεις της Ακαδημίας Μπάσκετ του Εδεσσαϊκού B.C.



Κλήση για προπόνηση αγοριών της  Ακαδημίας Μπάσκετ του Εδεσσαϊκού Β.C.
Η Ακαδημία μπάσκετ του Εδεσσαϊκού Β.C., καλεί παλιούς και νέους αθλητές για προπονήσεις και γνωριμία με το προπονητικό team της Ακαδημίας. Οι προπονήσεις θα γίνουν στο γήπεδο του ΕΠΑΛ τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Πανήγυρις Αγίου Νεκταρίου στην Έδεσσα



Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει ο ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης επι τη εορτή της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/9
18.30 Πανηγυρικός Εσπερινός

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας



Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους/ες ότι οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας θα γίνονται

ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 8 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ 2017 (ΩΡΕΣ 19:00 έως 22:00)


-  ΜΗ  ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ !!!!-

Πιθανή ύπαρξη νερού σε 4 από τις 7 «αδελφές» της Γης



Μεγάλες ποσότητες νερού είναι πιθανό να φιλοξενούν τέσσερις από τους εφτά μυστηριώδεις πλανήτες που περιφέρονται γύρω από τον σχετικά κοντινό αστέρα [Trappist-1], 39 έτη φωτός μακριά από το ηλιακό μας σύστημα.

Μεγάλες ποσότητες νερού είναι πιθανό να φιλοξενούν τέσσερις από τους εφτά μυστηριώδεις πλανήτες που περιφέρονται γύρω από τον σχετικά κοντινό αστέρα [Trappist-1], 39 έτη φωτός μακριά από το ηλιακό μας σύστημα.

Απάντηση Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στον Μιχάλη Καραγιάννη



Τελικά, το βήμα που πρόσφερε η ηλεκτρονική εφημερίδα KARATZOVA ,την Τρίτη 29 Αυγούστου 2019, αποδείχθηκε μάλλον αρκετά υψηλό για της χαμηλής προσδοκίας κι ενδιαφέροντος συνέντευξη του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σκύδρας Μιχάλη Καραγιάννη.
Ωστόσο, επειδή αναφέρεται και θίγει με παραπλανητικό τρόπο ζητήματα που αφορούν το Δήμο Σκύδρας και τη Δημοτική Αρχή, εκ των πραγμάτων, πρέπει να τοποθετηθώ και ν΄απαντήσω.

Παράταση εγγραφών στο ΔΙΕΚ ¨Εδεσσας



Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας παρατείνεται η περίοδος υποβολής αιτήσεων καταρτιζόμενων για τα Δημόσια ΙΕΚ μέχρι τη Δευτέρα 4/9/2017 και ώρα 12:00 π.μ..
Υπενθυμίζουμε πως οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://diek.it.minedu.gov.gr  και το μόνο που χρειάζεται είναι ο αριθμός ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ο βαθμός απολυτηρίου. Οι ειδικότητες που μπορείτε να επιλέξετε στο ΔΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ είναι:

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για το Σεπτέμβριο 2017



Οι βιβλιοπροτάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας για το μήνα Σεπτέμβριο είναι οι εξής:    

Η Μέρκελ άστραψε κατά Ερντογάν: Αναθεωρούμε τις σχέσεις με την Τουρκία



Δριμεία κριτική στην Τουρκία άσκησε από τη Νυρεμβέργη όπου βρίσκεται, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ με αφορμή τη σύλληψη δύο Γερμανών πολιτών.

Το Βερολίνο θα πρέπει να αντιδράσει είπε με αποφασιστικότητα και ενδεχομένως να αναθεωρήσει τις σχέσεις του με την Άγκυρα. «Πρέπει να αντιδράσουμε αποφασιστικά» είπε σε μια ομιλία της ενώπιον επιχειρηματιών. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πρόσθεσε, «ίσως είναι αναγκαίο να ξανασκεφτούμε τις σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία».

Εγκαίνια Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών




Από 1/9 ανάληψη έως 1.800 ευρώ κατ΄ ανώτατο όριο, με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα



Σε ισχύ τίθενται από 1/9, διατάξεις για τις αναλήψεις μετρητών στο πλαίσιο των capital controls, που είχαν ανακοινωθεί σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τις αρχές Αυγούστου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, από σήμερα μεταξύ άλλων ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ κατ΄ ανώτατο όριο, με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα.

Γιάννης Σηφάκης : Aνακατασκευή δύο γηπέδων τένις της Σκύδρας προϋπολογισμού 58.018,16€



Ο τίτλος  του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΡΙΛΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ» προϋπολογιζόμενου  ποσού  58.018,16 €
Σε συνέχεια των αθλητικών έργων που εντάχθηκαν στο ΠΔΕ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  στο Δήμο Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας, ένα ακόμη έργο, η ανακατασκευή δύο γηπέδων τένις στη Σκύδρα εντάσσεται στο ΠΔΕ.

Οργή Ιερώνυμου για τη Συριζαία που πέταξε την εικόνα- Γαβρόγλου: Το ψάχναμε



Με καθυστέρηση σχεδόν μιας εβδομάδας το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ερευνά την υπόθεση στον ΕΟΠΠΕΠ- Είχε προηγηθεί η εντολή για εισαγγελική έρευνα και επιστολή του προκαθημένου της ελλαδικής Εκκλησίας στον υπουργό Παιδείας

 Με καθυστέρηση σχεδόν μιας εβδομάδας αντέδρασε το υπουργείο Παιδείας στην αποκάλυψη του Πρώτου ΘΕΜΑτος για τη Συριζαία που πέταξε στα σκουπίδια την εικόνα της Παναγίας.

Δρόμος Θυσίας 2017 – 6ος Ημιμαραθώνιος Πέλλας - Δηλώσεις συμμετοχής



Ο Δρόμος Θυσίας 2017 – 6ος  ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΕΛΛΑΣ/PELLA HALF MARATHON,  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ώρα 9.00 πμ. Ο Δρόμος Θυσίας, στην μνήμη των εκτελεσθέντων Γιαννιτσωτών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 14 Σεπτεμβρίου 1944, έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται από τον δήμο Πέλλας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Α.Σ.Α.Ε.Δ.,  σε συνεργασία  με την ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ  Πέλλας- Κιλκίς και με την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών.

Ανοδο 0,5% του ΑΕΠ και το β' τρίμηνο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ



Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους που επίσης ήταν θετικό, ενώ αυξήθηκε 0,8% σε ετήσια βάση. Στο εξάμηνο η αύξηση του ΑΕΠ είναι 0,6%.

Το γεγονός αυτό φέρνει πιό κοντά την εκτίμηση ότι το 2017 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 1,7% όπως προβλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος με δεδομένο ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους - δηλαδή τους καλοκαιρινούς μήνες - λόγω της μεγάλης ανόδου του τουρισμού η αύξηση του ΑΕΠ θα υπερβεί ακόμη και το 3%.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 2/9



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Θερινός Κινηματογράφος Έδεσσας “Ο Άνθρωπος που Γνώριζε Πολλά”



Ο Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της  ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ., την Δευτέρα  4 και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου   2017 και ώρα 21:15, στον χώρο του θερινού σινεμά (περιοχή Μύλοι, πάρκο Καταρρακτών) του Δήμου Έδεσσας θα προβάλλει την ταινία:

Ο Ανθρωπος που Γνώριζε Πολλά (1956)

Γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ αφαίρεσε τους σταυρούς από τις εκκλησίες της Σαντορίνης!



Το θέμα κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και έχει προκαλέσει πολλά σχόλια.
Όπως δημοσιεύει το RTL info, το θέμα αποκαλύφθηκε όταν ένας καταναλωτής από το Βέλγιο, επισκέφθηκε ένα υποκατάστημα των Lidl, για να ψωνίσει. Εκεί, διαπίστωσε έκπληκτος ότι στις φωτογραφίες της Σαντορίνης που ήταν πάνω σε συσκευασίες ελληνικών προϊόντων, δεν υπήρχαν στις εκκλησίες… σταυροί! Για την ακρίβεια, κάποιος είχε φροντίσει να σβήσει τους σταυρούς με photoshop!

Εκδηλώσεις από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εδέσσης και Αλμωπίας ενόψει ΔΕΘ



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΔΕΘ η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα θα πραγματοποιήσει πολλαπλές δράσεις.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας καλεί όλα τα μέλη του, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους  στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο και την πορεία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

Τρανταχτές υποθέσεις από το πάρτι της φοροδιαφυγής αποκάλυψε η ΑΑΔΕ



Αφορούν χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων- Δημοσιογράφος απέκρυψε εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ και διοργανωτής γάμων απέκρυψε έσοδα 1,3 εκατ. ευρώ - Εταιρείες δεν απέδιδαν ΦΠΑ ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ 
Δεκαέξι  μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που ερευνούν οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της ΑΑΔΕ ήρθαν στο φως από τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα. 

Έναρξη Ακαδημιών Μπάσκετ του Εδεσσαϊκού Β.C.



Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Β.C. ανακοινώνει ότι, η επίσημη έναρξη των Ακαδημιών μπάσκετ αγοριών και κοριτσιών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του γηπέδου ποδοσφαίρου. Στο γήπεδο θα βρίσκονται η διοίκηση και οι προπονητές του συλλόγου, για να συνομιλήσουν και να ενημερώσουν τους γονείς και τα παιδιά για την νέα προσπάθεια που ξεκινάει.

Οι επιτυχόντες/σες από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας στα ΑΕΙ & ΤΕΙ



Αυτές τις μαθήτριες δεν θα τις συγχαρεί κανένα φροντιστήριο, γιατί απλά διαβάσανε μόνες τους, φοίτησαν στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας-ξεπερνώντας τις δυσκολίες της οικογένειας , της εργασίας& της ηλικίας-και τα κατάφεραν να υλοποιήσουν «όνειρο ζωής»

Οικογενειακό δράμα στην Αθήνα.Προσπάθησε να στραγγαλίσει την κόρη του για ένα μήνυμα



Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το οικογενειακό δράμα της Πετρούπολης, όπου μία 17χρονη φέρεται να δέχθηκε άγρια επίθεση από την πατέρα της, πριν εκείνος βάλει φωτιά στο ίδιο τους το σπίτι.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι αφορμή για την άγρια επίθεση στάθηκε ένα μήνυμα στο κινητό της κοπέλας προς τη μητέρα της και στο οποίο της έλεγε να μην επιστρέψει στο σπίτι, καθώς ο 55χρονος δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά. 

Γιάννης Σηφάκης: Συνεχή προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που ταλανίζει αγρότες του συνεταιρισμού «ΑΘΗΝΑ»



Συνεχείς επαφές με Υπουργείο Οικονομικών και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
Προετοιμάζεται κοινή ερώτηση στη Βουλή των κυβερνητικών βουλευτών της Πέλλας
Το πρόβλημα 1000 αγροτών της Πέλλας με τον συνεταιρισμό «ΑΘΗΝΑ» βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του βουλευτή.

"Έθαψαν" πάλι την Αμφίπολη.Δεν εντάχθηκε το έργο στο ΕΣΠΑ.



Με τη φράση «υπήρξε έλλειμμα συνεννόησης ανάμεσα στις υπηρεσίες», η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επιχείρησε να δικαιολογήσει το φιάσκο της απόρριψης του φακέλου ένταξης της Αμφίπολης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 από την ειδική υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Αραμπατζή, η κυρία Κονιορδου είπε με νόημα:

Επίδειξη θράσους από την Έφη."Οι μισθοί μειώθηκαν μόνο 11 ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ!!!"



Παίζει με τον πόνο και τα νεύρα των Ελλήνων η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου που στην προσπάθειά της να δικαιολογηθεί για τις μειώσεις μισθών, ισχυρίστηκε ότι ο κατώτατος μισός επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε μόνο κατά… 11 ευρώ.«Ο κατώτατος μισθός μερικής απασχόλησης τον Νοέμβριο του 2011 ήταν 600 ευρώ. Το Δεκέμβριο του 2014 έπεσε στα 400. Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε όντως κατά 11 ευρώ. Όμως, ποιος διέλυσε τους μισθούς; Εσείς το κάνατε», ρίχθνοντας ευθύνες στην αντιπολίτευση που

Επιχειρηματίας πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ για το "Χαμόγελο"



Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Νικολούζος προσέφερε το ποσό των 70.335,24 ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, που καλείται να πληρώσει φέτος η οργάνωση.
 Την είδηση ανακοίνωσε η οργάνωση, που εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον κ. Νικολούζο, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Art Maisons στη Σαντορίνη, «για την ευαισθησία του και την τεράστια προσφορά του».

Οι Αλβανοί αρπάζουν τις περιουσίες Ελλήνων της Χειμάρρας.Αδράνεια από την ελληνική κυβέρνηση.



Απογοητευμένοι είναι οι ομογενείς στην Χειμάρρα της Αλβανίας από την συμπεριφορά των αρχών. «Υπάρχει δημοκρατία; Δεν υπάρχει πουθενά; Και μας χτυπούν και σήμερα μας χτυπήσανε. Παλεύει ο Δαυίδ με τον Γολιάθ. Μας προπηλακίζουν, μας τρομοκρατούν, καλούν τον κόσμο στα αστυνομικά τμήματα και τους απειλούν», δηλώνει ένας άλλος.
Ομογενείς της Χειμάρρας συγκεντρώθηκαν και φώναζαν συνθήματα κατά του δημάρχου, ενώ κατευθύνθηκαν και προς το δημαρχείο, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές

Ότι να'ναι από Γαβρόγλου:Προαιρετικές οι πανελλαδικές εξετάσεις του Ιανουαρίου



«Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, “εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο”, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.Την «τρικυμία» που επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας όσον αφορά την τύχη των πανελλαδικών εξετάσεων με το σχέδιο Φρανκεστάιν που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες επιβεβαίωσε ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου 2017 της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



Αναδρομική μείωση σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων μέσω νέας εισφοράς



H νέα μηνιαίας εισφοράς 4,5% που προβλέπει το νομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, οδηγεί αναπότρεπτα σε αναδρομική μείωση των καθαρών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς από 4 έως 8 ευρώ το μήνα πρόκειται να χάσουν οι μόνιμοι υπάλληλοι μέσω  Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).
Η εισφορά αυτή θα ισχύσει από 1/1/2017, οπότε οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δεχθούν αναδρομική μείωση στις καθαρές αποδοχές τους. Στη διάταξη του νομοσχεδίου δεν

Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας που δίνει ο ΟΑΕΔ



Αλλαγές έρχονται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή χθες το βράδυ στο επίδομα ανεργίας που δίνει ο ΟΑΕΔ.Οι αλλαγές αφορούν τόσο τους δικαιούχους του επιδόματος όσο και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.Το επίδομα ανεργίας θα καταβάλλεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα, εφόσον ο εργαζόμενος θεωρήσει ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων του ισοδυναμεί με απόλυση. Σε περίπτωση βλαπτικής μεταβολής, μονομερώς από τον εργοδότη, ο

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 1/9


 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου


 


Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τζόκερ κλήρωση ΟΠΑΠ 1840: Νέο τζακ ποτ!



H κλήρωση Τζόκερ ΟΠΑΠ, σήμερα Πέμπτη 31-08-2017 (αριθμός κλήρωσης 1840), μοίραζε περισσότερα από 3.700.000 ευρώ στους νικητές της πρώτης κατηγορίας. Οι τυχεροί αριθμοί στην σημερινή κλήρωση Τζόκερ (1840) ήταν οι εξής: 1, 12, 15, 27, 28, και Τζόκερ ο αριθμός 1.
Κανείς, ωστόσο, δεν μάντεψε σωστά και ένα ακόμη τζακ ποτ ήταν γεγονός! Αυτό σημαίνει ότι στην επόμενη κλήρωση το δέλεαρ θα είναι φυσικά μεγαλύτερο!