Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Επτά συμβουλές για υγιή εγκέφαλο έως τα γεράματα



Επτά βήματα για έναν υγιή εγκέφαλο από την παιδική ηλικία έως τα γηρατιά συστήνουν με νέα οδηγία τους οι Αμερικανοί ειδικοί.
Όπως επισημαίνει η American Heart Association/American Stroke Association, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της "Stroke" (Εγκεφαλικό), αυτό το απλό πρόγραμμα (με την ονομασία «Life's Simple 7») ωφελεί σημαντικά τον εγκέφαλο όσο και το υπόλοιπο σώμα, μειώνοντας τον κίνδυνο για άνοια, καθώς κανείς γερνάει.

Βιβλία που θα προετοιμάσουν το παιδί για την πρώτη μέρα στο σχολείο



Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ένα σημαντικό γεγονός για τα παιδιά, αλλά και τους γονείς. Η πρώτη μέρα στο σχολείο συνήθως συνοδεύεται από έντονα συναισθήματα για τους μικρούς μαθητές.Εκτός από την προσμονή και τη χαρά, πολλές φορές κυριαρχεί το άγχος και ο φόβος που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, όπως ξέσπασμα σε κλάματα, εκρήξεις θυμού, σωματικά ενοχλήματα ή και άρνηση του παιδιού να πάει στο σχολείο.Η παιδική βιβλιογραφία είναι πλούσια σε «βοηθήματα», πανέμορφα παραμυθάκια

Έρχονται αλλαγές στη θητεία;



Ένα πάγιο αίτημα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση είναι η περαιτέρω μείωση της στρατιωτικής θητείας. Το πάγιο αίτημα αυτό αναφέρεται και στην πρόσφατη Απόφαση του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (σελίδα 34 παράγραφός δ).Όπως αναφέρει το armynow.net, παρά περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις τόσο του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου όσο και του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκονται κοντά στον πρωθυπουργό, έχουν άλλη άποψη.

ΗΠΑ: 5.6 εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να εκκενώσουν τη Φλόριντα λόγω του κυκλώνα Ίρμα



Οι αρχές καλούν περισσότερους από 5,6 εκατομμύρια πολίτες να εκκενώσουν τη Φλόριντα, καθώς πλησιάζει ο κυκλώνας Ίρμα, ο οποίος ενισχύθηκε και πάλι, φθάνοντας στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.
Αφού άφησε πίσω του τουλάχιστον 19 νεκρούς στο πέρασμά του από την Καραϊβική, ο καταστροφικός κυκλώνας έπληξε την Κούβα στις 06:00 (ώρα Ελλάδος) και κατευθύνεται προς την Φλόριντα. Τα ξημερώματα το μάτι του κυκλώνα βρισκόταν περίπου 480 χλμ.

Έρχεται το μεγάλο «ψαλίδι» στις συντάξεις - Οι επτά οδυνηρές ανατροπές



Περικοπές έως και 70% στις συντάξεις φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου, ενώ την ίδια ώρα προς εξαφάνιση οδεύει το ΕΚΑΣ και πέφτει μαχαίρι στις προσωπικές διαφορές των συνταξιούχων.Έτσι λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων, ύστερα από πολυάριθμους γύρους περικοπών – από την άνοιξη του 2010 έως και σήμερα –, βρίσκεται και επίσημα κάτω από τα όρια της φτώχειας, παρότι η κυβέρνηση λέει ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο (στις 29.8.2017) φέρνει βελτιωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, καθώς

Αλλάζει σήμερα ο καιρός.Καταιγίδες στην Πέλλα.



Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός σήμερα, με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια.Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά και πιθανώς στην κεντρική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο:

Tραγικό.Τουλάχιστον 500 Έλληνες αυτοκτονούν ετησίως



Σταθερά αυξανόμενος εμφανίζεται ο αριθμός των αυτοχείρων στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και σύμφωνα με την αποτύπωση των επικαίρων τάσεων που διεξάγει το Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν ετησίως.
 Αυτό σημαίνει ότι αφήνουν πίσω τους τουλάχιστον 2.500 πενθούντες, καθώς σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, για κάθε μία αυτοκτονία μένουν πίσω τουλάχιστον 5-10 άτομα που

«Καπέλο» 80% στον ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα



Με λάθος τρόπο, που έχει στοιχίσει άδικες επιπλέον χρεώσεις φορολογικών οφειλών σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, υπολογίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα οικόπεδα στα οποία υπάρχουν κτίσματα που δεν έχουν εξαντλήσει το συντελεστή δόμησης.
Το λάθος εντοπίστηκε πέρυσι και γνωστοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και στην τότε Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά μέχρι σήμερα δεν

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με εκπροσώπους της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.



Συνδικαλιστές - Εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους  Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού υποδέχθηκε στο γραφείο της, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου.
Η συζήτηση που ακολούθησε κάλυψε επίκαιρα θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση, όπως την καθαριότητα, την αξιολόγηση, την κινητικότητα των υπαλλήλων κ. α.

Δήλωση «βόμβα» του προέδρου της Ουκρανίας: Η Ρωσία ετοιμάζεται για παγκόσμιο πόλεμο



Το φάσμα μίας παγκόσμιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έθιξε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Μόσχα ετοιμάζει τις δυνάμεις της για μεγάλο πόλεμο με τη Δύση στην Ανατολική Ευρώπη», αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα από τις ρωσικές δυνάμεις, ως αντιστάθμισμα σε εκείνες του ΝΑΤΟ τους προηγούμενους μήνες στην περιοχή.

Κέντρο Ξένων Γλωσσών από τα Γιαννιτσά στη δράση "Your Thoughts On Greece" (βίντεο)



Your Thoughts On Greece: μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με στόχο να εδραιώσει το βιωματικό τρόπο εκμάθησης της ξένης γλώσσας
Τι είναι η δράση (project) "Your Thoughts On Greece" ;
  • Είναι μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με στόχο να εδραιώσει το βιωματικό τρόπο εκμάθησης της ξένης γλώσσας.
  • Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την καθομιλουμένη ξένη γλώσσα, αυτή των τουριστών, είτε είναι η μητρική τους είτε όχι.

Οι καθηγητές του ΑΠΘ ζητούν την επέμβαση της αστυνομίας για τα ναρκωτικά



Την παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας «αποκλειστικά και μόνο προς αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών» σε υπαίθριους χώρους της πανεπιστημιούπολης ζητά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να δοθούν κατευθύνσεις από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών για την αντιμετώπιση της διακίνησης

Έναρξη μαθημάτων της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως



Άρχισαν οι εγγραφές στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το νέο διδακτικό έτος 2017-18.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Κράτος και διαθέτει τμήματα διδασκαλίας σε όλη την Ιερά Μητρόπολη (Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία, Σκύδρα, Κρ. Βρύση, Ν. Μυλότοπος κ.λπ.).

Η οφειλή του ΕΝΦΙΑ μπλοκάρει την έκδοση φορολογικής ενημερότητας



Η βεβαίωση του φόρου εισοδήματος και τώρα του ΕΝΦΙΑ «μπλοκάρει» τους φορολογούμενους που θέλουν να πάρουν φορολογική ενημερότητα.Όσοι έχουν βεβαιωμένες οφειλές ακόμη και εάν δεν έχουν γίνει ληξιπρόθεσμες θα πρέπει να περάσουν από την εφορία τους για να πάρουν τη φορολογική ενημερότητα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν για είσπραξη χρημάτων ή μεταβίβαση ακινήτων.
Παρ’ ότι η έκδοση ενημερότητας, αν δεν υφίστανται χρέη είναι μια απλή υπόθεση ολίγων κλικ στον υπολογιστή, όταν έχει μεσολαβήσει η βεβαίωση φόρων εισοδήματος ή και του

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 9/9



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 9 Σεπτεμβρίου


 


Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αύριο 8/9 ο αγώνας κυπέλλου Αλμωπός Αριδαίας και Ηρακλή Γαρεφείου


Υπενθύμιση ανακοίνωσης για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Σκύδρας



Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος ο Δήμος Σκύδρας υπενθυμίσει τα παρακάτω:
Στο πλαίσιο του Ν.4483/2017(ΦΕΚ107/31-7-2017 τ. Α΄) «Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. - Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α α΄ Βαθμού» και με βάση το άρθρο 52 του συγκεκριμένου Νόμου δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών πολιτών προς το Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα οι οποίες έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και 2 (δύο) μήνες από την έναρξη ισχύος του Νόμου.

Συνάντηση διευθυντών σχολικών μονάδων Δήμου Έδεσσας



Την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αντικείμενο τη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση των σχολικών μονάδων.
Η προηγούμενη σύσκεψη διευθυντών και προϊσταμένων είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο με αντικείμενο τις τεχνικές εργασίες και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες, που ήδη πραγματοποιήθηκαν για τη συντήρηση των υποδομών και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων,

Aλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης ξεχωρίζουν τους «γκέι» από τους «στρέιτ»



Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης γίνονται όλο και πιο ικανά στο «διάβασμα» των προσώπων, όπως δείχνουν δύο νέοι αλγόριθμοι υπολογιστών. Ο ένας μπορεί να ξεχωρίσει τους ομοφυλόφιλους (γκέι) από τους ετεροφυλόφιλους (στρέιτ) αναλύοντας μόνο τα πρόσωπα σε μια φωτογραφία. Ο άλλος μπορεί να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο ακόμη κι αν αυτό φοράει μάσκα.
Το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου

Τα δημητριακά μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο



Η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ τα χοτ-ντογκ, το μπέϊκον και τα άλλα κατεργασμένα κόκκινα κρέατα τον αυξάνουν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.
Όσοι τρώνε περίπου τρεις μερίδες (90 γραμμάρια) δημητριακών ολικής αλέσεως τη μέρα, έχουν κατά μέσο όρο 17% μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες οι τροφές που περιέχουν φυτικές

Μακρόν.Μας χάιδεψε τ'αυτιά και μεις χαρήκαμε.



Εκτιμώ το γεγονός ότι ο κ. Μακρόν καταφτάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από μια κουστωδία γάλλων επιχειρηματιών. Θα το εκτιμούσα περισσότερο αν οι κύριοι αυτοί έδειχναν ενδιαφέρον όχι μόνο για επιχειρήσεις και δημόσια περιουσία που πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης αλλά και για επενδύσεις που δεν σχετίζονται με αναγκαστικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας…

Γιάννης Σηφάκης : Θα αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί για τις βροχοπτώσεις



Θα αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί για τις βροχοπτώσεις με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου που ανακοινώθηκε σήμερα σε σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς στην ΔΕΘ. Αποδέχθηκε πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής στις ώριμες ποικιλίες και για επιτραπέζια και για συμπύρηνα. Θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για δηλώσεις και αποζημιώσεις. Τις επόμενες ημέρες θα διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για το πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Liberation σε Βερολίνο: Επιστρέψτε τα κέρδη από τα δάνεια στην Ελλάδα



Τα επωφελή αποτελέσματα που είχε το ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού για τον γερμανικό προϋπολογισμό, επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation.Μάλιστα, ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού των Γερμανών Πρασίνων Σβεν –Κρίστιαν Κίντλερ τονίζει πως «τα κέρδη πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα».«Αυτά τα κέρδη πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα. Μπορεί μεν να είναι νόμιμο να ωφελείται οικονομικά η Γερμανία από την ελληνική κρίση, αλλά αυτό δεν είναι νόμιμο από ηθική

Ενημέρωση στους ροδακινοπαραγωγούς για αποζημιώσεις και ενισχύσεις



Με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων και την υπό σύσταση Διεπαγγελματική Ακτινιδίων συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη και των επαφών που είχε με τους παραγωγικούς φορείς του αγροτικού τομέα.

Στην ενημέρωση που έκανε στους εκπροσώπους της Διεπαγγελματικής πυρηνοκάρπων (ροδάκινα – νεκταρίνια κ.λπ.) ο κ. Αποστόλου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Συνωστισμός υποψηφίων στην Κεντροαριστερά.Κλείνουν με Φώφη σήμερα.



Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δηλώσεων υποψηφιότητας ξεκινά και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 5ης και της 12ης Νοεμβρίου.Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί σήμερα στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου, που προΐσταται της επιτροπής που συντονίζει την εκλογή, και θα καταθέσει την απόδειξη καταβολής των δύο χιλιάδων ευρώ και πιθανότατα τις υπογραφές υποστήριξης που καθιστούν έγκυρη την

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών την Παρασκευή 8/9 στις εκδηλώσεις της Εμποροπανήγυρης



Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών συμμετέχει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.30 στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Πολύμορφης Έκφρασης που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου μας με Πολιτιστικούς Συλλόγους στα πλαίσια της Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών, στο Ανοικτό Θέατρο της πόλης μας.
Σας περιμένουμε.

Περιοδεία και πολιτική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα



Περιοδεία και Πολιτική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα
Στα πλαίσια της επίσκεψης και ομιλίας του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για την
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017,
περιοδεία κλιμακίου βουλευτών αποτελούμενο από την
κα Φωτεινή Αραμπατζή, Βουλευτή Σερρών και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,

Ο ΕΝΦΙΑ «εξανεμίζει» τις επιστροφές φόρων – Ξεκίνησαν αυτόματοι συμψηφισμοί



Τους αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, που εκκρεμούν προς πληρωμή από πέρυσι και φέτος, με τα ποσά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), τα οποία οφείλουν να καταβάλουν στο Δημόσιο οι δικαιούχοι των επιστροφών, ξεκίνησε από αυτή την εβδομάδα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι συμψηφισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου για περίπου 600.000 φορολογούμενους-δικαιούχους επιστροφών.

Συνάντηση Δημάρχου Σκύδρας Κ.Ιγνατιάδου με τον Προϊστάμενο Δ/νης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Θωμά Μπαχαράκη



Τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, που πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του, και την  Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ίδιας Διεύθυνσης Αντωνία Πολυξενίδου υποδέχθηκε, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, στο γραφείο της, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με τους αιρετούς συνεργάτες της: τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Μιχάλη Μέγα, τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας Μιχάλη Λαουντό και τον Δημοτικό Σύμβουλο Χαράλαμπο Γεραντίδη.

Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα αυξημένα κρούσματα ιλαράς



Τον προβληματισμό του για την αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς στη χώρα μας, εκφράζει το ΚΕΕΛΠΝΟ. 
Όπως επισημαίνει, «ενώ κατά τα προηγούμενα έτη στην Ελλάδα καταγραφόταν πολύ μικρός αριθμός σποραδικών περιστατικών ιλαράς (περίπου ένα κρούσμα ετησίως την τελευταία 3ετία), κατά το τελευταίο 4μηνο έχουν καταγραφεί 100 περιστατικά (έως 3/9/17) και ο κίνδυνος επέκτασης της νόσου στη χώρα μας είναι υπαρκτός».

Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών από λογαριασμούς νερού & πρόστιμα στη Δ.Ε.Υ.Α.Πέλλας



Η Οικονομική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Πέλλας ανακοινώνει ότι με το  άρθρο 52 του Ν.4483/2017 δύνανται να ρυθμίζονται οφειλές προς τους  Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών έως και την 30/11/2017.
                                                      Ειδικότερα:
 Οφειλές προς την ΔΕΥΑ Πέλλας δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:

Κουρέλι το νομοσχέδιο της Αχτσιόγλου για τα εργασιακά.Απέσυρε βασικά άρθρα.



Εν μέσω σφοδρών πυρών και βαρύτατων χαρακτηρισμών κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας από την αντιπολίτευση ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
Επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν θετικά μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν ΝΔ και ΧΑ, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι δήλωσαν "παρών".
Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και της ΔΗΣΥ υποστήριξαν πως η κυβέρνηση επιχειρεί για

Πέντε συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε αναλυτικά



Πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα , στις 08.00 η ΠΟΕΔΗΝ ανοίγει τον χορό των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούντα στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το κάλεσμα είναι, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Από εκεί η πορεία θα ξεκινήσει και μέσω των οδών Παπαναστασίου, Λεωφόρου Στρατού, Αγγελάκη, Εγνατία και Αντιγονιδών, θα καταλήξει στην οδό Αγίου Δημητρίου και το ΥΜΑΘ.

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών



Ξεκινούν οι εγγραφές για την φετινή περίοδο στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών για τους παλαιούς και νέους σπουδαστές του, καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης του καλλιτεχνικού προσωπικού του.
Έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, το οποίο εδώ και 38 χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας, ξεκινά και φέτος την λειτουργία του, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μάχης Κυπραίου και στελεχωμένο από έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές.

Αντισυνταγματικές οι περικοπές αποδοχών που έγιναν με το 2ο Μνημόνιο



«Κόκκινη κάρτα» έδειξε το Πρωτοδικείο της Αθήνας στις περικοπές των αποδοχών που έγιναν με το 2ο Μνημόνιο (νόμος 4093/2012) στους γιατρούς του ΕΣΥ και του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).Μάλιστα, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι οφείλονται αναδρομικά μισθολογικές διαφορές από το 2015 οι οποίες εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ για τον κάθε γιατρό που έχει προσφύγει.
Πρόκειται για την πρώτη απόφαση των Πολιτικών Δικαστηρίων που κρίνει

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 8/9


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου




Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.