Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ομιλία στην Έδεσσα με θέμα: «Ὁ ἅγιος Λουκᾶς ὁ Ἱατρός καί ἡ οἰκογένεια»



Τὴ Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου καὶ ὥ­ρα 19.00,
στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ι. Ν. τοῦ Ἁγ. Δημητρίου
θά πραγματοποιηθεῖ ὁμιλία μέ θέμα:
«Ὁ ἅγιος Λουκᾶς ὁ  Ἱατρός καί ἡ οκογένεια»
Ὁμιλητής, π. πόστολος Χατζηδμος, ατρός

Να γιατί δεν πρέπει να «κρατάμε» το φτέρνισμα



Λίγα πράγματα είναι τόσο ανακουφιστικά και ικανοποιητικά όσο ένα καλό φτέρνισμα. Εκτός από αυτό όμως, υπάρχει ακόμα ένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει το συγκρατείτε. Έτσι, πολλοί προτιμούν να κλείνουν τη μύτη τους και να βγάζουν ένα υπόκωφο «ατς», από το να αφεθούν και να προκύψει ένα δυνατό, ξεγυρισμένο «αψψψτσού». Οι περισσότεροι το κάνουν για λόγους τακτ και διακριτικότητας, ειδικά όταν βρίσκονται σε χώρους μαζί με άλλά άτομα, όπως το εργασιακό περιβάλλον, ένα τραπέζι κ.α. 

ΚΕΠ Έδεσσας: Ξεκίνησαν οι υποβολές αιτήσεων για το Επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών



Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Έδεσσας ενημερώνει τους πολίτες των Δημοτικών Ενοτήτων Έδεσσας και Βεγορίτιδας ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών που αφορά τις παρακάτω κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Έδεσσας:

Διαξιφισμοί ΗΠΑ με Ρωσία - Κίνα για τη Βόρεια Κορέα



Η τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, με βεληνεκές από τα μεγαλύτερα στην ιστορία των δοκιμών της μικρής ασιατικής χώρας, έχει διχάσει τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, με τις ΗΠΑ να ανταλλάσσουν αιχμές με τη Ρωσία και την Κίνα.
Το βάρος της απάντησης και της συγκράτησης της Βόρειας Κορέας πρέπει να πέσει στην Κίνα και στη σύμμαχό της, Ρωσία, που διατηρούν σχέσεις με την Πιονγιάνγκ, τόνισε η Ουάσινγκτον.

Ποια επιδόματα κόβονται στην τρίτη αξιολόγηση



Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται από την κυβέρνηση στα επιδόματα τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων που χορηγεί ο ΟΓΑ σε περισσότερους από 800.000 δικαιούχους.Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα επιδόματα αναπηρίας που καταβάλλονται όχι από τα Ταμεία, αλλά από τις διάσπαρτες υπηρεσίες πρόνοιας δήμων και περιφερειών (και που με το νέο νόμο 4488/2017 περνούν και αυτά στη δικαιοδοσία του ΟΓΑ από το 2018).Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος, οι αλλαγές που ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα αναδιατάξουν πλήρως τις παροχές αυτές με

Εξόρμηση της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών



 
  Τα μέλη της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στην ακριτική Ειδομένη του Ν. Κιλκίς, καλεσμένοι από την τοπική κοινότητα του Δήμου Παιονίας, για να συμμετάσχουν  στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει και συμμετείχαν και άλλοι πολιτιστικοί φορείς.

Εκδήλωση με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Επανεκκίνηση Πραγματικής Οικονομίας» διοργανώνει η ΝΟΔΕ Πέλλας



Η ΝΟ.Δ.Ε. Πέλλας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει με την Γραμματεία Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας με θέμα:
Εξωδικαστικός Μηχανισμός
Επανεκκίνηση Πραγματικής Οικονομίας
Προτάσεις Εξόδου από την κρίση
Κεντρικός Ομιλητής: Ιωάννης Ρουκάς, Οικονομολόγος , μέλος Γραμματείας Παραγωγικών Φορέων ΝΔ

Συνάντηση Ομάδας Μαθηματικών Γιαννιτσών την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου



Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς της πόλης των Γιαννιτσών και των γύρω περιοχών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6 μ.μ. στο εργαστήριο πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):

Παραδοσιακό Γλέντι από τον Σύλλογο Στραντζαλιωτών "Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ"


Καυτό τριήμερο με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 38°C. Δείτε θερμοκρασίες στη Πέλλα



Ο καιρός δεν σταματάει να μας εκπλήσσει και ο Σεπτέμβριος μας επιφυλάσσει άλλον έναν καύσωνα, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα.

Πολλοί μιλούν για ένα καυτό τριήμερο από την Κυριακή και μέχρι την Τρίτη, ωστόσο θα έχει και στιγμές δροσιάς κυρίως τις βραδινές ώρες και στα ορεινά.

Έναρξη εγγραφών-προπονήσεων της Ακαδημίας Μπάσκετ του ΓΑΣ «Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών»



Η Ακαδημία Μπάσκετ του ΓΑΣ «Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών» ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών- προπονήσεων για τη νέα αγωνιστική χρονιά 2017- 2018, με τμήματα αθλητών από 6 μέχρι 15 ετών.
Για μια ακόμη χρονιά και μετά από την εμπειρία των 22 χρόνων της Ακαδημίας μας, θα προσφέρουμε στα παιδιά, σε κάθε στάδιο της αθλητικής πορείας τους στο σύλλογό μας:

Επιτάχυνση σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εξωδικαστικό ζητά ο Κερέ



Τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, αλλά και τη βελτίωση του κλίματος της αγοράς για την Ελλάδα, υπογράμμισε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, μετά τη λήξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup στο Τάλιν.
Ο κ. Κερέ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι μειώθηκε το όριο του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 5 δισ. ευρώ. Για τις καταθέσεις σημείωσε πως άρχισαν εσχάτως να ανακάμπτουν αλλά υπάρχει πολύς χώρος για πρόοδο καθώς σήμερα είναι περίπου 35 δισ. ευρώ λιγότερες απ’ ό,τι το 2015.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 16/9



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τρομοκρατική επίθεση η έκρηξη σε τρένο του μετρό του Λονδίνου - 18 τραυματίες



Εξερράγη κουβάς που περιείχε άγνωστη ουσία - Αρκετοί ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να εκκενώσουν τον σταθμό - Η Αλ Κάιντα είχε απειλήσει με επιθέσεις σε τρένα
Μικρής έντασης έκρηξη σημειώθηκε στις 8:20 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) μέσα σε συρμό στο μετρό του Λονδίνου, προκαλώντας πανικό στους Λονδρέζους καθώς αρκετοί άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, φοβούμενοι για την ζωή τους.

51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο ΕΣΕΤ 6-8 Οκτωβρίου στη Βέροια



Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Σ.Ε.Τ.) διοργανώνει το 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της, στην Βέροια 6 – 8 Οκτωβρίου 2017 με θέμα «Δημοσιογραφία και Δημοσιογράφος στην Ελληνική Περιφέρεια»

Σήμερα, η συγκυρία είναι κατάλληλη και είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο σ’ αυτό το δημοσιογραφικό συνέδριο να απαντηθούν τα ερωτήματα:

Νικηφόρο ξεκίνημα για τους άνδρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών



Με δυο νίκες ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το Κύπελλο της ΕΚΑΣΚΕΜ το αντρικό τμήμα μπάσκετ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών το σαββατοκύριακο που προηγήθηκε. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο επικράτησε στο κλειστό γυμναστήριο “Έλλη Μυστακίδου” του φιλόδοξου  Φίλιππου Νέας Πέλλας με 49-70, ενώ την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο κέρδισε την νεανική ομάδα του Άθλου Αλεξάνδρειας με 100-95 ύστερα από τρεις παρατάσεις.

Έναρξη Ακαδημιών Μπάσκετ του Εδεσσαϊκού Β.C.



Την Τρίτη 5/9 έγινε η επίσημη έναρξη της Ακαδημία Μπάσκετ του Εδεσσαϊκού B.C, σε ένα γεμάτο κλειστό γυμναστήριο (παλιό ποδοσφαίρου). Παραβρέθηκαν πολλοί γονείς με τα παιδιά του και ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα λειτουργίας της Ακαδημίας για την νέα χρονιά.
Από την πλευρά του σωματείου παραβρέθηκε σύσσωμο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και το « team» των προπονητών που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους την φετινή περίοδο. Από το Δ.Σ. το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του συλλόγου  Γιάννης Σίπκας καθώς και ο Γραμματέας  Κώστας Καφετζής και ενημέρωσαν το ακροατήριο για διάφορα θέματα.

Στο Νο. 9 των κορυφαίων του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο!



Το «Sports Illustrated» επέλεξε τους TOP 100 παίκτες του ΝΒΑ και τοποθέτησε τον «Greek Freak» μέσα στην δεκάδα!
Συγκεκριμένα, ο Έλληνας διεθνής βρίσκεται στο Νο. 9, μπροστά από τον Ντρέιμοντ Γκριν και πίσω από τους Άντονι Ντέιβις, Κρις Πολ, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Τζέιμς Χάρντεν, Καουάι Λέοναρντ, Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ και ΛεΜπρόν Τζέιμς.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Giannis είναι ο μόνος Ευρωπαίος που πήρε μία θέση στους κορυφαίους 10 παίκτες!

"Δρόμος Θυσίας 2017" - Μεγαλειώδης η συμμετοχή των εθελοντών στη μαζικότερη αθλητική διοργάνωση του Ν.Πέλλας!



Ο Δρόμος Θυσίας που διοργανώνει ο Δήμος Πέλλας, τελείται τα τελευταία χρόνια υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας και του Α.Σ.Α.Ε.Δ, με την συνεργασία της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και της  Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών.
Η συμμετοχή των εθελοντών που θα στελεχώσουν τις ομάδες  εκκίνησης, γραμματείας, τερματισμού, φύλαξης διασταυρώσεων, υποστήριξης ανεφοδιασμού, παραλαβής ρουχισμού των δρομέων  και καθαρισμού, είναι πραγματικά μεγαλειώδης.

Οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν σκοπίμως στις περιοχές των σεισμικών ρηγμάτων



Τα σεισμικά ρήγματα είναι πιθανό ότι έπαιξαν ρόλο-κλειδί στη διαμόρφωση του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων, υποστηρίζει ένας Βρετανός γεωεπιστήμονας. Όπως πιστεύει, οι πρόγονοί μας πιθανώς έχτιζαν ναούς, ιερά και άλλα κτίρια μεγάλης γι' αυτούς σημασίας σκοπίμως σε περιοχές που προηγουμένως είχαν πληγεί από σεισμούς.

Δήμος Έδεσσας: Παραλαβή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ έτους 2017



Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Δημοτικής Ενότητας Έδεσσας και Βεγορίτιδας σας ενημερώνουν ότι : η διαδικασία διανομής των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ ξεκινά στις 15/9/2017.
Για την παραλαβή των δελτίων  κάθε ενδιαφερόμενος  προσκομίζει:

Μείωση του ELA κατά 3,7 δισ. ευρώ τον Αύγουστο



Yποχώρησε κατά 3,7 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) τον Αύγουστο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών υποχώρησε στα 45,2 δισ.ευρώ από 50,5 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουλίου.

Πρόσκληση εγκαινίων "PELLA AGRO 2017"


Η Βόρεια Κορέα απειλεί να «βυθίσει» με πυρηνικά την Ιαπωνία!



Νέες απειλές της Πιονγιάνγκ προς Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες και Νότια Κορέα - Θα «φέρουμε» στις ΗΠΑ «στάχτες και σκοτάδι», αναφέρουν Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι και συμπληρώνουν: Η Νότια Κορέα είναι «προδότης και σκύλος» των ΗΠΑ

Νέα πρόκληση από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Βορειοκορεατική κρατική υπηρεσία απείλησε σήμερα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να «συρρικνώσει» τις Ηνωμένες Πολιτείες σε «στάχτες και σκοτάδι»,

Γ. Καρασμάνης για ΠΑΑ : ο Αποστόλου παραπλανά και τον Πρωθυπουργό



Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση :

       «Για πολλοστή φορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, επιχείρησε μέσω του Πρωθυπουργού να οικειοποιηθεί ως δήθεν έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας (ΠΑΑ 2014-2020).

«Κραχ» στα έσοδα: Υστέρηση 1,76 δισ. ευρώ τον Αύγουστο



Μεγάλη υστέρηση κατά 1,76 δισ. ευρώ στα έσοδα δείχνουν τα στοιχεία του Αυγούστου - Για πρώτη φορά το πρωτογενές πλεόνασμα κάτω από τον στόχο - Ρίχνουν τις ευθύνες στην καθυστέρηση της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ενώ έχουν... στραγγίξει τους φορολογούμενους
Υστέρηση στα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά 1,759 δισ. ευρώ ή 5,5% έναντι του στόχου δείχνουν τα στοιχεία για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2017. 

Έως δέκα χρόνια χρειάζονται για να καθαρίσει ο Σαρωνικός



Όταν το πετρέλαιο φτάσει στην ακτή και ακουμπήσει πάνω στην άμμο, είναι πολύ δύσκολο πια - Ακόμα και αν καθαριστεί πλήρως, το οικοσύστημα δεν επανέρχεται αμέσως 
Από πέντε μέχρι δέκα χρόνια θα χρειαστούν για να καθαρίσουν πλήρως τα μολυσμένα ύδατα στον Σαρωνικό και να εξαφανιστούν οι καταστροφικές συνέπειες της ρύπανσης που προκλήθηκε στο οικοσύστημα από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγια Ζώνη στην Σαλαμίνα.

Από 100 έως 500 ευρώ τα πρόστιμα της Εφορίας



Πρόστιμα από 100 έως και 500 ευρώ προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, αναφορικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, όπως διευκρινίζεται με εγκύκλιο την οποία εξέδωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Αναλυτικά:
- 100  ευρώ, σε περίπτωση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής σχετικά με την περίπτωση α' της προηγούμενης παραγράφου.
- 100 ευρώ, για κάθε παράβαση της περίπτωσης β' της προηγούμενης παραγράφου που  ο φορολογούμενος δεν είναι υπόχρεος τήρησης λογιστικών βιβλίων.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 15/9



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας