Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Με 320 χλμ. έτρεχε η μοιραία Porsche στο τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών-Λαμίας



Η μοιραία Porsche, που έπεσε εκτός ελέγχου σε αυτοκίνητο σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, έτρεχε με 320 χλμ. την ώρα.Αυτό αναφέρει έκθεση πραγματογνωμοσύνης, για το δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους η σύζυγος και ο τριών ετών γιος του Υπάτιου Πατμάνογλου, αλλά και ο οδηγός της Porsche Γιώργος Βακάκης και ο συνοδηγός Ανδρέας Γεωργακόπουλος.
Η έκθεση, στοιχεία της οποίας αποκαλύπτει το «Εθνος», αναφέρει ακόμη ότι από τη

Τα χειρότερα τρόφιμα για τα δόντια των παιδιών



Τα τρόφιμα που καταναλώνουν τα παιδιά συνδέονται στενά με τη στοματική υγεία, καθώς υπάρχουν κάποια που μπορεί να προκαλέσουν φθορά των δοντιών και άλλα, που δρουν προστατευτικά.
Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται τρόφιμα και ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα, τα οποία χρησιμοποιούνται από τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας ως τροφή για την παραγωγή οξέων, που «επιτίθενται» στα δόντια, προκαλώντας τερηδόνα.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στην Ακαδημία Μπάσκετ του Εδεσσαϊκού Β.C.



Συνεχίζονται οι εγγραφές αγοριών και κοριτσιών στην Ακαδημία μπάσκετ του Εδεσσαϊκού. Ο Εδεσσαϊκός Β.C. καλεί αγόρια και κορίτσια 6-16 χρόνων, να μάθουν «τα μυστικά του Μπάσκετ» και να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις της Ακαδημία του συλλόγου, κάνοντας έτσι τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση το μπάσκετ τρόπο ζωής.
Ήδη το πρόγραμμα της ακαδημίας έχει δοθεί στα παιδιά και τους γονείς ώστε να προγραμματίσουν τις δραστηριότητες τους. Το συνολικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Έτοιμοι με τις υπογραφές οι 10 υποψήφιοι για την Κεντροαεριστερά





Θολό παραμένει το τοπίο με την ημερομηνία των εκλογών


Και οι δέκα υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς κατέθεσαν στο γραφείο του καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτου φάκελο υπογραφών υποστήριξης, τηρώντας τη προθεσμία που είχε τεθεί, μέχρι σήμερα το μεσημέρι.
Ωστόσο θολό παραμένει το τοπίο με την ημερομηνία των εκλογών μετά την προσφορά που πήρε ο κ. Αλιβιζάτος από τη Vodafone.

Δύσκολες ώρες για τον Bruce Willis – Τα δυσάρεστα νέα για την υγεία του



Τον τελευταίο καιρό όλο πιο έντονες γίνονται οι φήμες για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Bruce Willis.
Ο 62χρονος ηθοποιός διαγνώστηκε με άνοια. Η είδηση κυκλοφορεί από το 2011 στα ταμπλόιντς αλλά το περιοδικό Globe έρχεται να την επιβεβαιώσει.

Πώς να διαγράψετε το αυτοκίνητό σας από το μητρώο με ένα παράβολο των 20 ευρώ



Υπεύθυνη δήλωση - αίτηση διαγραφής από το Μητρώο Οχημάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς την προσκόμιση Πιστοποιητικού Καταστροφής του οχήματος έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων με άδεια πριν 4.3.2004 τα οποία δόθηκαν για καταστροφή, διάλυση ή αχρήστευση έως την ημερομηνία αυτή.
Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία αυτή παρέχει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΛ.1145/2017).

Συνελήφθη 54χρονος επιδειξίας έξω από σχολείο



Ένας 54χρονος συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις έξω από σχολείο της Γλυφάδας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δράστης πήγε έξω από το συγκεκριμένο σχολείο και έκανε διάφορες άσεμνες πράξεις, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί που τον συνέλαβαν. 

Παράταση στην αγωνία για Θεοδωρίδη και "δελφίνους" έδωσε ο Άρειος Πάγος.



Παράταση εως τις 8 Δεκεμβρίου στην αγωνία του ίδιου του κ.Θεοδωρίδη αλλά και των «δελφίνων» περιφερειακών συμβούλων που εποφθαλμιούν τη θέση του,έδωσε ο Άρειος Πάγος.Θυμίζουμε πως ο  πρώην αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης τέθηκε σε αργία επειδή καταδικάστηκε τελεσίδικα, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση χρηματισμού του από τους επιχειρηματίες που είχαν αναλάβει από το 2011 την

Mε υπέργεια πυρηνική δοκιμή στον Eιρηνικό απειλεί ο Κιμ



Συναγερμό στη διεθνή κοινότητα έχει σημάνει η απειλή της Βόρειας Κορέας περί «δοκιμαστικής πυροδότησης της ισχυρότερης βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό», που διετύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της, Ρι Γιονγκ Χο, λίγο μετά το οργισμένο κατά του Τραμπ τηλεοπτικό διάγγελμα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 κι ώρα 19:00΄, με τα εξής είκοσι έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για την τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έργων, αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2017,ψήφιση πιστώσεων.
2)Αποδοχή ποσού 63.540,00 για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων γ΄ δόση, κατανομή στις Σχολικές Επιτροπές, ψήφιση πιστώσεων.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Πρωτιά Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Το 53% βλέπει επιδείνωση των οικονομικών του μέσα στο επόμενο έτος.Προβάδισμα δέκα μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Τα ΝΕΑ.
Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με

Μόνο στα λόγια η προστασία της πρώτης κατοικίας.



Βελτιώσεις σχεδιάζονται στο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς παρατηρούνται δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στην πορεία εκδίκασης των υποθέσεων.Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης έχει ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας σειρά επαφών με οργανώσεις των καταναλωτών, το Συνήγορο του Καταναλωτή, τράπεζες, δικηγόρους και νομικούς, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία του νόμου Κατσέλη.

Νέες παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο με οπλισμένα F-16



Νέο μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και την Παρασκευή.Δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών F-16, από τα οποία τα δύο οπλισμένα, παραβίασαν 6 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.Παράλληλα, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 έκανε τέσσερις παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας.Όπως γνωστοποίησε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τα τουρκικά F-16 αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Η

SOS από παιδιάτρους: Εμφανίζονται παλιές λοιμώξεις



Τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα ιλαράς κρούει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, προειδοποιώντας για άλλη μια φορά ότι «το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύχθηκε, θα αποτελέσει αιτία για την επανεμφάνιση παλιών λοιμώξεων, λόγω άρνησης των γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους».
Όπως εξηγεί η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, κρούσματα εμφανίζονται όταν η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ελαττωθεί κάτω του 90% με δύο δόσεις εμβολίου.

Πώς θα δηλώσετε τον ακατάσχετο λογαριασμό για να γλιτώσετε τις κατασχέσεις



Στη λίστα των οφειλετών του Δημοσίου που βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων θα βρεθούν αντιμέτωποι οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Η πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Όσοι δεν καταφέρουν να την πληρώσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από την επόμενη ημέρα καθίσταται ληξιπρόθεσμη και επιβαρύνεται με τόκο 0,73% το μήνα. Αν δεν πληρώσουν ή δεν

Ξεχάστε και το επίδομα θέρμανσης.Ψίχουλα και για ελάχιστους.



 Το επίδομα θέρμανσης θα γίνει … αντίδωρο καθώς όλα δείχνουν ότι τα χρήματα θα μειωθούν στο μισό – Παράλληλα θα αλλάξουν τα κριτήρια
και χιλιάδες δικαιούχοι θα βρεθούν εκτός λίστας δικαιούχων – Περικοπές 55.000.000 ετοιμάζει το υπουργείο και η επιδότηση μειώνεται ως και 0,10 ευρώ το λίτρο
Το επίδομα θέρμανσης θα συνεχίσει να αποδίδεται σε χιλιάδες, ωστόσο τα ποσά θα είναι πολύ μικρά, ενώ χιλιάδες θα βρεθούν εκτός της λίστας των δικαιούχων.
Προς το παρόν και σε ό,τι αφορά στο επίδομα θέρμανσης το οποίο θα ξεκινήσει να

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 23/9


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Φιλική αναμέτρηςη του Αλμωπού με τον Κιλκισιακό την Κυριακή 24/9




Συνεχίζονται οι εγγραφές στην Ακαδημία Μπάσκετ του Εδεσσαϊκού Β.C.



Συνεχίζονται οι εγγραφές αγοριών και κοριτσιών στην Ακαδημία μπάσκετ του Εδεσσαϊκού. Ο Εδεσσαϊκός Β.C. καλεί αγόρια και κορίτσια 6-16 χρόνων, να μάθουν «τα μυστικά του Μπάσκετ» και να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις της Ακαδημία του συλλόγου, κάνοντας έτσι τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση το μπάσκετ τρόπο ζωής.
Ήδη το πρόγραμμα της ακαδημίας έχει δοθεί στα παιδιά και τους γονείς ώστε να προγραμματίσουν τις δραστηριότητες τους. Το συνολικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη νίκη για τον Εδεσσαϊκό Β.C. στο κύπελλο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.



Την 3η νίκη για τον θεσμό του κυπέλου της ΕΚΑΣΚΕΜ, πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Εδεσσαϊκού, καθώς για την 5η αγωνιστική του θεσμού νίκησε εντός έδρας τον Φίλιππο Νέας Πέλλας με 62-53.
Η ομάδα της πόλης μας συνεχίζει την προετοιμασία της συμμετέχοντας ταυτόχρονα στον θεσμό του κυπέλλου. Ήδη ο Εδεσσαϊκός στην 1η αγωνιστική του κυπέλλου νίκησε εκτός έδρας τον Άθλο Αλεξάνδρειας με 47-54,

Αιμοδοσία: Κάθε πότε είναι ασφαλές να δίνουμε αίμα.



Το να δίνει κανείς αίμα συχνά, δεν θα έχει ως συνέπεια σοβαρές παρενέργειες, αντίθετα θα βοηθήσει σημαντικά στην αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων αίματος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.Η αιμοδοσία μπορεί να γίνεται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα στους άνδρες κάθε οκτώ εβδομάδες και στις γυναίκες κάθε 12, σύμφωνα με τους επιστήμονες.Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Κέιμπριτζ και Οξφόρδης, με επικεφαλής τον καθηγητή δρα Εμανουέλε Ντι Αντζελαντόνιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο

Ολοκλήρωση των εργασιών στον παιδικό σταθμό της Άρνισσας



Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον παιδικό σταθμό της Άρνισσας και πλέον ο παιδικός σταθμός φιλοξενεί τα νήπια σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, καλύπτοντας όλες τις προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά να απολαύσουν τις δραστηριότητες τους στις καλύτερες συνθήκες.

Επίσκεψη του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας



Η εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου το απόγευμα και στην οποία θα ενημερωθούν οι πολίτες της Πέλλας για τις προσπάθειες της κυβέρνησης για άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας  με την χρηματοδότηση με 10 εκατομμύρια ευρώ των απαλλοτριώσεων για το έργο των παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών και την επικαιροποίηση της μελέτης σκοπιμότητας για τον προαστιακό σιδηρόδρομο μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία.

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού π. Γεώργιου Πολίτη



Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 κατά την Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Πολίτη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών.

Ανακοίνωση Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Πέλλας προς εργαζόμενους σε τεχνικά επαγγέλματα



 Η Διοίκηση του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ  σε συνεργασία με τα σωματεία της δύναμης του : «ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΩΝ ΜΗΧ/ΤΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  Ν. ΠΕΛΛΑΣ»   και το  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΣΤΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ «Ο ΉΦΑΙΣΤΟΣ»,  και μετά από ενέργειες που έγιναν  για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη νομοθεσία τεχνικών επαγγελμάτων με τα Π. Δ : 112-113-114-115/2012:

Συναγερμός για την ιλαρά: Ποιοι και γιατί πρέπει να εμβολιαστούν



Παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό ιλαράς, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά, ώστε να θεωρηθούν θωρακισμένοι έναντι της νόσου.Κεντρικό σημείο της στρατηγικής πρόληψης της ιλαράς είναι ο εμβολιασμός. Με τη νόσο να βρίσκεται σε επιδημική έξαρση στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, και τα κρούσματα να έχουν υπερβεί τα 160 και να αναμένεται περαιτέρω αύξησή τους, οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος.

Συνέχισαν το αήττητο σερί τους οι «ΙΚΑΡΟΙ» Γιαννιτσών στο κύπελλο της ΕΚΑΣΚΕΜ



Με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη σε αντίστοιχα παιχνίδια συνέχισε η ανδρική ομάδα των "Ικάρων" Γιαννιτσών στο θεσμό του κυπέλου της ΕΚΑΣΚΕΜ.
Οι παίκτες των "Ικάρων" επικράτησαν της αξιόμαχης, νεανικής και αθλητικής ομάδας του ΓΑΣ 'Άθλος" Αλεξάνδρειας στο κλειστό γυμναστήριο  "Έλλη Μυστακίδου" με σκορ 61-46
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και προηγήθηκαν  στο πρώτο δεκάλεπτο με 12-13, παίζοντας πιεστκή άμυνα σε όλο το γήπεδο και ευστοχώντας σε όλα τα σουτ.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη.22χρονος κρεμάστηκε σε πεζογέφυρα



Αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης εντόπισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα το άψυχο σώμα ενός νεαρού άνδρα.Ο 22χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στις 00:50 σε πεζογέφυρα, που βρίσκεται στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οδών Μακρυγιάννη και Ωραιοκάστρου.Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία βοήθησε με πέντε πυροσβέστες και δύο οχήματα.Την σορό παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του Δρόμου Θυσίας 2017



Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του  Δρόμου Θυσίας 2017, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 9πμ, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Πλατανότοπου.
  Δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα, μαραθωνοδρόμοι, αθλητές του ΣΕΓΑΣ, στελέχη  και μαθητές  των στρατιωτικών σχολών Ευελπίδων και Μονίμων Υπαξιωματικών, ελεύθερα αθλούμενοι και περιπατητές, μαθητές και νήπια από την ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών, με την υποστήριξη δεκάδων εθελοντών θα τερματίσουν στον πεζόδρομο Γιαννιτσών δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα συμμετοχής, τιμώντας την επέτειο της ομαδικής εκτέλεσης των Γιαννιτσιωτών  της 14ης Σεπτεμβρίου 1944. 

Από την Ινδία εισάγουμε τους μπερέδες του Ελληνικού Στρατού!



Μπερέδες χρειάστηκε ο Ελληνικός στρατός, και το ΥΠΕΘΑ έσπευσε να τους προμηθευτεί.Επειδή όμως, στην Ελλάδα δεν βρέθηκε ο κατάλληλος κατασκευαστής(!), απευθύνθηκε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην… Ινδία όπου έδωσε και την παραγγελία. Ετσι, 59.000 μπερέδες έφτασαν μετά από παραγγελία του ΥΠΕΘΑ στη χώρα μας.
Από τους 59.000 μπερέδες οι 46.000 Μπερέδες είναι μπλέ και οι 13.800 είναι πράσινοι με

Γιάννης Σηφάκης: Στη ΝΔ καταπίνουν …το κουκούτσι συνεχώς και χαίρονται



Η αντιστροφή του πολιτικού κλίματος φέρνει τα στελέχη της ΝΔ  σε πανικό και τους αναγκάζει να πέφτουν από λούμπα σε λούμπα… Εκτίθενται για τα αγροτικά στην Πέλλα, πρώτα το κλιμάκιο βουλευτών της πριν λίγες μέρες και τώρα ο υπεύθυνος της στην Κεντρική Μακεδονία.
Οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουλίου θα δοθούν κανονικά ,  όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου στη ΔΕΘ και σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο

Έχουν ξεφύγει.Φορολογική ενημερότητα με υποθήκη το σπίτι σου!



Μπλόκο σε γονικές παροχές και κληρονομιές στήνει η εφορία σε όσους εξοφλούν κανονικά μέσω κάποιας ρύθμισης παλαιότερες οφειλές τους. Με δεδομένο ότι για την ολοκλήρωση της αποδοχή κληρονομιάς ή μια γονική παροχή απαιτείται πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, η εφορία αρνείται να το χορηγήσει αν ο φορολογούμενος είναι ενταγμένος σε ρύθμιση είτε αν πρώτα ο υπόχρεος δεν διασφαλίσει το υπόλοιπο της οφειλής του με κάποιο ακίνητο!

Ερντογάν: Θέλω βαλλιστικούς πυραύλους σαν της Βόρειας Κορέας



«Βόμβα» έριξε στις δηλώσεις του στο Bloomberg Business Forum ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όχι μόνο υπεραμύνθηκε της επιλογής της χώρας του να αγοράσει ρωσικούς S-400, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει και στην απόκτησή βαλλιστικών πυραύλων.
Αρχικά ο Ερντογάν υποστήριξε ότι είναι καθήκον της κυβέρνησής του να προστατεύσει τη χώρα για να πει στη συνέχεια ότι «την ώρα που η Συρία δίπλα μου έχει S-400, όχι μόνο θα

Πλησιάζει η ώρα του ΕΝΦΙΑ.



Λίγες μέρες μένουν για 6.348.353 φορολογούμενους οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Οι φορολογούμενοι έλαβαν και το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ ο οποίος βεβαιώνει φόρο συνολικού ύψους 3,15 δισ. ευρώ από τα οποία αναμένεται να εισπραχθούν έσοδα 2,65 δις ευρώ μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου του 2018.
Έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου πρέπει να εξοφληθεί η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ 2017. Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2017 (Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων) αναρτήθηκαν

ΝΟΔΕ Πέλλας: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα τον «εξωδικαστικό μηχανισμό»



Πραγματοποιήθηκε χθές με επιτυχία, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας η εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. του Νομού μας με θέμα τον εξωδικαστικό μηχανισμό των αγροτών και των επαγγελματιών, τα προβλήματα και τις λύσεις του.
Στην εκδήλωση προλόγισε ο κ.Δαμάκης Θεμιστοκλής ,Δικηγόρος Θεσαλονίκης και Τομεάρχης ΝΔ Νομού Πέλλας.

«Γύπες»…τζογάρουν με τα «κόκκινα» δάνεια των Ελλήνων



Στα χέρια μερικών από τα πιο επιθετικά funds παγκοσμίως αναμένεται να καταλήξουν τα «κόκκινα» δάνεια των Ελλήνων, για τα οποία οι τράπεζες έχουν ήδη κρεμάσει πωλητήρια.Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, που έχουν συμμετοχή στις διαδικασίες… τακτοποίησης των εγχώριων NPLs, τα εν λόγω επενδυτικά κεφάλαια ήταν από τα πρώτα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά «πακέτων» λιανικής (καταναλωτικά – πιστωτικές

Δίωξη σε 30 στελέχη της πρώην "Αγροτικής" για θαλασσοδάνεια.



Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνουν και πάλι τα «θαλασσοδάνεια» της Αγροτικής Τράπεζας φέρνοντας αντιμέτωπους με τον ανακριτή 30 κατηγορουμένους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρώην τραπεζικά στελέχη, μέλη των επιτροπών που ενέκριναν και χορήγησαν τις επίμαχες δανειοδοτήσεις.
Η νέα δικογραφία που βαρύνει την Αγροτική Τράπεζα, πριν την εξαγορά της από την Τράπεζα Πειραιώς αφορά δάνεια στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ Α.Ε του Παν. Πανούση αλλά και

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 22/9



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Γιάννης Σηφάκης στη Βουλή : Πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο



Πολύ σημαντική εξέλιξη η ψήφιση του Νόμου για την πληρωμή του αγρότη και κτηνοτρόφου από τους εμπόρους το αργότερο μέσα σε δύο μήνες σε οπωρηκευτικά , γάλα, κρέας και άλλα νωπά και ευαίσθητα προϊόντα.
Το ίδιο σημαντική και η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης σε γάλα και κρέας

Η ομιλία του βουλευτή: 

Πανήγυρης Παναγιάς Παντανάσσης στην Έδεσσα

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η ενορία Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης πανηγυρίζει την εορτή της Παναγίας της Παντανάσσης, γνήσιο αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον ιερό ενοριακό ναό του Αγίου Νεκταρίου, και εορτάζει την επέτειο της συμπληρώσεως 40 ετών από την ημέρα εγκαινιασμού του Ιερού Ναού από τον μακαριστό Μητροπολίτη Εδέσσης κυρό Καλλίνικο.

Το Σάββατο 23/9 η ετήσια εκδήλωση «ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΙΑ 2017»



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Μυλοτόπου « ΟΙ  ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ » σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Πέλλας και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Πέλλας σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας  τις ετήσιες εκδηλώσεις 
                                     « ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΙΑ 2017»
που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20:00 μ.μ στην κεντρική πλατεία του Ν.Μυλοτόπου.