Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Νέο τεστ αίματος προλαμβάνει το έμφραγμα.



Ένα νέο τεστ αίματος, που αποκλείει την πιθανότητα εμφράγματος μέσα σε λιγότερα από 20 λεπτά, μπορεί να αντικαταστήσει το τωρινό τεστ τροπονίνης, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.Οι ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου (King's College) του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Circulation", σύμφωνα με το BBC, δοκίμασαν το νέο τεστ cMyC (Cardiac myosin-binding protein C) σε σχεδόν 2.000 ασθενείς που εισήχθησαν επειγόντως σε νοσοκομεία με υποψία εμφράγματος,

Aίσιο τέλος για 33χρονο που χάθηκε στο βουνό.Τον έσωσε ο σκύλος του



Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 33χρονου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το πρωί της Παρασκευής, όταν αποφάσισε να πάει βόλτα με το σκύλο του σε ορεινή περιοχή κοντά στο χωριό Αγρίδι στα Καλάβρυτα.
Σύμφωνα πληροφορίες του aigialeia24.gr, την εξαφάνιση δήλωσε η οικογένειά του, αλλά και ο ίδιος από ένα σημείο και μετά, είχε επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων

Έκλεψαν περιπολικό από αστυνομικό



Δύο ένοπλοι, με την απειλή πιστολιού και αυτόματου, ακινητοποίησαν αστυνομικό της Ασφάλειας και του άρπαξαν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες που οδηγούσε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στο Παλαιό Φάληρο.Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο αστυνομικός, ο οποίος ήταν σε υπηρεσία, περνούσε με το συμβατικό αυτοκίνητο έξω από το συγκρότημα κινηματογράφων Village, όταν οι δύο

Με μια δυναμική μπαλάντα επέστρεψε στη δισκογραφία ο Κωνσταντίνος Καραγέλης



Ο τραγουδιστής από τη Βόρειο Ελλάδα που γνωρίσαμε ως "Η φωνή της χρονιάς" στο Μπράβο της Ρούλας Κορομηλάς πριν 2 δεκαετίες, κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο "Εγω που σ'αγαπώ" σε μουισκή του Γαβριήλ Γαβριήλογλου και στίχους του Αργύρη Αράπη. Μετά το ελληνοϊταλικό ντουέτο του με την Αλέκα Καμηλά, πριν από αρκετά χρόνια, νομίζουμε πως φέτος είναι και πάλι η χρονία της επιτυχίας του.

Κοντά στην μείωση των δημοτικών τελών οι τρίτεκνοι



Την Τετάρτη 20 Σπτεμβρίου 2017, το ΔΣ του συλλόγου γονέων με τρία τέκνα Δήμου Πέλλας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο με θέμα την μείωση των δημοτικών τελών προς τις τρίτεκνες οικογένειες.
  Το ΔΣ ενημέρωσε αναλυτικά τον κ Στάμκο τους λόγους για τους οποίους είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας από τον Δήμο Πέλλας και ζήτησε την άμεση  εφαρμογή της μείωσης των δημοτικών τελώ.

Η Ελλάδα γερνά: Χώρα ηλικιωμένων σε μια 10ετία!



Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και τη γήρανση του πληθυσμού, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία και τις προοπτικές μελέτες που έρχονται στο προσκήνιο με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γηράσκοντα πληθυσμό με ποσοστό αύξησης 21,4%, έναντι μέσου όρου της Ε.Ε. 17,2%. Σε

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο ΚΔΑΠ Γιαννιτσών



Τον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς πραγματοποίησε το ΚΔΑΠ Γιαννιτσών της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6.00 το απόγευμα.
Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον π. Νεκτάριο Ταρασίδη, ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, με την παρουσία του προσωπικού και των παιδιών του ΚΔΑΠ.

Τέως βουλευτές προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για το «ψαλίδι» στις συντάξεις τους



«Ληστρική και απάνθρωπη», καταγγέλλουν η αντιμετώπισή τους από το «νόμο Κατρούγκαλου» οι τέως Βουλευτές και ευρωβουλευτές και προαναγγέλλουν προσφυγές στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.Προσφυγή ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, προαναγγέλλουν οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές για το νέο «ψαλίδι» στις συντάξεις τους από το λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου.

Ανακοίνωση - καταγγελία της Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας



Σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτριου Μπαξεβανάκη, δεν εγκρίθηκε η λειτουργία 2 τομέων της Β΄ τάξης στο ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης και 2 ειδικοτήτων της Γ΄ τάξης στο 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, με συνέπεια οι μαθητές των τμημάτων αυτών να βλέπουν αβέβαιο το μέλλον σχετικά με το αν θα συνεχίσουν να φοιτούν στο σχολείο τους.

Η κυβέρνηση απειλεί με διακοπή χρηματοδότησης τους Δήμους



Ρευστότητα μόνον για τις ανάγκες ενός δεκαπενθημέρου αφήνει η κυβέρνηση στους κρατικούς φορείς (δήμους, Ταμεία, κ.ά.) «σκουπίζοντας» ό,τι ρευστό διαθέτουν για να εμφανίσει πλεονάσματα με… απλήρωτες συντάξεις και άλλες οφειλές προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.Η επιχείρηση-σκούπα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και δεν αφορά μόνον τους δήμους για τους οποίους έγινε η φασαρία των τελευταίων ημερών, αλλά όπως αποκαλύπτεται στα επίσημα έγγραφα

Μήνυμα δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου για την ημέρα της τρίτης ηλικίας



Αύριο γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας, μια ημέρα αφιερωμένη στο πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας μας.
Τα άτομα της τρίτης ηλικίας είναι οι δικοί μας ηλικιωμένοι, που με την εμπειρία και τη γνώση τους αποτελούν αστείρευτη πηγή δύναμης, αξιών και αισιοδοξίας. Είναι οι άνθρωποι που μέσα από τεράστιες δυσκολίες και κόπους που αντιμετώπισαν, κατάφεραν να  παραμείνουν όρθιοι, δυνατοί και αισιόδοξοι.

Δραματική αύξηση των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών



Tα στελέχη των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» σηκώνουν πια τα χέρια ψηλά. Εκατοντάδες είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που καταφθάνουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στην ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου σε καθημερινή βάση, με ρυθμούς που παραπέμπουν πλέον στην εφιαλτική περίοδο καλοκαίρι 2015 - άνοιξη 2016. Εξαντλημένοι και σε άθλια κατάσταση είναι οι άνθρωποι που φθάνουν με κάθε μέσο, δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα, ιδίως στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. 

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στα ραντεβού με τους γιατρούς



Από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου αρχίζει να λειτουργεί το νέο σύστημα των επισκέψεων των ασφαλισμένων σε συμβεβλημένους γιατρούς  του ΕΟΠΥΥ.Για το νέο κανονισμό οι γιατροί μέσω της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) έχουν στείλει εξώδικο ζητώντας την απόσυρση των σχετικών εγκυκλίων.Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως το νέο σύστημα των επισκέψεων ήταν επιβεβλημένο, μετά τις καταγγελίες που δεχόταν από

Εκδηλώσεις Οκτωβρίου της ΔΗΚΕΠΑΠ




Έρχονται αλλαγές στα πρόστιμα της εφορίας



Σε πιο ριζικές αλλαγές προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα στα δημόσια Ταμεία προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της χαμηλής εισπραξιμότητας.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», το υπουργείο Οικονομικών, μόλις δυο χρόνια μετά τη θέσπιση των υφιστάμενων προστίμων, μελετάει την αλλαγή τους με γενναίο «κούρεμα» και συγκεκριμένα σε μειώσεις σε πρόστιμα για φόρο εισοδήματος,

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 30/9


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Τελέστηκε ο Αγιασμός του Συλλόγου καλαθοσφαίρισης Εδεσσαϊκός



Πραγματοποιήθηκε   την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 ο Αγιασμός για την έναρξης της αθλητικής περιόδου για όλα τα τμήματα του συλλόγου καλαθοσφαίρισης Εδεσσαϊκός .
Τον αγιασμό τέλεσε ο πατήρ Γεώργιος Ζουμής στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας. Στον Αγιασμό παραβρέθηκε το Δ.Σ του Συλλόγου, οι προπονητές των τμημάτων, αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου και πολλοί γονείς.

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 κι ώρα 20:30΄, με τα εξής τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Έγκριση  μετάβασης Δημάρχου στην Αθήνα.
2)Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών.
3)Οικονομικές ενισχύσεις ενδεών.

Βράβευση μαθητών 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού



Ο Δήμος  Πέλλας, με αφορμή την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν σε διεθνείς και πανελλήνιους  σχολικούς αγώνες. Η εκδήλωση θα γίνει με τη συνεργασία της Δ/νσης Β/βάθμιας και Α/Βάθμιας  Εκπαίδευσης Πέλλας καθώς και της ομάδας Φυσικής Αγωγής Ν. Πέλλας, στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, ώρα 10.30πμ.
Παράλληλα θα βραβευτούν μαθητές που διακρίθηκαν σε διεθνείς και πανελλήνιους σχολικούς διαγωνισμούς.

Ωράριο λειτουργίας Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών


Ο Μιχάλης Παπαματθαίου επέστρεψε δισκογραφικά με νέο τραγούδι.. !



Ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής με πορεία που θα ζήλευαν πολλοί επανέρχεται δισκογραφικά μετά την τεράστια επιτυχία του »Σάββατο βγαίνω και γυρίζω πίσω Τρίτη» με νέο ολοκαίνουριο τραγούδι που θα σας ταξιδέψει »μέχρι τα αστέρια»! Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον Απόστολο Δόκο ενώ η ενορχήστρωση και ο προγραμματισμός στον Γιώργο Στεφανή! Κυκλοφορεί από την Real Music!

Νίκη στο ντέρμπι των Γιαννιτσών για τους «ΙΚΑΡΟΥΣ» επί του «Μ.Αλεξάνδρου» με 65-50 για το κύπελλο ΕΚΑΣΚΕΜ



Δεύτερη νίκη πέτυχε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου η ομάδα ανδρών μπάσκετ των "Ικάρων" Γιαννιτσών κόντρα στον συμπολίτη " Μέγα Αλέξανδρο" με 65-50 , στο κλειστό γήπεδο της πόλης, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, κατά διαστήματα, στην αναμενόμενη ρεβανς του κυπέλου της ΕΚΑΣΚΕΜ.
Οι "Ίκαροι" κέρδισαν δίκαια, ήταν πιο ομαδικοί, συγκεντρωμένοι, εύστοχοι και έδειξαν ότι ήθελαν το παιχνίδι περισσότερο από τους αντιπάλους σε έναν αγώνα που, στη μεγαλύτερη διάρκεια του, το προβάδισμα παρέμενε σταθερό για τους "Ίκαρους".

Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για την επίθεση βουλευτή της ΝΔ Γ. Καρασμάνη στο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου



Με την απάντηση του προς τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου ο τ. Υπουργός κ. Καρασμάνης επιβεβαιώνει τις αδικίες και τις στρεβλώσεις που δημιούργησαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης του το 2014 όσον αφορά την διατήρηση των ιστορικών δικαιωμάτων με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στους νέους αγρότες και στις δενδρώδεις καλλιέργειες
Ο σημερινός υπουργός ξεκινά διαδικασία να αποκατασταθούν αυτές οι στρεβλώσεις και οι αδικίες σταδιακά.

Εδεσσαϊκό Θέατρο: Στην τροχιά της προετοιμασίας νέων παραγωγών



Οργασμός δημιουργικότητας στο Εδεσσαϊκό Θέατρο καθώς η έναρξη της νέας Θεατρικής περιόδου 2017-2018 βρίσκει τους ερασιτέχνες ηθοποιούς σε εντατικές πρόβες και παράλληλα ξεκινά η λειτουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου. Δύο Θεατρικές ομάδες εργάζονται πυρετωδώς αυτό το διάστημα στο εντευκτήριο του συλλόγου, η μεν πρώτη αφορά στη νέα παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής που θα παρουσιαστεί στο Θεατρόφιλο κοινό περί τα τέλη Οκτώβρη ενώ η δεύτερη αφορά στο έργο που θα ανεβάσει η Νεανική Σκηνή για τη μαθητική κοινότητα το Νοέμβρη.

Απίστευτο: Προκαταβολή φόρου και σε όσους έβαλαν λουκέτο πέρσι



Yπέρογκα «χαράτσια» καλούνται να πληρώσουν φέτος, με τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, χιλιάδες απλοί πολίτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2016 έβαλαν «λουκέτο» στις ατομικές επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης ή και λόγω των πρόσθετων προβλημάτων υπερχρέωσης που διαπίστωσαν ότι θα τους προκαλούσε ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου.
Αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι ένα λάθος που διέπραξε κατά τα έτη 2014-2016 η Γενική

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για τον Οκτώβριο 2017



Οι βιβλιοπροτάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας για το μήνα Οκτώβριο είναι οι εξής:    
Για τους ενήλικες:
1)«Τα Παλιά Ασήμια », Μαίρη Κόντζογλου, μυθιστόρημα.
2)«Όταν δεις τη θάλασσα», Στέφανος Δάνδολος,  μυθιστόρημα.
3)«Φιλί στα μάτια», Πασχαλία Τραυλού, μυθιστόρημα.

SOS: 350.000 παιδιά ακάλυπτα έναντι της ιλαράς



Τριάντα νέα κρούσματα ιλαράς προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 196, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που

Γ. Καρασμάνης: Καλύτερα για την κυβέρνηση θα ήταν να μην μιλά ο κ. Αποστόλου!



Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
             
Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, αναφέρει η λαϊκή παροιμία. Όμως, στην περίπτωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, φαίνεται πως δεν ισχύει, αφού ο κ. Αποστόλου εξακολουθεί να «χαίρεται» ψευδόμενος επί δυόμιση χρόνια, συνεχίζοντας να παραπλανά τους αγρότες, παρουσιάζοντάς τους ως δικά του έργα και …επιτεύγματα τις πράξεις και ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Και μάλιστα ακολουθώντας τες πιστά.

"Μαύρη Παρασκευή" για εκατομμύρια Έλληνες.ΕΝΦΙΑ,φόρος εισοδήματος και δόσεις όλα σήμερα.



Πιεστική ημέρα η σημερινή για εκατoμμύρια φορολογουμένους και ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς καλούνται να πληρώσουν συνολικά στην εφορία το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ!Ο μήνας φθάνει στο τέλος του, με την τελευταία εργάσιμη να είναι σήμερα και στα κρατικά ταμεία θα πρέπει να εισρεύσουν η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Επιπλέον, περισσότερες από 250.000 εταιρείες και άλλα νομικά πρόσωπα θα

Αλαλούμ με τους συμψηφισμούς επιστροφών και ΕΝΦΙΑ



Μπορεί να έχουν απομείνει λιγότερες από 48 ώρες για να εκπνεύσει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, όμως χιλιάδες φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να την πληρώσουν παρά το γεγονός ότι δικαιούνται επιστροφές φόρου εισοδήματος τις οποίες δεν έχουν εισπράξει.Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια και η βάση του είναι το γεγονός ότι ενώ στο φόρο εισοδήματος εκδίδεται κοινό εκκαθαριστικό, ο φόρος ακινήτων, δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ, εκκαθαρίζεται ξεχωριστά για τον κάθε

Πραγματοποιήθηκαν στη Σκύδρα οι εκδηλώσεις μνήμης κι απότισης φόρου τιμής στον Οπλαρχηγό του Πόντου Βασίλειο Ανθόπουλο (Βασίλ Αγά)



Με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το Δήμο Σκύδρας πραγματοποιήθηκαν, στην πόλη της Σκύδρας, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων και μ΄έκδηλη τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό, οι εκδηλώσεις μνήμης κι απότισης φόρου τιμής  στον θρυλικό Αρχικαπετάνιο των Ανταρτικών Δυνάμεων του Πόντου Βασίλειο Ανθόπουλο (1888 – 1922).

Ανατροπές στη ρύθμιση χρεών.Το εισόδημα θα καθορίζει τις δόσεις.



Κριτήρια με βόμβες έρχονται στις ρυθμίσεις χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, καθώς οι δόσεις θα καθορίζονται και από το ύψος των καταθέσεων ακόμη και για οφειλέτες από 3.000 ευρώ ως 20.000 ευρώ.Αυτό βρίσκεται στο τραπέζι των τελικών συζητήσεων της τρόικας με τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών εν όψει της Υπουργικής Απόφασης που αναμένεται να υπογραφεί το αργότερο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, όπως

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 29/9


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε τριήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι από τα ΚΑΠΗ Έδεσσας



Τριήμερη εκδρομή πραγματοποίησαν τα μέλη του ΚΑΠΗ , του τμήματος του «ΕΥ ΖΗΝ» Δήμου Έδεσσας, στο Καρπενήσι στις 22-23-24 Σεπτεμβρίου, με τη συνοδεία της κοινωνικής λειτουργού, κα. Σωτηρίας Φιλούκατζη.

Με ευλάβεια προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας, στην ομώνυμη Μονή, σε δυσπρόσιτη περιοχή, μεγίστου φυσικού κάλους. Εντυπωσιακά χτισμένο το ρολόι της Μονής σε ψηλό βράχο, μέσα σε φαράγγι.

Πέτρες στα νεφρά: Δείτε 11 απλούς τρόπους να τις αποφύγετε



Οι πέτρες σχηματίζονται στα νεφρά ή σε κάποιο άλλο τμήμα του ουροποιητικού συστήματος λόγω της κρυσταλλοποίησης μετάλλων και αλάτων.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα υγρά που υπάρχουν στα ούρα αποτρέπουν τις υπολειμματικές ουσίες να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να στερεοποιηθούν, αυτό όμως δεν είναι εφικτό όταν η επάρκεια υγρών στο σώμα είναι μειωμένη ή όταν υπάρχει

Εκδήλωση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν.Πέλλας προς τιμή των νεκρών του 30ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ



Η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν. Πέλλας διοργανώνει την Κυριακή 1 Οκτώβρη 2017 - ώρα 11.00’  το πρωί στα Στενά του Μουχαρέμ Χάνι Έδεσσας , εκδήλωση προς τιμή των ηρωικών νεκρών των νικηφόρων μαχών του                  30ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ  εναντίον των φασιστικών δυνάμεων κατοχής με την ανατίναξη γερμανικής αμαξοστοιχίας τον Αύγουστο του 1944

To 2025 η Ελλάδα θα είναι μια από τις επτά χώρες με τους γηραιότερους κατοίκους στον κόσμο



To 2025 στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ιαπωνία ένας στους τρεις κατοίκους θα είναι μεγαλύτερος από 60 ετών.Ακόμα ένα αρνητικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων χωρών φαίνεται πως αποκτά η χώρα μας, καθώς έως το 2025, το 30 τοις εκατό ή και περισσότερο του ελληνικού πληθυσμού θα είναι πάνω από 60 ετών.
Τα στοιχεία αποκαλύπτονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος με μια