Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Εορταστική εκδήλωση και Αρχιερατική Λειτουργία για τα Ελευθέρια της Έδεσσας



Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στις 18:00, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα με αφορμή την επέτειο της απελευθερώσεως της πόλεως από τον Τουρκικό ζυγό το 1912.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Εδέσσης υπό την διεύθυνση του κ. Αβεσσαλώμ Κιζιρίδη τραγούδησε παραδοσιακά άσματα και πατριωτικά άσματα. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κ. Δημήτριο
Ευαγγελίδη, συγγραφέα, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα:

Δυο ώρες περπάτημα την εβδομάδα μειώνουν θέματα υγείας



Δεν χρειάζεται κανείς να φθείρει τις σόλες των παπουτσιών του στο περπάτημα για να έχει όφελος στην υγεία του. Ακόμη και δύο ώρες το πολύ την εβδομάδα αν περπατά κανείς, πάλι θα έχει μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Οι ειδικοί συνιστούν να ασκείται κανείς τουλάχιστον 150 λεπτά (2,5 ώρες) την εβδομάδα με μέτρια ένταση ή 75 λεπτά με μεγάλη ένταση. Η νέα έρευνα δείχνει ότι ακόμη και λιγότερο χρόνο να αφιερώνει κανείς στο περπάτημα, δεν θα πάει καθόλου χαμένος.

Ο καταξιωμένος προπονητής μπάσκετ Καραμιχάλης Δημήτρης συνεργάτης της Ακαδημίας «ΙΚΑΡΟΙ» Γιαννιτσών



Μετά την ενίσχυση του ανδρικού ρόστερ με αξιόλογους παίκτες η Ακαδημία των "Ικάρων" ενισχύει το Σύλλογο και σε άλλους τομείς. Ο καταξιωμένος προπονητής καλαθοσφαίρισης Καραμιχάλης Δημήτριος προσφέρθηκε να βοηθήσει τους "Ίκαρους",ως επιστέγασμα των φιλικών διαπροσωπικών σχέσεων με τον Πρόεδρο της ομάδας Γραμματικού Ευάγγελο.
Από το άτυπο πόστο του Τεχνικού Διευθυντή θα βοηθήσει στον συντονισμό του

Μητσοτάκης: Τα ερωτήματα για την αναβάθμιση των F-16 είναι πολλά



«Θέσαμε τέσσερις στόχους σε σχέση με τον ρόλο της χώρας, τις επενδύσεις, τα εθνικά θέματα και τον ρόλο της ομογένειας - Λυπάμαι που το λέω, αλλά σε όλα η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας: Επενδύσεις, Καινοτομία και Ανάπτυξη» παρουσίασε τέσσερα βασικά βήματα στις προτάσεις του κόμματός του για να βγούμε από την κρίση.

Ομάδα Γυναικών Γιανιτσών - "Πάμε Σινεμά"



Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ)


Προβολή της αντιφασιστικής ταινίας

“Το αγόρι με τις ριγέ πιτζάμες”



       ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Οκτώβρη
6.30' μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών Αίθουσα

Παγίδα ο ΦΜΑΠ για όσους «έσπασαν» την ακίνητη περιουσία



«Παγίδα» στήνει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων με το νέο σχέδιο που προωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), η κυβέρνηση επιχειρεί να «πιάσει» τους ιδιοκτήτες ακινήτων που προχώρησαν σε γονικές παροχές ή μεταβίβασαν κατά κύριο λόγο την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία σε μέλη της οικογένειάς τους με στόχο να περιορίσουν τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ.

Εσπερινές συνάξεις του Σεβασμιώτατου στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά



Από το Σάββατο 21 Οκτωβρίου αρχίζουν οι Κατηχητικές Συνάξεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ για μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου και για νέους ηλικίας 18 ετών και άνω. Οι Συνάξεις θα γίνονται στο Εντευκτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως (δίπλα στο Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως) κάθε Σάββατο στις 20.00.

Επίσης από την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 18.30, αρχίζουν οι καθιερωμένες Συνάξεις στο ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών κατά τις οποίες ο Σεβασμιώτατος αναπτύσσει διάφορα πνευματικά θέματα. Θα προηγείται η ακολουθία του Εσπερινού.

Προσοχή: Δείτε αν δικαιούστε 1.000 ευρώ τα Χριστούγεννα από το Κοινωνικό Μέρισμα



Περίπου 500.000 άτομα θα λάβουν έκτακτο βοήθημα φέτος.

«Το Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί έστω και στους μισούς». Αυτό είναι το σκεπτικό που φαίνεται να επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μετά την αντίδραση των δανειστών στο σχέδιο για τα 1.000 ευρώ. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέο σχέδιο για την καταβολή του ποσού ως τα Χριστούγεννα. Ουσιαστικά το σχέδιο «κόβει» τους μισούς δικαιούχους. Το ποσό μάλιστα, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, θα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το 2016 και την καταβολή ποσών ως 800 ευρώ σε συνταξιούχους. 

Γιάννης Σηφάκης : Το ΥΠΕΣ ενισχύει δήμους της χώρας μεταξύ των οποίων και τον Δήμο Σκύδρας



Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει Δήμους της χώρας με 688.000,00 € μεταξύ των οποίων και τον Δήμο Σκύδρας με 70.000,00 € για αποκατάσταση ζημιών λόγω φυσικών καταστροφών από κακοκαιρία.
Η απόφαση του ΥΠΕΣ απαντά θετικά στο αίτημα και την διεκδίκηση του Δήμου Σκύδρας και της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου.

Αστρονομικά χρέη στα ταμεία.Ξεπερνάνε τα 30 δις Ευρώ!



Συνολικά 1.187.895 ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και εργοδότες, χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την 3η τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Το συνολικό χρέος των παραπάνω κοινωνικών ομάδων ανέρχεται σε 30,5 δισ. ευρώ και προέρχεται βασικά από τις οφειλές τους προς τα τέως ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ,ΕΤΑΑ, ΟΓΑ), τα οποία έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ από 1/1/2017.
Πιο αναλυτικά:

Τραγική μείωση εισοδήματος στα ελληνικά νοικοκυριά.Έχασαν 34% σε μια εξαετία.



Η αναθεώρηση των στοιχείων του ΑΕΠ των τελευταίων τριών ετών φωτίζει σε μεγάλο βαθμό την επίδραση που είχε η στασιμότητα της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών επί της οικονομικής δραστηριότητας, τονίζει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.Ειδικά το 2016, η ετήσια μεταβολή της τελικής καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε -0,1%, από +1,4% (προηγούμενη εκτίμηση Μαρτίου 2017), κυρίως λόγω της ενσωματώσεως των αποτελεσμάτων της

Ποια Ταμεία δίνουν πρόωρη σύνταξη στα 62 με 15ετία



Πρόωρη σύνταξη στο 62ο έτος της ηλικίας τους παίρνουν όλοι όσοι πρωτοασφαλίστηκαν από 1/1/1993 και μετά σε ΙΚΑ, Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ-τραπεζών κ.λπ.), καθώς και στα Ταμεία των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων (ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και στο Δημόσιο.
Στο Δημόσιο απαιτούνται 25 έτη για μειωμένη στο 62ο έτος, ενώ σε όλους τους άλλους φορείς αρκούν 15 έτη.
Η παγίδα όμως που υπάρχει στο καθεστώς της πρόωρης για όσους δεν έχουν σίγουρη και σταθερή εργασία, είτε είναι πριν είτε μετά το 1993 ασφαλισμένοι, είναι στα ένσημα που

Έπιασαν τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη.Βίντεο με εκτελέσεις και βασανιστήρια στο κινητό του.



Βίντεο και φωτογραφίες με βασανιστήρια και εκτελέσεις συλληφθέντων από τον ISIS, καθώς και άλλες σκηνές ακραίας βίας από τζιχαντιστές, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο υλικό που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου Σύρου, ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.
Σύμφωνα με το CNN, ο 32χρονος εμφανίζεται -σε ένα από τα δύο βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του- ζωσμένος με ένα πολεμικό τυφέκιο, δεκάδες φυσίγγια και κρατώντας στο χέρι

Τι άλλο θα μηχανευτούν; Φέρνουν οικογενειακό ΕΝΦΙΑ.



Τα σενάρια για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με ένα νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας βρίσκονται υπό επεξεργασία στο υπουργείο Οικονομικών.Βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει ο νέος φόρος είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες.Στο επίκεντρο βρίσκεται η θέσπιση ενός νέου ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα είναι Φόρος για τη Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία και θα συνεχίσει να αποδίδει 3,2 δισ. ευρώ.
Το βασικό σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να βγει η τελική εξίσωση

Τι λένε τ'άστρα για σήμεα Σάββατο 21/10





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 21 Οκτωβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Τον Λαγκαδά υποδέχεται ο Αλμωπός για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής




Τσίπρας στο Brookings: We have already eaten the camel, we now have the queue!



Έχουμε φάει την καμήλα και μείναμε στην ουρά... είπε είπε ο πρωθυπουργός ενώ προφανώς ήθελε να μεταφέρει την ελληνική έκφραση «φάγαμε το γάιδαρο, μας έμεινε η ουρά»
Σε μια ακόμα γλωσσική αστοχία υπέπεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας κατά την τελευταία ημέρα της παρουσίας του στην Ουάσινγκτον, στο Ινστιτούτο Brookings.

Να τιμωρηθούν όλοι όσοι ενέχονται στο σκάνδαλο της μόλυνσης της Βεγορίτιδας



Τέλος δεν έχουν οι καταστροφικές παρεμβάσεις στην λίμνη της Βεγορίτιδας, στη μείωση της στάθμης της λίμνης έρχεται να προστεθεί η ρύπανσή της από τα λύματα της γύρω περιοχής. Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια ο σπασμένος αγωγός του βιολογικού του Αγίου Παντελεήμονα και τώρα ανακαλύπτουμε πως  χωριά όπως ο Περδίκκας, Πεντάβρυσσος  το Ανατολικό και άλλα ακόμα, χωρίς να διαθέτουν στοιχειωδώς ούτε βόθρους,  χύνουν τα λύματά τους σε παρακείμενους  χειμάρους, οι οποίοι καταλήγουν στο ποταμό Σολού, που εκβάλλει στην λίμνη Βεγορίτιδα!

Η Μέι στους 70.000 Έλληνες της Βρετανίας: Μείνετε εδώ



Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, μέσω συνέντευξής της στην εφημερίδα Τα Νέα, είπε "ευχαριστώ" στους 70.000 έλληνες που ζουν στη Βρετανία και τους κάλεσε να παραμείνουν.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, μέσω συνέντευξής της στην εφημερίδα Τα Νέα, είπε "ευχαριστώ" στους 70.000 έλληνες που ζουν στη Βρετανία και τους κάλεσε να παραμείνουν στη χώρα. 

Το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών στην εκδήλωση των 120 χρόνων από την ίδρυση της Ι & ΙΙ Μεραρχίας Πεζικού



Η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών συμμετείχε στην επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση των 120 χρόνων από την ίδρυση της Ι και της ΙΙ Μεραρχίας Πεζικού, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας.
 Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε η  Παραδοσιακή Χορωδία Γιαννιτσών τραγουδώντας επετειακά τραγούδια του Μακεδονικού Αγώνα. Ακολούθησε ομιλία από τον  Διεθνολόγο Καθηγητή   Dr Iωάννη Παπαφλωράτος με θέμα «Η μάχη των Γιαννιτσών».

Γλέζος κατά Τσίπρα: Λυπάμαι και οργίζομαι για την πλήρη υποταγή της χώρας στις ΗΠΑ



«Ξαναγυρίζει την Ελλάδα στην εποχή του Πιουριφόι» λέει για τον πρωθυπουργό το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
Σκληρές δηλώσεις κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έκανε ο Μανώλης Γλέζος.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για παράδοση εθνικής ανεξαρτησίας, εκφράζοντας την οργή του.

Γιάννης Σηφάκης : Απαιτείται ψυχραιμία από όλους μετά την δεύτερη αναβολή στο ΔΣ του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου στα ροδάκινα



Η θέση της πολιτικής ηγεσίας με τα λόγια του ίδιου του Υπουργού στην ΔΕΘ είναι η αποδοχή του πορίσματος της επιστημονικής επιτροπής
Το σύνολο της ζημιάς δεν ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια, όταν οι αποζημιώσεις από τις φετινές ζημιές σε Πέλλα και Ημαθία εκτιμώνται σε 50 εκατομμύρια ευρώ με τις πρωτοφανείς καταστροφές από τις καιρικές συνθήκες.
Αύριο πληρώνονται από τον ΕΛΓΑ στην Πέλλα 2,3 εκατομμύρια ευρώ περίπου για τις ζημιές του 2016 , άλλα 3 περίπου εκατομμύρια ευρώ θα πληρωθούν μέσα στον Νοέμβριο.

Φέρνουν πάλι στο προσκήνιο την «αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ» με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας



Δεν πρόκειται πάντως να αλλάξει ο στόχος είσπραξης 3,2 δισ. ευρώ, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, διαμηνύει το υπ. Οικονομικών
Για «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ» μιλά πάλι η κυβέρνηση, που διά της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, έκανε λόγο για αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Όπως επισημαίνει όμως η «Καθημερινή», αυτό πρωτίστως προϋποθέτει την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων - κάτι που, προς το παρόν, αδυνατεί να γίνει.

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Μαρίας Αγιαννίδου



Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Μαρίας Αγιαννίδου. Συνδιοργανωτές και αρωγοί στην προσπάθεια της Μαρίας ήταν ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας και το τυπογραφείο Σάμπος, όπου τυπώθηκε το βιβλίο.
Η Μαρία, με όλη τη φωτεινή της αύρα, μοιράστηκε  μαζί μας συναισθήματα και σκέψεις της δοσμένα με έναν τρόπο που κατόρθωνε να ομορφύνει –όχι να ωραιοποιήσει, μα να ομορφύνει- τις εμπειρίες της ζωής.

«Μάχη των Γιαννιτσών»: Η σπουδαιότερη μάχη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου



Η σπουδαιότερη σε σημασία μάχη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, που διεξήχθη στις 19 και 20 Οκτωβρίου 1912 στην τότε Γενιτσά (Γενιτζέ ι Βαρντάρ για τους Τούρκους) του σημερινού νομού Πέλλας, ανάμεσα στον ελληνικό στρατό υπό τον αρχιστράτηγο Κωνσταντίνο και τον οθωμανικό στρατό υπό τον στρατηγό Χασάν Ταξίν Πασά.

Η νίκη των ελληνικών όπλων άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου).

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 20/10



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας