Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Παραμονή των Χριστουγέννων (24/12) ο ετήσιος χορός του Αλμωπού Αριδαίας



Οι παίκτες και η διοίκηση του Αλμωπού, σαν μια οικογένεια, θα φορέσουμε τα γιορτινά μας και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων (24/12), θα πραγματοποιήσουμε τον ετήσιο χορό της ομάδας, στην αίθουσα δεξιώσεων «Παραδοσιακό», στο Λουτράκι.
Όλοι οι φίλοι της ομάδας είναι καλεσμένοι για να γιορτάσουμε και να δημιουργήσουμε την πιο ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ Έδεσσας. «Ένας Άλλος Κόσμος»



Ο Φ.Σ.Ε. «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.,  την  Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στις  8:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας (αίθουσα προβολών) θα προβάλλει την ταινία:

Ενας Αλλος Κόσμος (2015)

40 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της Π.Κ.Μ. για τη βελτίωση της ποιότητας και εξασφάλισης ποσότητας του πόσιμου νερού



Πρόσκληση ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση υποδομών βελτίωσης της ποιότητας και διασφάλισης της ποσότητας του πόσιμου νερού στην Κεντρική Μακεδονία, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η πρόσκληση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνεται στους Δήμους, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης, την ΕΥΑΘ Παγίων και τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης (συνδέσμους ύδρευσης και λοιπούς φορείς με αρμοδιότητα διαχείρισης πόσιμου νερού).

Τι ανάγκες από βιταμίνες έχουν τα μάτια μας; Η κατάλληλη διατροφή για την όρασή μας



Τα μάτια μας σαν ενεργό τμήμα του σώματός μας επηρεάζονται και αυτά άμεσα από την γενικότερη υγεία μας και γι' αυτό μια καλή διατροφή δεν έχει μόνο ευεργετικές ιδιότητες για το σώμα μας αλλά και για την όρασή μας. Με τα χρόνια η όραση μας μειώνεται για αυτό καλό είναι να προλάβουμε κάποια συμπτώματα ή παθήσεις λαμβάνοντας τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά για τα μάτια μας. 

Ευχαριστήρια επιστολή οικογένειας Καρυπίδη Χρήστου



Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε  δημόσια τους γιατρούς καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών για την φροντίδα που παρείχαν στον πατέρα και παππού μας ,αλλά και για την προσπάθεια που κατέλαβαν να τον κρατήσουν στην ζωή .Με  τόσες δυσκολίες και τέτοιες συνθήκες που βιώνουμε στον χώρο των νοσοκομείων υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι επιτελούν σιωπηρά το έργο τους και διατηρούν το επαγγελματικό τους ήθος, δίνοντας καθημερινά τον αγώνα τους και προσφέρουν.

«Καμπάνες» και μεταθέσεις στο Πεντάγωνο για το φιάσκο με τον Ρουβίκωνα



Ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι - Μετατίθενται όσοι υπηρετούσαν στην πύλη - Πολιτικές αντιδράσεις και... πάρτι στο Twitter για την «έφοδο» στο Πεντάγωνο - Το χρονικό της εισβολής

Αντιδράσεις με «θανατηφόρες» ατάκες και τρολάρισμα άνευ προηγουμένου τόσο για το Κράτος, όσο και για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, προκάλεσε η εισβολή μελών της οργάνωσης Ρουβίκωνας στον -υποτίθεται- καλύτερα φυλασσόμενο χώρο στην Ελλάδα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εκκλησιαστικές δράσεις Αγίας Αικατερίνης και Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά



Αγρυπνία Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Γιαννιτσά

Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία) στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της ομώνυμης Ιεράς Μονής των Γιαννιτσών (δίπλα στον ενοριακό ναό) για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 κι ώρα 18:00΄, με τα εξής δέκα πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1)Έγκριση  απόφασης  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τροποποίηση κανονισμού Χριστουγεννιάτικου Χωριού.
2)Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για καθορισμό τελών Χριστουγεννιάτικου Χωριού στη Δ.Κ. Σκύδρας.

"Η Εξερεύνηση του διαστήματος και πειράματα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας" το θέμα της εκδήλωσης στα Γιαννιτσά



      
Μια διαφορετική και συνάμα διαφωτιστική  επιστημονική εισήγηση έλαβε χώρα την Δευτέρα 13-11-2017 στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, στα πλαίσια του θεσμού του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών, που συνδιοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών  «Ο Φίλιππος», σε αγαστή συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας.

Διεθνές ρεζιλίκι για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.



Μόνο αυτό δεν είχε συμβεί σε αυτή τη χώρα και έγινε! Τα μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στον υποτίθεται καλύτερα φυλασσόμενο χώρο της χώρας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Τουλάχιστον 20 άτομα έφτασαν στην πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το μεσημέρι της Παρασκευής και σχεδόν ανενόχλητοι όχι μόνο πέρασαν τη φρουρά, αλλά κατάφεραν να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου.Οι σκοποί στην είσοδο του Πενταγώνου αιφνιδιάστηκαν και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση με αποτέλεσμα τα μέλη

Ο Γιάννης Σηφάκης ζήτησε παράταση για τις ενστάσεις στο Κτηματολόγιο της Αλμωπίας και Έδεσσας μέχρι 15 Δεκεμβρίου



Ο Γιάννης Σηφάκης ζήτησε παράταση για τις ενστάσεις στο Κτηματολόγιο της Αλμωπίας και Έδεσσας μέχρι 15 Δεκεμβρίου σε σημερινή συνάντηση του με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ Χριστίνα Κλωνάρη 
Ο βουλευτής ανέλυσε τους λόγους που αιτείται την παράταση που σχετίζονται με την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, με το μεγάλο πλήθος των κατατεθειμένων δικαιωμάτων,

Από τα 332 ευρώ οι νέες προσωρινές συντάξεις



Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού στις προσωρινές συντάξεις και όσοι κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά θα παίρνουν το 80% της κανονικής σύνταξης.Με το νέο υπολογισμό και σύμφωνα με τη νομοθετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας, οι προσωρινές μειώνονται για πολλούς ασφαλισμένους, αλλά δεν θα έχουν το άγχος τού να επιστρέψουν λεφτά γιατί η προσωρινή θα είναι ντε φάκτο μικρότερη της οριστικής σύνταξης.
Αντίθετα, όσοι επιλέγουν τη χειρόγραφη αίτηση θα παίρνουν προσωρινή ίση με το 50% του

Βιβλιοπαρουσίαση «Ζωής Ανεξίτηλα Χνάρια» της Δέσποινας Πένογλου



3 χρόνια μετά την πρώτη ποιητική συλλογή της η κ. Δέσποινα Πένογλου μάς χαρίζει μία δεύτερη συλλογή με το ποιητικό της αποτύπωμα.

Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΣΑΜΠΟΣ και τη ΔΗΚΕΠΑΠ παρουσιάζει την ποιητική συλλογή της Δέσποινας Πένογλου "Ζωής Ανεξίτηλα Χνάρια".

Με πρόστιμα από 100 ως και 2.500 ευρώ κινδυνεύουν οι φορολογούμενοι



Αντιμέτωποι με τη επιβολή προστίμων που ξεκινούν από 100 ευρώ και μπορεί να φθάσουν ακόμη και τις 2.500 ευρώ βρίσκονται οι φορολογούμενοι για τουλάχιστον 15 παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις  παραβάσεων για τις οποίες η εφορία επιβάλλει πρόστιμα είναι οι εξής:
1.      Ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα δήλωση πληροφοριακού

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 18/11



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Χριστούγεννα στο Δήμο Πέλλας, έναρξη 7ης Παραμυθούπολης



Η 7η Παραμυθούπολη στο δήμο Πέλλας ξεκινάει. 39 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και οι ετοιμασίες για την ομορφότερη γιορτή του χρόνου βρίσκονται στην τελική ευθεία. Για έβδομη συνεχή χρονιά η Παραμυθούπολη ανοίγει τις πύλες της και σας περιμένει από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 έως την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 στον χώρο του Πολύκεντρου στα Γιαννιτσά. Σας περιμένουμε και φέτος να δώσετε τη δική σας ιδέα και να σχεδιάζουμε μαζί την πιο λαμπερή Παραμυθούπολη.