Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Γ.Καρασμάνης: «Δώστε ξεκάθαρη απάντηση για τον άδικο αποκλεισμό του Δήμου Αλμωπίας από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών»



Με την υπ’ αριθ. 8180/22-08-2017 ερώτησή μου σας επεσήμανα την κατάφωρη αδικία που διαπράχθηκε εις βάρος του Δήμου Αλμωπίας με τον αποκλεισμό του από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους της χώρας, βάσει σχετικής σας απόφασης ( υπ’ αριθ. 26847/7-8-2017 ).

Την ταινία μυστηρίου «Αόρατος Επισκέπτης» θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Έδεσσας



Ο Φ.Σ.Ε. «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.,  την  Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στις  8:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας (αίθουσα προβολών) θα προβάλλει την ταινία:

Αόρατος Επισκέπτης (2016)

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ και η συζήτηση στη βουλή



ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός):Προχωρούμε στην τρίτη με αριθμό 250/7-11-2017 επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα που συναντάνε οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ με το άνοιγμα των σχολών τους.
Θα απαντήσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αντωνοπούλου.

Εκκλησιαστικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας



Εσπερινά Κηρύγματα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26/11 σε Έδεσσα και Γιαννιτσά καθώς και την Τρίτη 28/11 στην Έδεσσα ενώ την Τετάρτη 29/11 θα τελεσθεί Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίου Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων των επόμενων ημερών της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας έχει ως εξής:

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη γιατρού για… φακελάκι



Μετά από καταγγελία γυναίκας, ότι μαιευτήρας-γυναικολόγος αξίωσε από την ίδια 1.000 ευρώ για τοκετό που πραγματοποίησε στο νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη στον γιατρό.
Με βάση την καταγγελία ακολούθησε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Η καταγγέλλουσα

Αλλαγές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.Πως θα γίνεται η χρέωση για την κατανάλωση ρεύματος



Σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για τη βελτίωση της λειτουργίας της ΔΕΗ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Μιχάλης Παναγιωτάκης.Ο επικεφαλής της ΔΕΗ μιλώντας στο Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ανέφερε πως μεταξύ των προωθούμενων αλλαγών βρίσκεται και η καθιέρωση μηνιαίων λογαριασμών, για τους πελάτες που πληρώνουν το ρεύμα με ρεύμα με ebill.
Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο 2018. Στόχος είναι αυτοί οι πελάτες

Κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και καταιγίδες



Με νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να μας αφήσει ο Νοέμβριος, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο ακόμη ένα βαρομετρικό χαμηλό εφοδιασμένο με αρκετά μεγάλα ποσά υγρασίας και προερχόμενο από την Ιταλία, θα μας προσεγγίσει από το βράδυ της Κυριακής.
Ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος πρώτα από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Στη συνέχεια και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και στην υπόλοιπη Δυτική

Γ. Σηφάκης : παρακολουθώ το θέμα με την περιβαλλοντική καταστροφή της έκτασης πίσω από το Δασάκι και αν χρειαστεί θα το φέρω στη Βουλή



Ο συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αλμωπία» ανέδειξε το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής πίσω από το Δασάκι της Αριδαίας και το θέμα διερευνάται από τον εισαγγελέα
Με το περιβάλλον κανείς δεν δικαιούται να «παίζει», η όποια επέμβαση οφείλει να έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες και αποφάσεις των αρμόδιων με βάση την υφιστάμενη περιβαλλοντική νομοθεσία

Κοινωνικό μέρισμα – Ποιοι θα το πάρουν και ποιοι όχι.Κριτήρια και προϋποθέσεις.



Tα κριτήρια για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, από το οποίο θα ωφεληθούν 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά, περιγράφονται αναλυτικά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Στην απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι του μερίσματος είναι

Ερώτηση Καρασμάνη στη Βουλή για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης



Ερώτηση στην Βουλή, για την περικοπή στο μισό του φετινού συνολικού ποσού της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης, και για τα εξωπραγματικά κριτήρια με το οποία η Κυβέρνηση, ως νέος ¨προκρούστης¨, μειώνει δραματικά και τον αριθμό των δικαιούχων, κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο Βουλευτής κάνει λόγο για αναλγησία που, στο κατώφλι ενός προβλεπόμενου βαρύτατου χειμώνα, εγκαταλείπει αβοήθητους εκατομμύρια αδύναμων συμπολιτών μας – ιδίως στις βόρειες και ορεινές περιοχές – να ξεπαγιάσουν σε ¨πολικές¨ θερμοκρασίες…

Παγκόσμιο σοκ με τους 235 νεκρούς από χτύπημα στην Αίγυπτο.



Τουλάχιστον 235 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 109 τραυματίστηκαν στην Αίγυπτο από επίθεση σε τέμενος το μεσημέρι της Παρασκευής.Η έκρηξη σημειώθηκε στο τέμενος Al Rawdah, στη χερσόνησο του Σινά. Σύμφωνα με στην αστυνομία και τους αυτόπτες μάρτυρες, οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο τέμενος και γλίτωσαν από την έκρηξη, όταν επιχείρησαν να βγουν έξω δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους που έφθασαν στο σημείο μέσα σε τέσσερα τζιπ. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά τα

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 25/11





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 25 Νοεμβρίου





Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Πρόγραμμα ομιλιών στο δήμο Σκύδρας με θέμα «Πρόληψη της Άνοιας και έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπειών της»



Στα πλαίσια του Εθνικού πιλοτικού προγράμματος  και προαγωγής υγείας των ηλικιωμένων ατόμων – ΗΠΙΟΝΗ  που για το έτος 2017 αφορά στην  Άνοια, το Κέντρο Υγείας Σκύδρας (Γραφείο Κοινωνικής Φροντίδας) σε συνεργασία με το ΝΠ.ΔΔ. Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Σκύδρας και Κ.Α.Π.Η), διοργανώνει πρόγραμμα με θέμα: « Πρόληψη της  Άνοιας και έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπειών της».  Η περίοδος υλοποίησής του, διαρκεί  από  10/11/17 έως 18/12/2017.

Ευχαριστήριο Δήμου Σκύδρας προς την ALPHA BANK A.E. – Κατάστημα Σκύδρας



Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σκύδρας Μαρία Γιακαμόζη ευχαριστούν θερμά την ALPHA BANK A.E. και τον Διευθυντή  του Καταστήματος Σκύδρας Ιωάννη Χατζηιωάννου για την ευγενική, παραδειγματική  πράξη της προσφοράς – δωρεάς δύο σειρών βιβλίων,

Τι είναι η οξεία νεφρική βλάβη και ποιοι παράγοντες την προκαλούν;



του Κωνσταντίνου Λούβρου, Μ.D.,

Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετωπίζουν πρόβλημα Οξείας Νεφρικής Βλάβης, η οποία αν και αναστρέψιμη είναι δυνατόν να οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ασθενών στην αιμοκάθαρση, ενώ συνοδεύεται από αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας..

Tο γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά και των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στο θέμα της Οξείας Νεφρικής Βλάβης. 

Δήλωση Κικής Παπαδάκη μετά τις εκλογές στην Κεντροαριστερά



Οι εκλογές, για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά, αποτελούν πλέον παρελθόν. Ακούσαμε τους υποψηφίους, τους στηρίξαμε και αυτήν την στιγμή είναι η ώρα να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Και αυτή πρέπει να περιέχει πρώτα το στοιχείο της μαζικής στήριξης του κόσμου προς το νέο πολιτικό φορέα. Όσοι για παράδειγμα βρέθηκαν για κάποια στιγμή εκτός του παραδοσιακού πολιτικού τους φορέα, τώρα στηρίζουν μαζικά αυτήν την συλλογική πολιτική δύναμη, η οποία στο άμεσο μέλλον, είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.

Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών - Εδεσσαϊκός B.C. 59-72 (Παιδικό πρωτάθλημα)



Την 2η νίκη του στο παιδικό πρωτάθλημα πέτυχε η ομάδα του Εδεσσαϊκού, καθώς νίκησε εκτός έδρας τον  Μ Αλεξάνδρου Γιαννιτσών με 59-72. Η ομάδα της Έδεσσας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και γρήγορα επέβαλε τον ρυθμό της καταφέρνοντας να προηγηθεί με 10-20, με την λήξη του 1ου δεκαλέπτου.

Διημερίδα στα Γιαννιτσά με θέμα: Μπορείς εσύ ... Μπροώ κι εγώ!




Διημερίδα «Μακεδονομάχων Μνήμη Μέλλοντος» 25 & 26 Νοεμβρίου στην Κρύα Βρύση



    Το μεγαλύτερο Ιστορικό - Πολιτιστικό – Αθλητικό γεγονός των τελευταίων ετών στην πόλη της Κρύας Βρύσης πλησιάζει ! Η διημερίδα ΄΄ Μακεδονομάχων Μνήμη Μέλλοντος ΄΄ είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί στις 25 – 26 Νοεμβρίου.
    Ένα διήμερο γεμάτο ιστορική μνήμη και αθλητικών δραστηριοτήτων αφιερωμένο στον Μακεδονικό Αγώνα και τους Μακεδονομάχους. Μία διημερίδα, που φιλοδοξία του τοπικού  Πολιτιστικού Συλλόγου ΄΄ ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄, ο οποίος και πήρε την πρωτοβουλία να την διοργανώσει, θέλει να γίνει θεσμός και να καθιερωθεί σε ετήσια βάση κάθε Νοέμβριο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του.

Γ.Καρασμάνης «Να απαλλαγεί, όπως ορίζει ο Νόμος, από τον ΕΝΦΙΑ ο Φυσιολατρικός Όμιλος Έδεσσας»



Την αίτηση του Φυσιολατρικού Ομίλου Έδεσσας (ΦΟΕ), για απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ, όπως ορίζει ο σχετικός Νόμος, κατέθεσε με αναφορά στη Βουλή και προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών ο Γιώργος Καρασμάνης.
Στην αίτηση του ΦΟΕ, αναφέρεται ότι είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με δραστηριότητες και εκδηλώσεις που στοχεύουν στην προστασία της φύσης και που, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, αδυνατεί να αξιοποιήσει την ακίνητη ιδιοκτησία του.

Θρίλερ με το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη στην Κίνα να μεταφέρει κοκαΐνη αξίας 300.000 ευρώ



Σε κατάσταση σοκ είναι οι γονείς της 19χρονης από τη Μυτιλήνη καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμη πώς η κόρη τους βρέθηκε μπλεγμένη στην υπόθεση ναρκωτικών που έπεσε σαν βόμβα στην ελληνική σόουμπιζ.
Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι γονείς βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι καθώς ακόμα δεν έχουν επικοινωνήσει με την κόρη τους.

Γιάννης Σηφάκης: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ



Εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ – Πληρωμή του τελικού 11% των ζημιών του 2016 μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.
Προσπάθεια του οργανισμού για πληρωμή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017.
Πάνω από 50 εκατομμύρια θα πληρώσει σε αποζημιώσεις ο ΕΛΓΑ για φετινές ζημιές  ( 2017) σε Πέλλα και Ημαθία ως τώρα.

Την ενοχή των κατηγορούμενων του Χρηματιστηρίου προτείνει η Εισαγγελέας



Την ενοχή των 36 κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο για δεύτερη χρονιά, με καθυστέρηση 18 ετών, για την υπόθεση με τις μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, εισηγήθηκε κατά τη διάρκεια της πολύωρης αγόρευσής της η εισαγγελέας της έδρας Αθηνά θεοδωροπούλου.

Οι κατηγορούμενοι είχαν ξαναδικαστεί για τα αδικήματα – κατά περίπτωση -της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά τότε ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας ,με διαφορετική σύνθεση, τους είχε κηρύξει ομόφωνα αθώους από το σύνολο των αξιοποίνων πράξεων .

Εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης στα Γιαννιτσά


Από σήμερα Παρασκευή η ανάρτηση στο taxisnet των τελών κυκλοφορίας



Έφτασε η ώρα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2018 αφού από σήμερα Παρασκευή, Black Friday αναρτώνται στο Taxisnet. Πάνω από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να βάλουν το «χέρι» στη τσέπη για να πληρώσουν τα τέλη έγκαιρα για να γλιτώσουν τα πρόστιμα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 24/11



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Λυγαριά, βότανο για γυναικολογικά προβλήματα, πόνους περιόδου, ακμή, αντιφλεγμονώδες, ηρεμιστικό, αντιαφροδισιακό



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

Είναι ένα θαμνώδες φυτό που μπορεί όμως να φτάσει μέχρι και 6 μέτρα ύψος. Είναι ευλύγιστος, φυλλοβόλος θάμνος, φύεται σε παραποτάμιους και παραθαλάσσιους τόπους γνωστό επίσης με τα ονόματα καναπίτσα, αγνιά, αλυγαριά, μυριτζιά, καλαθιά και δέντρο της αγνότητας. Τα φύλλα της λυγαριάς είναι λογχοειδή και ανά πέντε ενωμένα με τον κεντρικό βλαστό. Τα άνθη της έχουν διάφορα χρώματα (λιλά, ροζ ή λευκά) με ωραία οσμή.

Εκδρομή διοργανώνει η ομάδα του Αλμωπού στην Χαλκιδική για την αναμέτρηση με το Παλαιοχώρι


Μητσοτάκης: Μαζί θα φύγουν Τσίπρας - Καμμένος



Μιλώντας στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «μετά από 17 μέρες εμφανίστηκε επιτέλους ο κ.Τσίπρας για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού».

«Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο, θα τον περιμένουμε να απολογηθεί και αυτός για μια σκοτεινή υπόθεση» διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «όπως είχε πει ο κ. Καμμένος, μαζί με τον κ.Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι».

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «Αγαπητή Ελένα» προ των πυλών από τη Νεανική Σκηνή



Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρόβες από τη Θεατρική ομάδα της Νεανικής Σκηνής, για την παρουσίαση του έργου «Αγαπητή Ελένα» της Ρωσίδας βραβευμένης συγγραφέος Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια. Το εξαιρετικό κείμενο από τη μια και οι ρεαλιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών από την άλλη, αποτελούν εγγύηση για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Θα δοθούν 3 προγραμματισμένες πρωινές παραστάσεις για τη μαθητική κοινότητα-Τρίτη 28, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Νοέμβρη- και μία βραδινή για το θεατρόφιλο κοινό, την Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, με ώρα έναρξης 8.30μμ και γενική είσοδο 5€.

Καταγγελία των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για νέα επίθεση εις βάρος τους από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατικών – Φιλελευθέρων με αφορμή τις γερμανικές αποζημιώσεις



Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα απαράδεκτη επίθεση των πολιτικών ομάδων του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελευθέρων ενάντια στις δίκαιες αξιώσεις του λαού μας για τις πολεμικές αποζημιώσεις που του οφείλει το Γερμανικό κράτος από τα εγκλήματα των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων.

Πραγματοποιήθηκε η σχολή Διαιτητών VOLLEY στην πόλη της Έδεσσας στις 17-18- 19/11/2017



Παρά τις δυσκολίες, λόγω καιρού, οι υποψήφιοι διαιτητές έδωσαν το παρόν στο τριήμερο, όπου ο Καθηγητής Διαιτησίας κ.Σταμάτης Μιχελινάκης, μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΠΕ-πρώην Διεθνής Διαιτητής, έκανε το μάθημα στον κανονισμό διαιτησίας και το φύλλο αγώνος.
Ο ΣΥΔΠΕ Μακεδονίας θέλει να ευχαριστήσει τόσο τον καθηγητή διαιτησίας κ.Μιχελινάκη Σταμάτη για την παρουσία του, όσο και το ΔΣ των επίσημων διαιτητών ποδοσφαίρου Ν.Πέλλας για την παραχώρηση της αίθουσας για το τριήμερο.

Τσίπρας: Η τριμερής πυλώνας σταθερότητας στη Ν.Α Μεσόγειο



Ικανοποίηση για την Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου εξέφρασαν όλες οι πλευρές με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υπογραμμίζει ότι η τριμερής αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

«Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι πολύ σοβαρών γεωπολιτικών προκλήσεων, αλλά και μεγάλων ευκαιριών για το κοινό μας μέλλον», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η τριμερής σύνοδος, είπε, αποτελεί έναν θεσμό, που προωθεί την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η φόνισσα του Παπαδιαμάντη» στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών


Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών
η θεατρική παράσταση «η φόνισσα του Παπαδιαμάντη».
Αφηγηματική παρουσίαση Βούλα Αργυράκη.
Η μεταφορά στην νεοελληνική γλώσσα έγινε από τις εκδόσεις Καρακώτσογλου.
Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα Χρώματα και νότες της Νάουσας

Βουλή: Τη Δευτέρα η συζήτηση της επερώτησης της Ν.Δ. προς τον Π. Καμμένο



Για τη Δευτέρα μετατίθεται με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας προς τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, για την υπόθεση της συμφωνίας πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Είχε προηγηθεί αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για αναβολή της συζήτησης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη (23 Νοεμβρίου).
Ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε στα μέλη της Διάσκεψης η συζήτηση να αναβληθεί για το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας.

Δραστηριότητες της 7ης Παραμυθούπολης του Δήμου Πέλλας - Χριστούγεννα 2017



Η 7η Παραμυθούπολη του δήμου Πέλλας θα διαρκέσει από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2018. Με ιδιαίτερη αγάπη ετοιμάζουμε τις δραστηριότητες της Παραμυθούπολης μας. Φέτος στα Δημοτικά σχολεία, στα νηπιαγωγεία, στους παιδικούς σταθμούς  αλλά και σε ιδιωτικούς φορείς του δήμου Πέλλας, έχουμε να προτείνουμε τα εξής: